Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
3918
22

БРИНЗАК: «Прокуніну може стати нецікаво працювати з нашою збірною»

Очільник ФФУ - про співпрацю з Андрієм Прокуніним

БРИНЗАК: «Прокуніну може стати нецікаво працювати з нашою збірною»

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про подальші плани щодо співпраці з головним тренером жіночої збірної Андрієм Прокуніним:

«Ми все це ще будемо обговорювати. Може адже скластися ситуація, коли Джима пропустить сезон, Меркушина продовжить працювати з татом. Володимир Махлай тренує Дашу Блашко - і її ж не забереш, бо вони приїхали разом і так само разом пройшли дворічний карантин.

Валя з Вітою теж навряд чи зможуть відпрацювати три роки до Олімпіади. Подивимося - може бути, вони теж будуть тренуватися за індивідуальним планом поза командою, з Григорієм Шамраєм. Поки невизначена ситуація і з Оленою Підгрушною.

Може скластися ситуація, при якій йому не з ким буде працювати. З молодими? Але їх готують Ілля Лопухов з Валентиною Шевченко, і їм теж необхідно дати можливість продовжити роботу, яка почала приносити добрі плоди.

Залишаються фактично тільки спортсмени рівня Кубка IBU? Є великі питання. Зараз ми закінчимо сезон, зберемося з дівчатами, поговоримо з їх тренерами, визначимося, в якому форматі буде працювати команда в наступному році - після цього будемо приймати рішення щодо тренерського складу.

- Володимире Михайловичу, але за тією схемою, яку Ви описали, навіть не важливе прізвище тренера - будь-якому фахівцеві буде ні з ким працювати.
- Так я про це і кажу. Андрію Прокуніну і самому може виявитися не цікаво працювати в такому форматі. Тому питання перш за все в цьому, а не в тому - впорався Прокунін з завданням на сезон, чи ні.

На жаль, ми досі не позбулися того менталітету, коли всі тренери хочуть тренувати своїх спортсменів, а всі спортсмени довіряють тільки своїм тренерам. Я говорю про жіночу команду. А силою їх не змусиш тренуватися у нейтрального фахівця.

Що робити? Шукати нового тренера? А де гарантія, що дівчата повірять цьому новому фахівцеві? А роки йдуть, і зрозуміле бажання досвідчених спортсменок йти тим шляхом, який вже випробуваний і давав результат ».

Раніше Бринзак назвав чоловічу команду, яку готуватимуть на Олімпіаду-2022.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Біатлон. Лідерка збірної Німеччини розповіла, коли завершить кар'єру
Біатлон | 18 квітня 2024, 14:23 0
Біатлон. Лідерка збірної Німеччини розповіла, коли завершить кар'єру

Франциска Пройсс бореться з проблемами зі здоров'ям

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Valera35
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vbolivalnyk-Peter
Відправте Прокуніна додому "бояришнік" пити та "ляптями щи хлебать" - це цікавіше буде для нього.... і корисніше для нас....
Pro100alex88
За результат несёт ответственность тренер. Задача поставлена и она не выполнена. Значит на выход. К тому же зачем кормить тренера со страны анрессора, когда наши тренера показали бы результат не хуже!
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pro100alex88
Прокунин не выполнил задачу на сезон, его надо гнать вместе с недр сервисменами с непонятно какой страны)) А по новому тренеру назначьте Меркушина или Шамрая, результат хуже Прокунина не будет!
ampl7
В том что у каждой биатлонистки свой тренер есть два огромных плюса. Первый плюс в том, что все кто тренировался у своих личных тренеров показали более высокие результаты. Второй плюс в том, что это не позволило тренеру-диверсанту окончательно добить команду. А его работой кроме Брынзака довольны Пидгрушная и Семеренки. То есть именно те кому вместе с с ним следует с вещами на выход
vizuals
Таким образом, Брынзак, наконец-то, написал признательную записку в содеянном?
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vyaches Samojlov
Может, Вы считаете, что наши айбиюшники - так сильны, что можно любого на кубок или чемпионат мира "цапнуть" оттуда - и вот они - медальки (и призовые места) наши?...
Vyaches Samojlov
А задача - присутствие и работа полноценная ВСЕХ основных - медикам там или еще кому - не ставилась при этом?
Или Прокунин должен был сам за заболевших, травмированных и т.п. бегать был?
Не думаю, что он соглашался на возвращение квоты ЧАСТЬЮ основных спортсменок (по сути половина бегала то после травм, то после болезней, то еще после чего-то).
И видно Брынзак это понимает, ибо к Прокунину он здесь никаких вопросов не озвучивает, а адресует их скорее ДРУГИМ тренерам спортсменок.
Может дело скорее в этом?
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vyaches Samojlov
Так что - все там хорошо, только вот ЗАДАЧИ надо ставить на сезон РЕАЛЬНЫЕ. А то была малость "фантастическая" задача. Стоит ли удивляться, что она не была достигнута?
Это ПРОФУКАТЬ квоту очень легко, а назад ее придется выгрызать кровью и потом, причем НЕ ОДНОГО СЕЗОНА!
Vyaches Samojlov
Так мы даже ТАМ призовые места больше по праздникам наблюдаем, а не с какой-то регулярностью.
Посмотрите, какие там результаты украинок. Возможно то, что мы имеем сегодня - НАШ УРОВЕНЬ на сегодня.
Возможно лет через 3-5, ЕСЛИ мы вырастим новое поколение талантливых, сильных (прежде всего ХОДОМ!) спортсменок, то снова начнем конкурировать на кубке мира и чемпионатах с другими.
А пока что - конкурировать нам НЕ КЕМ!