Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
29938
47

Португалія — Україна. Прогноз і анонс на матч відбору на Євро-2020

Чи знайде Шевченко належну стратегію проти Роналду і компанії?

Португалія — Україна. Прогноз і анонс на матч відбору на Євро-2020
ФФУ
Збірна України з футболу розпочинає свій шлях у відборі на Євро-2020. У першому поєдинку кваліфікаційного раунду турніру «синьо-жовті» на виїзді зустрінуться з національною командою Португалії.
 
Звичайно, жереб міг би бути і кращим для підопічних Андрія Шевченка, ніж діючі чемпіони Європи, та ще й ведені чудовим Кріштіану Роналду, та ще й в першому турі відбору. Але розклад вже складено і затверджено, так що нічого не вдієш.
 
Португалія —​ суперник грізний, але до України відноситься вельми шанобливо. «Збірна України — команда з гравцями відмінної якості. У них є дуже швидкі футболісти. Це команда, яка любить володіти м'ячем, їй дуже подобається вести гру... Ми дуже добре знаємо можливості збірної України і розуміємо труднощі, які вони можуть нам принести», — сказав на передматчевій прес-конференції досвідчений наставник збірної Португалії Фернанду Сантуш.
 
Спеціаліст і справді може відчувати себе досить впевнено. Адже в його обоймі маса чудових футболістів, плюс відмінну форму набрав 34-річний бомбардир «Ювентуса» Кріштіану Роналду. Звичайно, збірна Португалії — це не тільки і не стільки Роналду, але, оформивши хет-трик в недавньому матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти мадридського «Атлетіко», Роналду в черговий раз довів, що все ще здатний самотужки вирішувати долі протистоянь .
 
Свого Роналду в збірній Україні зараз немає. Найдорожчий (€4,5 мільйони на думку авторитетного порталу Transfermarkt) український нападник — 19-річний Владислав Супряга з київського «Динамо» — поточного сезону поки що забив рівно нуль м'ячів. Трохи краще справи йдуть у 23-річного форварда «Гента» Романа Яремчука, на рахунку якого 12 голів за свій клуб. Правда, в збірній він поки не забивав, зігравши всього 4 матчі. А за спиною Яремчука — Кравець, Селезньов, Коломоєць, Кулач ...
 
Тому дуже своєчасне отримання українського паспорта 31-річним бразильським форвардом «Шахтаря» Жуніором Мораесом може стати гарною підмогою для Андрія Шевченка. Натуралізований бразилець був блискавично викликаний в збірну, де складе серйозну конкуренцію Яремчуку на вістрі атаки. У поточному сезоні Мораес провів за «Шахтар» 31 матч у всіх турнірах, де забив 21 м'яч і віддав 11 результативних передач. Не загубився Мораес і в Лізі чемпіонів — 3 м'ячі і 2 гольові паси в 6-ти поєдинках групового етапу турніру.
 
Мати забивного форварда, звичайно, добре, але без злагодженої командної гри у нього будуть всі шанси просидіти весь матч без м'яча, сумно спостерігаючи, як м'ячі залітають у сітку воріт його збірної.
 
Проблем Шевченко додає відсутність Ярмоленко через травму і мінімальна кількість ігрової практики у Євгена Коноплянки в «Шальке». Зовсім недавно збірну України не можна було уявити без цих виконавців, але зараз вони зовсім не здаються незамінними. Тим більше, що нарешті розігрався в «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко. У стані «городян» українець виступає на позиції лівого захисника, але Шевченко вже заявив, що готовий використовувати його як флангового гравця.
 
«Проти кращих гравців світу стратегію важко знайти. Ми повинні працювати над командною грою. Повинна бути колективна гра. Будуть невеликі зміни саме до цієї гри. Португалія — ​​класна команда. Ми будемо шукати різні стратегії, щоб прибрати Роналду подалі від воріт. Роналду в матчі з «Атлетіко» показав, що вік йому не перешкода. Він все вміє на полі: відмінно грає в штрафний, має гольове чуття», — зазначив перед поєдинком з Португалією головний тренер збірної України Андрій Шевченко.
 
Проти Португалії, що грає в рідних стінах, буде важко не тільки Україні, але і будь-якій команді в світі. Завдання «синьо-жовтих» — не злякатися шквалу атак суперника і постаратися максимально використати свої шанси. І добре б було, якби Пятов залишив всі свої помилки в «Шахтарі» ...
 
Букмекери не вірять в успіх України. На перемогу гостей дають коефіцієнти 9,1-9,2, на вікторію господарів — 1,41-1,42. Нічия оцінюється коефіцієнтами 4,72-4,74.
 
Які б ни були сильні португальці, вони — не боги. Збірній України треба вийти на поле і битися з усіх сил. А які ще є варіанти?
 
Орієнтовні склади:
 
Португалія: Патрісіу — Кансельє, Пепе, Діас, Руй, Сілва, Карвалью, Пицци, Геррейро, Роналду, Сілва.
 
Україна: Пятов — Караваєв, Бурда, Кривцов, Миколенко, Степаненко, Малиновський, Циганков, Марлос, Зінченко, Мораес.
 
Не зіграє: Бруну Фернандеш.

22 березня, п'ятниця

Португалія — Україна
Лісабон. Стадіон «Ештадіу да Луж». 21:45
ТВ-трансляція на телеканалі «Україна»
ПОРТУГАЛІЯ — УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Суддя: Клеман Тюрпен (Франція)
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ

Опитування

Голосів 271
Хто виграє в матчі Португалія – Україна?

Португалія

112 голосів 41.33 %

Україна

48 голосів 17.71 %

Буде нічия

111 голосів 40.96 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 5
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

«Залишилося чотири фінали». Зінченко оцінив розгром Челсі в АПЛ
Футбол | 24 квітня 2024, 12:11 2
«Залишилося чотири фінали». Зінченко оцінив розгром Челсі в АПЛ

Команда вийшла у лідери чемпіонату Англії

Коментарі 47
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
relax-1984
За результат тяжело говорить если быть реалистом. Но хотелось бы увидеть хоть что-то похожее на ИГРУ, а не унылый ЧУкр, хоть чуточку креатива, а не постоянные пасы назад, какой-то огонёк в глазах, а не тупое перекатывание на своей половине после двух пропущенных. ХОТЕЛОСЬ БЫ УВИДЕТЬ НАДЕЖДУ НА ДАЛЬНЕЙШИЕ МАТЧИ!!!
Андрей Копылёв
Удачи Сборная!!! Не бойтесь за результат!!! Покажите ИГРУ!!!
AЛВ
Збірній Україні - УДАЧІ.!!!
K_Sarioglo@i.ua
3-1 или 2-0. Португальцы приложат столько сил сколько нужно чтоб выиграть и сделают это. В этой группе они явные фавориты, а мы будем за 2-е сражаться. Дома может очко с португалами и зацепим, в гостях и ничья будет сродни чуду вроде прохода Славией Севильи.
Сан Саныч
Главное что бы пацаны не очканули к своим воротам, а реально гнули свою игру, жосткий пресинг соперника и атака
Александр Пацюк
Без Гармаша не обойтись, Пусть сразу в начале игры ломает или Кристину или Сильву который Бернарду. Дениске все равно пох когда красную получать.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vbolivalnyk-Peter
Головне Сидорчука на поле не випускати. Судячи з фото - обгадився з переляку ще до гри...
wicker
У нас центр захистку прохідний двір. Пятов пускає ляпи через раз ( Луніна не награли у лізі націй), Коно без ігрової практики, Ярмоли немає, одже сьогодні нам ловити нічого, окрім голів у свої ворота.
Miroslav1981
Ну и Зинченка забыл... до полного состава.. немного выше Малино и Степы
Сергей Долина
У нас хорошая команда, шанс не проиграть есть. Португальцы, будут пижонить, тем более с Роналду, этим надо воспользоваться, сыграть строго от обороны и ни в коем случае не терять мяч в центре поля.
Владимир Ключка
хотелось бы увидить победу.. отличную игру.. но мы проиграем -0-3
АЛЕКСАНДР Матвийцов
У нас очень хорошая команда на данный момент, Шевченко сколотил не плохой состав. Игра быстрая, что очень важно в данной игре.
Главное что б колени не трусились, как ето часто бывает у наших игроков, а так все будет ОК!
Ребята, удачи в игре с Португалией.
Украина верит в Вас!
ANONIM
наши победят.
wicker
На жаль у цьому відборі навіть фартовий Львів не допоможе, бо у центрі захисту прохідний двір, Луніна не награв, а Пятов уже через раз пускає ляпи, Коно без ігрової практики, а Ярмоли немає, одже серби та португальці 1-2, а ми поборемося за третє місце
Дмитрий Цуркан
Прогноза на этот матч - нет! Поэтому пусть забивают наши!
Дмитрий Цуркан
Прогноза на этот матч - нет! Поэтому пусть забивают наши!
АЛЕКСАНДР Матвийцов
У нас очень хорошая команда на данный момент, Шевченко сколотил не плохой состав. Игра быстрая, что очень важно в данной игре.
Главное что б колени не трусились, как ето часто бывает у наших игроков, а так все будет ОК!
Ребята, удачи в игре с Португалией.
Украина верит в Вас!
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил