Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Біатлон

Пауліна Бартовска-Фіалкова - Біатлон

Громадянство: https://pic.sport.uaСловакия Словаччина
Паулина Бартовска-Фиалкова

Словацька біатлоністка Пауліна Фіалкова народилася 25 жовтня 1992 року в місті Брезно. Зріст спортсменки 164 см, вага - 55 кг. У біатлон Пауліна прийшла в 2000 році і через 10 років вперше взяла участь в міжнародних стартах в рамках юніорського ЧС-2010. Однак ні на цьому чемпіонаті, ні на 3-х наступних спортсменці не вдалося завоювати медаль.

Дебют Фіалкової на Кубку світу відбувся в сезоні 2011/12. У 2012 році Пауліна вперше стартувала на чемпіонаті світу в Рупольдінгу, де посіла 86-е місце в спринті.
Першу медаль на Кубку світу словацька біатлоністка завоювала в Тюмені в кінці сезону 2017/18, фінішувавши 2-ю в гонці з масового старту. Однак найуспішнішим для спортсменки став перший постолімпійскій сезон, в якому Фіалковій вдалося виграти 2 срібла і 4 бронзи. Такий успіх привів її до 6-го місця в загальному заліку сезону 2018/19.
На даний момент у словачки немає особистих перемог, медалей зимових чемпіонатів світу та Олімпійських ігор. Відносно слабка сторона спортсменки - стрільба стоячи. У минулому сезоні спортсменка закрила 78% мішеней з даного положення.
Пауліна - різнобічна дівчина. Вона цікавиться музикою, танцями, любить кататися на сноуборді, подорожувати, читати і ходити на шопінг. Також атлетка зазначає, що є любителькою сну. Крім цього дівчина володіє 4-ма мовами: словацькою, англійською, російською та німецькою. Біатлоністка не перебуває у відносинах. Молодша сестра спортсменки - Івона також входить до складу збірної Словаччини з біатлону.
* Дані на листопад 2019 року