Полтава б'є - сітки тріщать

Огляд матчів 20-го туру першості другої ліги у групі Б

ДРУГА ЛІГА. ГРУПА «Б». 20 тур

КРЕМІНЬ - ТИТАН - 0:0.
18 квітня. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 5000 глядачів.
Судді: А.Семенов (Дніпропетровськ), С.Толмачов (Маріуполь), В.Топіха (Київ).
Делегат ФФУ: В.Денисюк (Фастів).
Кременчук: Олійник, Чорномор, Борш, Шаповал, Климов, Тининик, Глибокий (Лапа, 71), Собко, Бородін (Кирієнко, 46), Коваленко, Степанчук (Сутула, 84).
Тренер: Юрій Чумак.
Армянськ: Кошелєв, Калиненко, Ішмаков, Крюков (Бездольний, 90+3), Столярчук, Антоненко (Кадимян, 90+1), Мацак, Камерцель (Козлов, 88), Мартишов (Довжик, 74), Радіонов, Климентовський.
Тренер: Микола Федоренко.
Попередження: Степанчук (20) - Ішмаков (56), Мартишов (65).

Попри «суху» нічию, глядачам, яких цього дня зібралася рекордна для нинішнього сезону кількість, нудьгувати не доводилося. Проте їхні улюбленці, хоча й удостоїлися після гри заслужених оплесків, не зуміли таки зробити головного - перемогти.

Стримувати стартовий натиск господарів гостям не довелося. «Кремінь» навряд чи планував з перших хвилин приголомшити лідера групи. Але усвідомлення того, що інший результат, окрім перемоги, відсуне «Кремінь» від виконання поставленої мети ще на кілька кроків, змушувало господарів робити конкретні дії з пошуку щастя біля воріт суперника.

Однак, якби не впевнена гра голкіпера «Кременя» ще в першому таймі, який витягнув два важкі м'ячі після ударів Дмитра Мартишова і Євгена Романова, мрії команди про перше місце в групі можна було б забути.
Ближче до кінця тайму господарі змусили понервуватися Артема Кошелєва, що застоявся без діла. У одному з моментів, про який так довго засмучувався після матчу головний тренер «Кременя» Юрій Чумак, Олег Коваленко втік на побачення з голкіпером, але Вадим Ішмаков не дав нападнику завдати прицільного удару, зваливши його з ніг у межах штрафного майданчика. Якщо порушення не було, то навіщо тоді Коваленко впав, адже до воріт було метрів десять? А якщо порушенння було, то чому мовчав арбітр, який був практично в епіцентрі подій?

Після перерви господарі мали активніший вигляд, ніж гості, які вичікували свого часу. Проте гості були готові до такого розвитку і спокійно присікали спроби гравців «Кременя» прорвати свої оборонні порядки. «Кремінь» спробував провести пристрілку по воротах Кошелєва здалеку, але прицільною вона не стала. А за дев'ять хвилин до кінця матчу «Кремінь» знову мусив дякувати Олійнику, який зреагував на удар Радіонова головою впритул.

ФК ПОЛТАВА - ОЛКОМ -2:1 (0:0).
17 квітня. 15.00. Полтава. Стадіон «Локомотив». 500 глядачів.
Судді: О.Головков (Луганськ), Д.Курлов, В.Матяш (обидва - Донецьк).
Делегат ФФУ: А. Звєрєв (Бровари).
Полтава: Зарубін, Бичков, Ятленко, Новицький, Радевич, Батусов, Григоренко, Бриж, Реуцький (Радченко, 75), Зеленевич (Козаченко, 87), Артюх.
Тренер: Юрій Малигін.
Мелітополь: Марканич, Попов, Дворяненко (Жадан, 70), Манаков, Козин, Масюткін (Ткачов, 64), Павелько, Косяк (Джанджгава, 80), Тарануха, Ар.Галушкін (Мягков, 77), Ан.Галушкін.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Голи: Батусов (49), Радченко (84) - Ан.Галушкін (67).
Попередження: Бриж (74) - Мягков (82).

Після поразки в Донецьку від «Олімпіка» Юрій Малигін зробив невеликі перестановки в складі. На місці опорного півзахисника з'явився Григоренко, тоді як Бриж та колишній олкомовець Реуцький мусили більше працювати на атаку. Єдиним нападником випустили Артюха, а місце на правому фланзі півзахисту зайняв Зеленевич.

Передбачалося, що гра у господарів будуватиметься з розрахунку на швидкісні якості Артюха і Батусова. Але не так сталося, як гадалося. У першому таймі гості досить істотно пошматували захисні редути «Полтави», і лише впевнена гра Зарубіна та неточність мелітопольців не дала змоги їм відкрити рахунок у матчі. Комбінації у виконанні полтавчан не виходили, до штрафного майданчика гостей їх не підпускали. Гості перекривали усі вільні зони, тому півзахисники «Полтави» були змушені віддавати м'яч оборонцям. А захисники не бачили іншого продовження та виконували довгі передачі, розминаючи центрбеків «Олкома» та воротаря Марканича.

Після перерви Зеленевич та Артюх зайняли свої звичні позиції, і пішов зовсім інший футбол. Зеленевич почав чіплятися за м'яч, самотужки завдаючи клопоту оборонцям «Олкома». Активно запрацювали Батусов з Артюхом на флангах.

Гол не змусив на себе довго чекати. Батусов реалізував перший же момент, використавши власну швидкість та помилку захисника «Олкома». Півзахисник «Полтави» не став мудрувати і сильно пробив в ближній кут.
«Олком» відігрався, коли, здавалося, жодної небезпеки не було. Гостям вдався швидкий перехід до контратаки. Манаков навісив з правого краю, Зарубін до м'яча не дотягнувся, а Галушкіну треба було лише влучити в порожні ворота.

Та полтавці зуміли вирвати перемогу. Спочатку від удару Артюха м'яч розірвав сітку з зовнішнього боку воріт. А незадовго до кінця гри господарі забили вже за правилами. Захисники збили Брижа на лінії штрафного майданчика. Марканич удар Артюха зі стандарту відбив, але в поперечину, а першим на добиванні виявився дебютант «Полтави» Валерій Радченко, який і встановив остаточний рахунок.

ГІРНИК-СПОРТ - ОЛІМПІК -1:3 (0:2).
14 квітня. 17.00. Комсомольськ. Стадіон «Юність». 700 глядачів.
Судді: О.Москаленко (Кривий Ріг), О.Холодинський (Харків), О.Кацман (Кіровоград).
Делегат ФФУ:І.Домченко (Київ).
Комсомольськ: Бахметьєв, Слива, Малюк, Кондрашов, Калиниченко (Ходуля, 46), Крутенко (Козлов, 59), Дігтяр (Забула, 68), Бахмач (Ткаченко, 46) Скляренко (Філь, 26), Малиночка (Полтавець, 87), Кравченко. Тренер: Сергій Мурадян.
Донецьк: Левченко, Саєтов, Чех, Коншин, Санжар, Тарнов (Богданов, 81), Валяєв, Піднебенний (Матвієнко, 86), Головченко (Уланов,32), Ареф'єв, Михальов (Добреля, 83).
Тренер: Ігор Петров.
Голи: Кондрашов (60) - Тарнов (6, 21), Михальов (82).

Наскільки хороша за змістом була зустріч комсомольського ФК «Гірник-Спорт» з донецьким «Олімпіком», настільки ж безглуздий вигляд мали голи.

Атака гостей, що виникла в дебюті матчу, несподівано для всіх завершилася результативно. Передача на дальній кут штрафного майданчика завершилася ударом Тарнова на 6-й хвилині гри - і м'яч влетів у дальній від воротаря кут воріт. Щоправда, зауважимо, що позбавлятися від опіки захисту донеччани поквапилися і опинилися поза грою, але арбітр залишився спокійним, чого не скажеш про уболівальників - вони були просто шоковані, як і самі господарі поля.

Безглуздішим, аніж перший, був другий м'яч, що побував у воротах ФК «Гірник-Спорт». Гості прокинули м'яч, який явно виходив за межі поля, коли захисник, мабуть, від емоцій, штовхнув у спину суперника, за що арбітр і призначив штрафний удар. Закручений м'яч по дузі влетів у воротарський майданчик, де в боротьбі за нього суперники артистично пролетіли повз нього. М'яч без перешкод влетів у сітку воріт. Німа сцена - 2:0 на користь «Олімпіка».

Другий тайм практично пройшов під егідою ФК «Гірник-Спорт». Гостям не дали створити практично жодного моменту, зате самі просто жили біля воріт суперника. І, нарешті, на 59-й хвилині Андрій Кондрашов зі штрафного забив красивий, хоча загалом необов'язковий гол: воротар гостей швидко відреагував на удар, але трохи не долетів, і сфера, вдарившись у стійку, влетіла у ворота.

Ближче до завершення, мабуть, люте бажання зрівняти рахунок зробило шоу на зеленому полі ще хаотичнішим. Але, як кажуть: не забиваєш ти - забивають тобі. Тотально захопившись атакою, «Гірник-Спорт» забув про захист. Нападники гостей практично без перешкод добігли до воріт господарів поля і на 82-й хвилині буквально заштовхали м'яч Андрію Бахметьєву. Так з рахунком 1:3 і закінчилася ця гра.

ШАХТАР - ГІРНИК - 0:0.
17 квітня. 15.00. Свердловськ.
Стадіон імені Миколи Горюшкіна. 2800 глядачів.
Судді: О. Омельченко (Слов'янск), А. Ісаєв, В. Висоцький (обидва - Запоріжжя).
Делегат ФФУ: А.Шуренков (Суми).
Свердловськ: Старцев, Штанченко, Олійник, Савин, Сірий (Минка, 46), Р.Коновалов, Цабріа, Кмр'янов, Кошелєв (Морев, 83), Якушин (Дорошенко, 46), Помазанов.
Тренер: Андрій Порохненко.
Кривий Ріг: Гурин, Кондратенко, Павлов, Кучеренко, Голуб, Гвоздевич (Вершинін, 80), Гончаренко, Грамм (Сичов, 66), Большунов, Коломієць (Бука, 89), Пашковський (Щербаков, 85). Тренер: Геннадій Приходько.
Попередження: Кошелєв (56) - Павлов (19), Гвоздевич (45+1).
Вилучення: Павлов (19, фол останньої надії).

ШАХТАР-3 - МЕТАЛУРГ-2 - 5:0 (3:0).
17 квітня. 16.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 50 глядачів.
Судді: К.Монзуль (Харків), Є.Яковлєв (Київ), О.Драчов (Київська область).
Делегат ФФУ: О.Шост (Луганськ).
Донецьк: Гальчук, Глушицький (Сартина, 65), Малишев, Максименко, Драченко, Заїка, Білий, Стебловський (Дяків, 60), Гара-щенков (Багдасаров, 80), Кисіль, Акулінін (Віт.Юрченко, 70).
Тренери: Олександр Фундерат, Сергій Ковальов.
Запоріжжя: Шевченко, Зінченко, Кравець, Тимошков, Зозуля, Данюк, Геворгян, Коньков, Галинський (Довбун, 46, Бойченко, 85), Ковалевський, Грищук (Дзядевич, 83).
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Голи: Гаращенков (10), Кисіль (16, 23), Акулінін (65), Віт.Юрченко (80).
Попередження: Глушицький (14), Кравець (43).

СУМИ - СТАЛЬ Д - 2:1 (2:0).
18 квітня. 15.00. Суми. Стадіон «Ювілейний». 1000 глядачів.
Судді: Ю.Павлюченко, Д.Попельницький, Н.Алексахіна (обидва - Кіровоград).
Делегат ФФУ: Є.Павленко (Київська область).
Суми: Галігузов, Шеремет, Галюза, Кириєнко, Богачов, Литвиненко (Мащенко, 3), Пукась, Сичов, Савченко (Белканія, 90), Фатій (Пустовіт, 88), Ретушняк (Азбукін, 84).
Тренер: Валерій Бермудес.
Дніпродзержинськ: Карабін, Сахно (Кривий, 46), Лешко, Полуницький, Обревко, Романенко, Васильєв, Шутов, Скарлош (Кирилов, 66), Алієв, Бережний.
Тренер: Сергій Задорожний.
Голи: Пукась (ЗО, з пен., Савченко (33) - Полуницький (49).
Попередження: Кириєнко (46), Пукась (59) - Скарлош (37), Бережний (45), Шутов (61).


Валерій ЗУБЕНКО, Денис КОБУШКО, Руслан КОХНО, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 12:08 6

Известный тренер считает, что коуч рассчитывает получить работу в «Полесье»