Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
55960
30

Португальські ЗМІ: «Український автобус не дав Португалії перемогти»

Sport.ua представляє огляд португальської преси після нічиєї збірних Португалії та України (0:0)

Португальські ЗМІ: «Український автобус не дав Португалії перемогти»
Record. Кріштіану Роналду
Старт збірної Португалії у відборі на Євро-2020 домашнім поєдинком проти національної команди України (0:0) не міг залишитися непоміченим португальськими ЗМІ.
 
«Український автобус завадив здобути перемогу», — говорить заголовок відомого видання A BOLA.
 
«Португалія і Україна видали безгольову нічию в першому матчі кваліфікаційного турніру на Євро-2020. Поєдинок, зіграний на «Ештадіу да Луж», був відзначений дебютом у національній команді Дієго Соузи.
 
Португальська команда володіла ініціативою і мала кілька хороших нагод для взяття воріт. Але кураж Пятова і певна незіграність португальців призвели до нульової нічиєї.
 
Що стосується збірної України, то їй вдалося всього лише один раз всерйоз потурбувати португальського голкіпера. Руї Патрісіу врятував свою команду після хитрого удару Коноплянки.
 
Завдяки цьому результату збірна Португалії зайняла поточний друге місце у відбірковій групі В, маючи в активі одне очко. Лідирує в групі Люксембург, який обіграв національну команду Литви з рахунком 2:1», — зазначає A BOLA.

Також A BOLA опублікувала післяматчевий коментар 30-річного півзахисника «Шахтаря» і збірної України Марлоса, який вважає нічию з португальцями «хорошим результатом».
 
«Це хороший результат для нас. Ми знали про труднощі, які може створити збірна Португалії, і ми зуміли їх подолати. Це важливо, враховуючи високий рівень португальських футболістів. Ми їдемо звідси з високо піднятими головами, тому що нам вдалося зупинити одну з кращих атак в Європі.
 
Ми приїхали, щоб грати в свій футбол, суть якого полягає у володінні м'ячем і умінні атакувати. Але це складно, коли стикаєшся з такою гарною і кваліфікованою командою. Ми не закрилися в обороні, намагалися атакувати, але Португалія відтіснила нас назад. Наш воротар (Андрій Пятов — прим. Ред.) Провів відмінний матч», — заявив Марлос після фінального свистка.
 
«Португалія почала кваліфікацію на Євро-2020 з лівої ноги», — не соромиться у висловлюваннях авторитетне видання Record.
 
«Матч з Україною завершився внічию, незважаючи на безліч шансів. Український воротар врятував ситуацію. Португалія багато володіла м'ячем, але так і не змогла пробити українську оборону.
 
Вільям Карвалью на 16-й хвилині забив м'яч у ворота після навісу у виконанні Рубена Невіша, але півзахисник «Бетіса» знаходився в офсайді, і гол був відмінений.

Роналду багато разів пробивав по воротах, але українській обороні раз по раз вдавалося відбитися від пострілів капітана збірної Португалії.
 
Перший тайм завершився з тим же рахунком, з яким і почався - 0:0. Португалія намагалася забити з усіх сил, але захист збірної України завжди був в змозі вирішити поточні проблеми.
 
У другій половині матчу Роналду і компанія також намагалися забити з усіх сил, але український воротар тримав ворота на замку. Пятов був найкращим гравцем в цьому поєдинку.
 
В кінці зустрічі Португалія претендувала на пенальті, але рефері не звернув ніякої уваги на цей епізод.
 
У підсумку, Португалія почала кваліфікацію на Євро-2020 з домашньої нічиєї, українці ж покидали поле з посмішками. Переваги португальців виявилося недостатньо завдяки відмінній грі Пятова», — розповідає про поєдинок Record.

«У Португалії не вистачило фантазії, щоб уникнути чергового фальстарту в Європі», — незадоволена грою португальської команди газета Diário de Notícias, що видається з 1864-го року.
 
«Збірна Португалії зіграла внічию з Україною (0:0) на «Ештадіу да Луж». Це вже четвертий раз поспіль, коли Португалія не може виграти перший поєдинок відбіркових турнірів чемпіонатів Європи
 
Роналду повернувся в збірну вперше після ЧС-2018, де він зіграв проти Уругваю. Капітан швидко зрозумів, що цей вечір буде для його команди дуже складним.
 
Збірна України зіграла за схемою 4-1-4-1 з насиченою центральною зоною. Українці намагалися витіснити португальців у фланги. Опорний півзахисник Степаненко був, по суті, ще одним захисником. Але така тактика допомогла збірній України вирішити частину стоячих перед нею проблем.
 
Фернанду Сантуш (головний тренер збірної Португалії — прим. ред.) рано помітив, що у його команди виникли неприємності. Рубену Невішу, Карвалью та Моутінью явно не вистачало креативності, щоб внести дисбаланс в оборонні порядки збірної України. Ініціативу міг взяти на себе Бернарду Сілва, але футболіст «Манчестер Сіті» раз по раз зміщувався на правий фланг, втрачаючи вплив на розвиток атак своєї команди.

Відсутність простору і передбачуваність дій португальської команди зробили гру одноманітною. Кріштіану Роналду кілька разів намагався взяти ініціативу на себе, але іноді зловживав індивідуальними діями. Проте, його удари на 24-й і 28-й хвилинах змусили Пятова зробити два відмінних сейви. Всього на рахунку Пятова було три фантастичних сейви в цьому матчі. До цього через офсайд був скасований гол Карвалью.
 
Коли рефері дав свисток про закінчення першого тайму, з'явилося чітке відчуття, що Португалії потрібно серйозно перебудувати свою гру, щоб здобути три очки. Ситуацію могла змінити поява на полі Рафи Сілви, але він вийшов тільки на 62-й хвилині і нічого кардинально не змінив.
 
Сантуш спробував підсилити лінію атаки завдяки виходу Дієго Соузи, але хороших шансів для взяття воріт у новачка збірної Португалії не було.
 
Невдалий матч для Португалії, яка додала всього одне очко в свою скарбничку. Ситуація повинна бути виправлена ​​вже в понеділок, коли Португалія зіграє проти Сербії. Саме Сербія і Україна — команди, які будуть боротися з Португалією за перше місце в групі В», — аналізує гру Diário de Notícias.

В цілому, португальські ЗМІ розчаровані нічиєю з Україною, яку вважають незадовільним результатом. Всі видання відзначають натхненну гру 34-річного українського голкіпера Андрія Пятова, який провів чудовий поєдинок і не раз врятував «синьо-жовтих» від пропущених м'ячів. Португалія сподівається здобути першу перемогу у відборі на Євро-2020 вже у найближчий понеділок, коли проведе поєдинок з Сербією.

Оцініть матеріал
(73)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 11
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Український Патріот
Если Мораес забил гол тогда после удара Коноплянки и когда голкипер португальцев отбил перед собой, то это было бы просто шедевральный матч! Это был бы такой класс игры! Они атакуют весь матч и ничего не могут сделать, а Украина одну атаку делает и 1 гол забивает! Это бил бы уровень высочайший!
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
Автобусом тоже нужно уметь управлять!
Сергей Долина
Я бы не сказал, что был уж такой автобус, но если они так считают, значит правильную тактику выбрал Шевченко.
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Юрий Карпенко
Мне очень понравился Зинченко насколько же он вырос играя в Сити точность паса обводка, футбольный интеллект, на очень высоком уровне, лучший среди наших всех был
norma_zap
"... Португалия надеется добыть первую победу в отборе на Евро-2020 уже в ближайший понедельник, когда ей предстоит поединок с Сербией."
БЫЛО БЫ НЕПЛОХО
Сергій Найденко
У нас теперь задача справится с Люксембургским автобусом. Эта команда умеет автобус ставить
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
odiniznashih
Автобус, это когда команда запирается и сама не играет и другим не дает.
А здесь игра была возле обоих ворот с равными шансами на победу.
И неудавшийся момент Мораеса был в матче самым острым, потому как там
решали доли секунды.
А то, что украинцы дали португалам нанести 17 ударов и те не забили - так это пускай на себя пеняют.
Александр Пышненко
Следует отметить успех Шевченко. Умер никудышный украинский политик, и вырос настоящий украинский тренер.
Святослав Сташевский
добавить бы к нынешней сборной вторых Шевченка и Реброва-вынос бы тела Португалии без вопросов....и Сербии тоже. где ОНИ, вот в чем вопрос
sv_2000
Зинченко - это уже уровень.
Миколенко очень подает надежды.
В защите играли хорошо, причем не только линия защиты. Степаненко хорошо держал опорную, Марлос с Коноплянкой отрабатывали. Яремчук провел большой обьем работы. МИ Пятов - герой.
В общем, в этом плане молодцы.... Разве что Матвиенко лажал серъезно пару раз.
Если б к этому достаточно крепкому фундаменту хотябы небольшая построечка в виде быстрого перехода из обороны в атаку, более активной фланговой игры....
андрей лавров
Лидирует в группе Люксембург
Лукоморье Футбол
Да ладно - "автобус", они с автобусом на контрах ЧЕ выиграли и ничего. Вы ещё про автобус ещё грекам расскажите
vovadocent
Португалія маючи таких виконавців грала в навіси, то на що вони розраховували? Самі грали так неначе проти автобуса. А наші видно що їм класу бракує - стільки разів могли вийти в швидку атаку, та паси підводили..
Макс Руденко
А можна це все українською мовою якось перечитати? Улуської не розумію....
pahentrahen
А если бы Ярмоленко играл, не был бы после трамвы Марлос и Конопля бы не обкурился) то выйграли бы у них 100%!
Святослав Сташевский
да отсосут Португальцы с Сербией!!!!!!!!, там исполнение на мегауровне, главное собраться как украинцы....