Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 березня 2019, 08:29
3307
0

Іспанія – Норвегія. Прогноз і анонс на матч відбору Євро-2020

«Червона фурія» розпочинає похід за трофеєм чи перебудову?

| Оновлено 23 березня 2019, 08:29
3307
0
Іспанія – Норвегія. Прогноз і анонс на матч відбору Євро-2020
У суботу в Валенсії національна команда Іспанії стартує у відборі на чемпіонат Європи-2020. Суперником іспанців стане збірна Норвегії. Здавалося б, усе ясно: «червона фурія» є очевидним фаворитом, і питання тільки в тому, скільки м'ячів влетить у ворота скандинавів. Але не все так просто!
 
Збірна Іспанії провалила останній Мундіаль, вже в 1/8 вилетівши від росіян. В результаті сталася зміна тренера - команду минулого літа очолив кращий тренер світу-2015 Луїс Енріке. Процес перебудови рідко проходить безболісно. З Німеччиною зараз відбувається щось подібне, Франція була в кризі довгих 12 років, а коли з ями вибереться Італія - ​​не знає ніхто. Але ми поки що говоримо про збірну Іспанії...
 
З Енріке команда провела 6 матчів: 4 перемоги, 2 поразки за різниці м'ячів 17:8. З групи Ліги націй іспанці не вийшли. Правда, і не вилетіли в Лігу Б. Насторожують вісім пропущених м'ячів. У відборі на ЧС-2018 команда пропустила лише 3 в десяти іграх! Напевно, тому на матчі з Норвегією і Мальтою Енірке викликав 9 (!) захисників. Але ж при цьому Жерар Піке, наприклад, не потрапив до заявки, оскільки зіграє за збірну Каталонії в товарняку з Венесуелою. Зате в напад викликані Ікер Муньяїн, який свій єдиний поєдинок за головну команду країни провів 2012-го, та 30-річний Хайме Мата, котрий за збірну поки що не грав.
 
Зрозуміло, результат спише все. Однак і Норвегію, і тим більше Мальту потрібно обігрувати і з десятьма захисниками в складі. Можливо, тренер і розглядає майбутні поєдинки саме як полігон для експериментів в обороні - мовляв, результат все одно забезпечено. Але ж його ще потрібно добути!
 
Проте Норвегія - не такий простий суперник. Да, у шести очних поєдинках скандинави здобули лише одну перемогу над іспанцями (зате яку: в першому ж турі Євро-2000 команда тоді ще форварда Оле-Гуннара Сульшера мінімально обіграла команду тоді ще півзахисника Пепа Гвардіоли). Збірна Норвегії впевнено виступила в Лізі націй, вигравши групу і підвищившись у класі до Ліги Б. У шести матчах підопічні Ларса Лагербека пропустили тільки два м'ячі. Так, суперники у Норвегії були не рівня іспанським, але оборонятися вона вміє.
 
Проте, ризикнемо припустити, що збірна Іспанії переможе. Можливо, рахунок не буде великим, однак три очки команда Луїса Енріке до скарбнички покладе.
 
Орієнтовні склади:
Іспанія: Де Хеа - С. Роберто, Рамос, Мартінес, Альба - Асенсио, Бускетс, Родрі, Руїс - Родріго, Мората
 
Норвегія: Ярстайн - Ельабделлауі, Нордтвейт, Ховланд, Алеесамі - М. Ельюнуссі, Йохансен, Хенріксен, Сельнес, Едегор - Кінг

23 березня, субота
 
Збірна Іспанії - збірна Норвегії
Валенсія. Стадіон «Месталья». 21:45
Телетрансляція - «Футбол 2»
ІСПАНІЯ - НОРВЕГІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.