Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBC
| Оновлено 01 квітня 2019, 02:54
20434
3

Олександр Гвоздик – Дуду Нгумбу. Прогноз та анонс на бій

Поєдинок за пояс чемпіона світу за версією WBC пройде 30 березня в Філадельфії

| Оновлено 01 квітня 2019, 02:54
20434
3
Олександр Гвоздик – Дуду Нгумбу. Прогноз та анонс на бій
Постер бою
У суботу, 30 березня, в Філадельфії на 2300 Arena пройде боксерський вечір. У головному поєдинку український боксер Олександр Гвоздик (16–0, 13 KO) буде захищати свій пояс чемпіона світу за версією WBC в напівважкій вазі проти французького боксера Дуду Нгумбу (38–8, 14 KO). Українець вперше захищатиме титул, причому захист буде добровільним. Початок бою – в ніч на неділю орієнтовно о 05:00 за київським часом.
 
Олександр Гвоздик
 
Гвоздик завоював титул чемпіона світу 1 грудня, нокаутувавши в 11-му раунді канадця Адоніса Стівенсона, для якого це був аж десятий захист чемпіонського пояса з 2013 року. Причому Олександр наносив настільки потужні удари, що Стівенсон після бою в критичному стані був поміщений в реанімацію і введений у штучну кому. З тих пір стан Адоніса покращився, але він продовжує тривале лікування. Страхітливі новини для майбутніх суперників Гвоздика. Спочатку Олександр повинен був захищати пояс проти Саллівана Баррера, але переговори не пройшли успішно. І тоді знайшовся один охочий француз битися за пояс українця.
 
Олександр Гвоздик перед боєм з Нгумбу розповів, що не допускає недооцінки суперника: «На мені тепер більше відповідальності. Зараз я – чемпіон, і вболівальники чекають яскравих виступів. Потрібно викладатися ще більше. Зараз я вже – не андердог, і у людей є якісь очікування від мене. Нгумбу – це дуже небезпечний боксер. Він, напевно, отримав свою першу і останню можливість поборотися за титул. Тому людина явно буде виходити не щоб відбувати номер. У нього є поразки, він програвав сильним боксерам, а у багатьох пристойних вигравав».
 
Також чемпіон світу зазначив незручний стиль опонента: «Стиль у нього такий, що він не боксує сам і не дає це робити іншим. Характерна риса таких боксерів – пасивний ближній бій з постійним клінчуванням. З такими боксерами не можна виглядати погано. Якщо ти перемагаєш такого суперника, то всі говорять, що і повинен його перемагати. А якщо ти виглядаєш з ним погано, то тебе списують з рахунків повністю. А вигравати впевнено важко, тому що він своєрідний, та й сам може вдарити. Якщо подивитися на його рекорд, Дуду там розчарував не одного проспекта. Він, до речі, переміг В'ячеслава Узелкова. Коли В'ячеслав боксував в Україні, його дуже високо оцінювали. Узелков був претендентом на титул кілька разів, але і він з Дуду нічого не зміг зробити. Нгумбу – дуже серйозний опонент».
 

Дуду Нгумбу

37-річний французький боксер конголезького походження Дуду Нгумбу свій останній поєдинок провів 25 травня 2018 року, коли рішенням більшості суддів здолав швейцарця Йоанна Конголо. Примітно, що двічі Нгумбу боксував в Україні. У березні 2013 року в київському Палаці спорту суперник Гвоздика одноголосним рішенням суддів переміг вінничанина В'ячеслава Узєлкова, а в листопаді 2015 року в Броварах за суддівськими записками поступився чеченцю Умару Саламову. В цілому, вік і 8 поразок в кар'єрі не говорять на користь француза.
 
Сам Дуду, розуміючи примарність своїх шансів в суботньому поєдинку, натякає на свій досвід як єдину мікроскопічну перевагу перед українцем: «Це відмінна можливість зустрітися з кращим напівважковаговиком світу. Після 12 років і 46 боїв професійної кар'єри я отримав титульний шанс і буду битися відразу за найпрестижніший з поясів. Гвоздик – великий чемпіон, і я відчуваю до нього величезну повагу. Він завоював титул у важкому бою з Стівенсоном, але я більш досвідчений і маю намір використати цю перевагу».
 

Прогноз на бій

Букмекери бачать явним фаворитом поєдинку українського боксера. Досить низькі коефіцієнти навіть на дострокову перемогу Олександра. Мало хто з фахівців вірить в шанси француза. Його максимум – вистояти всі раунди під шквалом атак українця. Втім, припускаємо, що рано чи пізно Гвоздик все-таки проб'є захист суперника і робимо ставку, що це станеться після екватора поєдинку.
 
Рекомендована ставка – дострокова перемога Олександра Гвоздика в пізніх раундах.
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
LeBRON_LA
Так же добавлю, так как никто не пишет, что в Филадельфии в тот же вечер, но на другой арене на турнире UFC ON ESPN 2 (30/03/2019) свой бой проведёт Марина Мороз против непобежденный дебютантки в UFC Сабины Мазо, судя по коеф. Марина идёт небольшим андердогом. Соперница - опасная, 2 победы из 6 одержала эффектными нокаутами ногой в голову
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил