Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 березня 2019, 13:44
6947
4

Перед об'єднанням поясів Гвоздик розімнеться на Дуду Нгумбу

Лев Кравців вважає, що французу в цьому поєдинку нічого не світить

| Оновлено 28 березня 2019, 13:44
6947
4
Перед об'єднанням поясів Гвоздик розімнеться на Дуду Нгумбу
Boxing Scene. Олександр Гвоздик

30 березня Олександр Гвоздик вперше захищатиме пояс WBC проти Дуду Нгумбу. Захист добровільний, тобто українець і його команда самостійно вибрали собі суперника. Офіційним претендентом на пояс є Маркус Браун, але американцеві доведеться почекати – Гвоздик намагається освоїтися в якості чемпіона, перед виходом на головних топів категорії.

Чому я не чув про суперника?

Тому що Нгумбу – саме той рідкісний випадок в напівважкій категорії, коли можна застосовувати епітет «нічим непримітний». Але чи такий він поганий, як про це говорять? Зовсім ні. В принципі, в цій вазі майже немає поганих боксерів. Кожен з них по-своєму небезпечний і майже кожен може в будь-який момент вирубити суперника.

Дуду – досвідчений боксер. У нього майже в два рази більше перемог, ніж Гвоздика, але, при цьому, вісім поразок (у Саші – нуль). Суха статистика і перейдемо до цікавинок: у француза не дуже добре з ударом – з 38 перемог, лише 14 здобуто достроково. Шляхом нескладних математичних обрахунків отримуємо цифру значно меншу, навіть ніж 50% дострокових перемог. У Гвоздика - 81%, якщо що.

Найцікавіше в кар'єрі Нгумбу для нас те, що він двічі бував в Україні. І здійснював не дружній візит, а приїздив цілком собі по боксерських справах. 16 березня 2013 року Дуду приїхав в «Палац Спорту» та переміг там В'ячеслава Узєлкова за очками, відібравши у українця пояс інтерконтинентального чемпіона за версією WBO.

Другий раз трапився через два роки. Бровари, льодовий палац «Термінал», в суперниках Умар Салам. Поразка одноголосним рішенням суддів у поєдинку за титул чемпіона Європи за все тієї ж версією WBO.

А ще у Нгумбу є своя трилогія. Так само, як у Гатті з Уордом, або Баррера з Моралесом, тільки гірше. Він тричі зустрічався з росіянином Ігорем Міхалкіним і тричі програв – кожного разу за очками. Так, ми намагаємося знайти цікавинки там, де їх немає. Вибачте.

Дуду дуже непоганий, міцний боксер. Якісно в'яже, намагається не давати супернику працювати і перетворити поєдинок в метушню. Узєлкова, наприклад, вийшло змусити діяти так, як хотів Нгумбу і результат став на руку йому. Через роки француз спробує провернути такий же трюк з одним з кращих нокаутеров категорії. Чи вийде? Ні.

Навіщо цей бій Гвоздику?

Олександр не особливо ділиться інформацією стосовно можливих суперників, але якось обмовився про домовленості із Салліваном Баррерою. Говорив українець про те, що цей поєдинок повинен був бути саме з кубинцем, але його (Баррера) команда дала задню і довелося по-швидкому шукати заміну.

Салліван, звичайно, хороший боксер. Так, він поступався і Уорду, і Біволу, але, послухайте, а хто їм не поступався? Це, до речі, єдині поразку в кар'єрі кубинця. Він хороший технічно, може сильно вдарити, та й просто краще Нгумбу. Але маємо те, що маємо.

До речі, Дуду Олександр не такий вже й поганий варіант для українця. Так, у нього 2018 рік не був настільки ж виснажливим, як у того ж Усика, але з Мехді Амаром було складне випробування, а після такого результату, який був зі Стівенсоном, не кожен захоче продовжувати бити людей. Тим більше, володіючи динамітом в руках.

Гвоздик, здається, нормально пережив кому Адоніса в психологічному плані: не розпорошувався наліво і направо в звинуваченнях когось або себе, побажавши «Супермену» здоров'я і підсумувавши, що обидва розуміли, на що йшли. Дійсно, навіщо шукати винних там, де їх немає. Тим більше, Стівенсон швидко йде на поправку, що не може не радувати будь-яку людину, яка знає про ситуацію.

У напівтяжах зараз спекотно і Олександру точно потрібно встати на ноги і обдивитися в якості чемпіона. Відчути як це, коли такі ж голодні до титулів хлопці, як ти вчора, намагаються розібратися з тобою. Володіти поясом –  справжнє мистецтво. Українець спробує їм опанувати. А далі вже можна і на звершення йти.

У Нгумбу немає шансів?

У цій категорії шанси є завжди і у всіх. Навіть бійці, які не мають нокаутуючого удару, можуть зачепитися за свій шанс, тому що, коли твоя вага в районі 80 кілограм і ти боксер, удар у тебе є апріорі.

Але це все теоретичні домисли і міркування на тему. По суті ж, Гвоздик – фаворит з відривом. З Дуду точно не буде просто. Він в'язкий і противний, як суперник. З такими боксувати важко, вони не дають тобі нічого зробити, намагаються звести твій атакуючий потенціал на мінімум.

Всі особливості стилю не відбирають у Гвоздика його рівня, який з кожним поєдинком зростає і талановитого тренера в кутку, який показав, що він все ще в повному порядку. Навряд чи ми побачимо каток, який задавить француза, але дострокову перемогу – цілком. Кожний удар Гвоздика відбиратиме сили і з плином раундів у Нгумбу їх не залишиться навіть на «обнімашкі».

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
NikolayMaltsev
Заголовок не вяжется с содержанием. Во-первых, в заголовке написано про объединительное бои, но в статье об этом ни слова. Да ладно! Как говорит Мирон Богданович « Та то таке». А вот что касается самого Энгумбу: вы написали в заголовке «разомнется», а в статье пишите, что не такой уж и простой этот француз: вяжет, не даёт боксировать сопернику, и превращает бокс в возню.
Мое ИМХО, главное чтобы не было недооценки, как с Амаром. И пусть победа не будет досрочной, главное, чтобы она была красивой. Например, как победа Спенса над Майки Гарсия.
BERNARDOS
Навіть бійці, які не мають нокаутуючого удару, можуть зачепитися за свій шанс, тому що, коли твоя вага в районі 80 кілограм і ти боксер, удар у тебе є апріорі.
--------------------------------
Це можна видаляти. Змісту немає няікого, аби літер в статті набрати.
Karetinaleksandr
Недооценка может дорого стоить.
Виталий Кузенный
Если все, конечно, пойдет по плану..