Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1812
0

Полтава б'є - сітки тріщать

Огляд матчів 20-го туру першості другої ліги у групі Б

Полтава б'є - сітки тріщать
Кремень - Титан

ДРУГА ЛІГА. ГРУПА «Б». 20 тур

КРЕМІНЬ - ТИТАН - 0:0.
18 квітня. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 5000 глядачів.
Судді: А.Семенов (Дніпропетровськ), С.Толмачов (Маріуполь), В.Топіха (Київ).
Делегат ФФУ: В.Денисюк (Фастів).
Кременчук: Олійник, Чорномор, Борш, Шаповал, Климов, Тининик, Глибокий (Лапа, 71), Собко, Бородін (Кирієнко, 46), Коваленко, Степанчук (Сутула, 84).
Тренер: Юрій Чумак.
Армянськ: Кошелєв, Калиненко, Ішмаков, Крюков (Бездольний, 90+3), Столярчук, Антоненко (Кадимян, 90+1), Мацак, Камерцель (Козлов, 88), Мартишов (Довжик, 74), Радіонов, Климентовський.
Тренер: Микола Федоренко.
Попередження: Степанчук (20) — Ішмаков (56), Мартишов (65).

Попри «суху» нічию, глядачам, яких цього дня зібралася рекордна для нинішнього сезону кількість, нудьгувати не доводилося. Проте їхні улюбленці, хоча й удостоїлися після гри заслужених оплесків, не зуміли таки зробити головного — перемогти.

Стримувати стартовий натиск господарів гостям не довелося. «Кремінь» навряд чи планував з перших хвилин приголомшити лідера групи. Але усвідомлення того, що інший результат, окрім перемоги, відсуне «Кремінь» від виконання поставленої мети ще на кілька кроків, змушувало господарів робити конкретні дії з пошуку щастя біля воріт суперника.

Однак, якби не впевнена гра голкіпера «Кременя» ще в першому таймі, який витягнув два важкі м'ячі після ударів Дмитра Мартишова і Євгена Романова, мрії команди про перше місце в групі можна було б забути.
Ближче до кінця тайму господарі змусили понервуватися Артема Кошелєва, що застоявся без діла. У одному з моментів, про який так довго засмучувався після матчу головний тренер «Кременя» Юрій Чумак, Олег Коваленко втік на побачення з голкіпером, але Вадим Ішмаков не дав нападнику завдати прицільного удару, зваливши його з ніг у межах штрафного майданчика. Якщо порушення не було, то навіщо тоді Коваленко впав, адже до воріт було метрів десять? А якщо порушенння було, то чому мовчав арбітр, який був практично в епіцентрі подій?

Після перерви господарі мали активніший вигляд, ніж гості, які вичікували свого часу. Проте гості були готові до такого розвитку і спокійно присікали спроби гравців «Кременя» прорвати свої оборонні порядки. «Кремінь» спробував провести пристрілку по воротах Кошелєва здалеку, але прицільною вона не стала. А за дев'ять хвилин до кінця матчу «Кремінь» знову мусив дякувати Олійнику, який зреагував на удар Радіонова головою впритул.

ФК ПОЛТАВА - ОЛКОМ -2:1 (0:0).
17 квітня. 15.00. Полтава. Стадіон «Локомотив». 500 глядачів.
Судді: О.Головков (Луганськ), Д.Курлов, В.Матяш (обидва — Донецьк).
Делегат ФФУ: А. Звєрєв (Бровари).
Полтава: Зарубін, Бичков, Ятленко, Новицький, Радевич, Батусов, Григоренко, Бриж, Реуцький (Радченко, 75), Зеленевич (Козаченко, 87), Артюх.
Тренер: Юрій Малигін.
Мелітополь: Марканич, Попов, Дворяненко (Жадан, 70), Манаков, Козин, Масюткін (Ткачов, 64), Павелько, Косяк (Джанджгава, 80), Тарануха, Ар.Галушкін (Мягков, 77), Ан.Галушкін.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Голи: Батусов (49), Радченко (84) — Ан.Галушкін (67).
Попередження: Бриж (74) — Мягков (82).

Після поразки в Донецьку від «Олімпіка» Юрій Малигін зробив невеликі перестановки в складі. На місці опорного півзахисника з'явився Григоренко, тоді як Бриж та колишній олкомовець Реуцький мусили більше працювати на атаку. Єдиним нападником випустили Артюха, а місце на правому фланзі півзахисту зайняв Зеленевич.

Передбачалося, що гра у господарів будуватиметься з розрахунку на швидкісні якості Артюха і Батусова. Але не так сталося, як гадалося. У першому таймі гості досить істотно пошматували захисні редути «Полтави», і лише впевнена гра Зарубіна та неточність мелітопольців не дала змоги їм відкрити рахунок у матчі. Комбінації у виконанні полтавчан не виходили, до штрафного майданчика гостей їх не підпускали. Гості перекривали усі вільні зони, тому півзахисники «Полтави» були змушені віддавати м'яч оборонцям. А захисники не бачили іншого продовження та виконували довгі передачі, розминаючи центрбеків «Олкома» та воротаря Марканича.

Після перерви Зеленевич та Артюх зайняли свої звичні позиції, і пішов зовсім інший футбол. Зеленевич почав чіплятися за м'яч, самотужки завдаючи клопоту оборонцям «Олкома». Активно запрацювали Батусов з Артюхом на флангах.

Гол не змусив на себе довго чекати. Батусов реалізував перший же момент, використавши власну швидкість та помилку захисника «Олкома». Півзахисник «Полтави» не став мудрувати і сильно пробив в ближній кут.
«Олком» відігрався, коли, здавалося, жодної небезпеки не було. Гостям вдався швидкий перехід до контратаки. Манаков навісив з правого краю, Зарубін до м'яча не дотягнувся, а Галушкіну треба було лише влучити в порожні ворота.

Та полтавці зуміли вирвати перемогу. Спочатку від удару Артюха м'яч розірвав сітку з зовнішнього боку воріт. А незадовго до кінця гри господарі забили вже за правилами. Захисники збили Брижа на лінії штрафного майданчика. Марканич удар Артюха зі стандарту відбив, але в поперечину, а першим на добиванні виявився дебютант «Полтави» Валерій Радченко, який і встановив остаточний рахунок.

ГІРНИК-СПОРТ - ОЛІМПІК -1:3 (0:2).
14 квітня. 17.00. Комсомольськ. Стадіон «Юність». 700 глядачів.
Судді: О.Москаленко (Кривий Ріг), О.Холодинський (Харків), О.Кацман (Кіровоград).
Делегат ФФУ:І.Домченко (Київ).
Комсомольськ: Бахметьєв, Слива, Малюк, Кондрашов, Калиниченко (Ходуля, 46), Крутенко (Козлов, 59), Дігтяр (Забула, 68), Бахмач (Ткаченко, 46) Скляренко (Філь, 26), Малиночка (Полтавець, 87), Кравченко. Тренер: Сергій Мурадян.
Донецьк: Левченко, Саєтов, Чех, Коншин, Санжар, Тарнов (Богданов, 81), Валяєв, Піднебенний (Матвієнко, 86), Головченко (Уланов,32), Ареф'єв, Михальов (Добреля, 83).
Тренер: Ігор Петров.
Голи: Кондрашов (60) — Тарнов (6, 21), Михальов (82).

Наскільки хороша за змістом була зустріч комсомольського ФК «Гірник-Спорт» з донецьким «Олімпіком», настільки ж безглуздий вигляд мали голи.

Атака гостей, що виникла в дебюті матчу, несподівано для всіх завершилася результативно. Передача на дальній кут штрафного майданчика завершилася ударом Тарнова на 6-й хвилині гри — і м'яч влетів у дальній від воротаря кут воріт. Щоправда, зауважимо, що позбавлятися від опіки захисту донеччани поквапилися і опинилися поза грою, але арбітр залишився спокійним, чого не скажеш про уболівальників — вони були просто шоковані, як і самі господарі поля.

Безглуздішим, аніж перший, був другий м'яч, що побував у воротах ФК «Гірник-Спорт». Гості прокинули м'яч, який явно виходив за межі поля, коли захисник, мабуть, від емоцій, штовхнув у спину суперника, за що арбітр і призначив штрафний удар. Закручений м'яч по дузі влетів у воротарський майданчик, де в боротьбі за нього суперники артистично пролетіли повз нього. М'яч без перешкод влетів у сітку воріт. Німа сцена — 2:0 на користь «Олімпіка».

Другий тайм практично пройшов під егідою ФК «Гірник-Спорт». Гостям не дали створити практично жодного моменту, зате самі просто жили біля воріт суперника. І, нарешті, на 59-й хвилині Андрій Кондрашов зі штрафного забив красивий, хоча загалом необов'язковий гол: воротар гостей швидко відреагував на удар, але трохи не долетів, і сфера, вдарившись у стійку, влетіла у ворота.

Ближче до завершення, мабуть, люте бажання зрівняти рахунок зробило шоу на зеленому полі ще хаотичнішим. Але, як кажуть: не забиваєш ти — забивають тобі. Тотально захопившись атакою, «Гірник-Спорт» забув про захист. Нападники гостей практично без перешкод добігли до воріт господарів поля і на 82-й хвилині буквально заштовхали м'яч Андрію Бахметьєву. Так з рахунком 1:3 і закінчилася ця гра.

ШАХТАР - ГІРНИК - 0:0.
17 квітня. 15.00. Свердловськ.
Стадіон імені Миколи Горюшкіна. 2800 глядачів.
Судді: О. Омельченко (Слов'янск), А. Ісаєв, В. Висоцький (обидва — Запоріжжя).
Делегат ФФУ: А.Шуренков (Суми).
Свердловськ: Старцев, Штанченко, Олійник, Савин, Сірий (Минка, 46), Р.Коновалов, Цабріа, Кмр'янов, Кошелєв (Морев, 83), Якушин (Дорошенко, 46), Помазанов.
Тренер: Андрій Порохненко.
Кривий Ріг: Гурин, Кондратенко, Павлов, Кучеренко, Голуб, Гвоздевич (Вершинін, 80), Гончаренко, Грамм (Сичов, 66), Большунов, Коломієць (Бука, 89), Пашковський (Щербаков, 85). Тренер: Геннадій Приходько.
Попередження: Кошелєв (56) — Павлов (19), Гвоздевич (45+1).
Вилучення: Павлов (19, фол останньої надії).

ШАХТАР-3 - МЕТАЛУРГ-2 - 5:0 (3:0).
17 квітня. 16.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 50 глядачів.
Судді: К.Монзуль (Харків), Є.Яковлєв (Київ), О.Драчов (Київська область).
Делегат ФФУ: О.Шост (Луганськ).
Донецьк: Гальчук, Глушицький (Сартина, 65), Малишев, Максименко, Драченко, Заїка, Білий, Стебловський (Дяків, 60), Гара-щенков (Багдасаров, 80), Кисіль, Акулінін (Віт.Юрченко, 70).
Тренери: Олександр Фундерат, Сергій Ковальов.
Запоріжжя: Шевченко, Зінченко, Кравець, Тимошков, Зозуля, Данюк, Геворгян, Коньков, Галинський (Довбун, 46, Бойченко, 85), Ковалевський, Грищук (Дзядевич, 83).
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Голи: Гаращенков (10), Кисіль (16, 23), Акулінін (65), Віт.Юрченко (80).
Попередження: Глушицький (14), Кравець (43).

СУМИ - СТАЛЬ Д - 2:1 (2:0).
18 квітня. 15.00. Суми. Стадіон «Ювілейний». 1000 глядачів.
Судді: Ю.Павлюченко, Д.Попельницький, Н.Алексахіна (обидва — Кіровоград).
Делегат ФФУ: Є.Павленко (Київська область).
Суми: Галігузов, Шеремет, Галюза, Кириєнко, Богачов, Литвиненко (Мащенко, 3), Пукась, Сичов, Савченко (Белканія, 90), Фатій (Пустовіт, 88), Ретушняк (Азбукін, 84).
Тренер: Валерій Бермудес.
Дніпродзержинськ: Карабін, Сахно (Кривий, 46), Лешко, Полуницький, Обревко, Романенко, Васильєв, Шутов, Скарлош (Кирилов, 66), Алієв, Бережний.
Тренер: Сергій Задорожний.
Голи: Пукась (ЗО, з пен., Савченко (33) — Полуницький (49).
Попередження: Кириєнко (46), Пукась (59) — Скарлош (37), Бережний (45), Шутов (61).


Валерій ЗУБЕНКО, Денис КОБУШКО, Руслан КОХНО, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Не Судаков. Сабо назвал игрока сборной Украины, который переедет за границу
Футбол | 25 апреля 2024, 18:34 10
Не Судаков. Сабо назвал игрока сборной Украины, который переедет за границу

Экс-тренер «Динамо» расхвалил Владимира Бражко

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.