Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 07 червня 2023, 18:42
10150
13

РЕБРОВ: «Збірна України повинна бути більш агресивною, стиль – побачите»

Новий головний тренер національної команди – про призначення та свої подальші дії на новій посаді

| Оновлено 07 червня 2023, 18:42
10150
13
РЕБРОВ: «Збірна України повинна бути більш агресивною, стиль – побачите»
УАФ. Сергей Ребров

Новий головний тренер збірної України Сергій Ребров на пресконференції розповів про своє призначення, деталі контракту і подальші дії на новій посаді.

- Хочу подякувати ЗСУ за те, що боронять нашу незалежність, за те, що дають нам можливість спілкуватися про футбол, проводити чемпіонат України. Я сам особисто, як і всі українці, буду і надалі допомагати ЗСУ і нашим людям, які постраждали від рашиської агресії. Я особисто радий повернутися в Україну і працювати на Україну. Моя родина теж повертається і радий, що моя дружина так сприйняла моє рішення. Далі будемо працювати на Україну.

- Чи потрібно тренеру національної команди займатися побудовою структури всіх збірних України?
- Я вважаю, що мій роботодавець повинен вирішувати, які функції покладає на мене. Якщо він хоче це робити, то я буду це робити із задоволенням. Це моя країна, я це робив в київському «Динамо», тому вважаю це дуже важливим для всіх збірних. Якщо ти хочеш, щоб гравець прогресував, якщо ти хочеш, щоб він переходив з однієї юнацької збірної до іншої, то він повинен працювати в одній структурі.

- Чи є кандидатура на посаду тренера молодіжної збірної? Чи була розмова з Русланом Ротанем щодо гравців, які є кістяком головної збірної і молодіжної. Маю на увазі Трубіна, Мудрика, Судакова і Ваната. Чи попросить Ілля Забарний не брати участь в молодіжному Євро через певні особисті причини?
- Я не вважаю, що футболісти зараз в напруженому стані. Особливо Ілля Забарний, який не грав певний час. Я нічого не чув про це. Впевнений, що будь-якому тренеру, мені чи тренеру молодіжної збірної, він нікому не відмовить. Я про це не чув.

Щодо інших запитань, то останні півроку саме журналісти створили таку атмосферу. Це не я створив атмосферу, в якій дуже багато чуток про мене чи про інших тренерів. Я радий, що я очолюю збірну, що буде далі – подивимось. Щодо виклику гравців, я спілкувався з Русланом з приводу тих гравців, які поїдуть до молодіжної збірної. Я вважаю, що треба зрозуміти, яка збірна більш важлива. Я вважаю, що це національна збірна, але подивимось. Але якщо хтось вважає, що з Мальтою можна грати будь-якими гравцями, то ми ж у 2017 грали проти цієї команди (програли 0:1 у товариському матчі - прим.). Тому я вважаю, що потрібно зосередитись на національній збірній. Вони починають 21 червня, тому після нашої гри 19-го ми все вирішимо.

Щодо тренера, то зараз є тренер молодіжної збірної. Після Євро – побачимо.

- Можете розповісти, хто буде вашими помічниками в тренерському штабі збірної України?
- Ми ще ведемо переговори, ще не всі підписані контракти. Це будуть люди, які були в «Аль-Айні»: Альберто Босх і Вісенте Гомес. Інші будуть українськими фахівцями, ми ведемо переговори.

Ще Гліб Платов. Гліба я давно знаю, він працював у київському «Динамо». Потім він був у Катарі, працював там, а зараз у «Дніпрі-1». Тренер воротарів – Рустам Худжамов.

- Чи слідкували за станніми турами чемпіонату? Кого бачите основним нападником збірної України?
- На жаль, травма Яремчука не дозволяє йому прибути до розташування національної збірної. Я розмовляв з ним, він вибачився і буде готувати до нового сезону у своєму клубі. Зараз ми викликали достатньо нових кандидатів, вони заслужили бути в національній збірній. Той же Ванат, який останні півсезону показував дуже стабільний футбол, це дуже важливо для гравця збірної. Також Влад Кочергін, за яким я слідкував, коли він ще був у «Зорі». Зараз своїми іграми в Польщі він заслужив на місце в національній збірній. У нас багато кандидатів, є конкуренція на кожну позицію.

- Яку роль будете відводити Мудрику і Маліновському?
- Є багато гравців, які не отримують достатньої ігрової практики. Але коли вони приїдуть до національної збірної, то треба дивитися на них у тренувальному процесі. Тому ми створюємо конкуренцію на кожну позицію. Зараз я не можу вам сказати, хто буде в основному складі у грі з Мальтою чи Македонією. Це вирішимо в тренувальному процесі.

- Чи не замало часу для підготовки до матчів збірної?
- Так, мало, але що з цим робити. Я просив федерацію зібрати збірну на 1-2 дні раніше, але зараз це неможливо. Тому маємо те, що маємо.

- Чи спілкувалися з футболістами збірної за останній місяць, коли вже розуміли, що будете головним тренером?
- Я спілкуюсь з багатьма футболістами, не тільки кандидатами в збірну. Вважаю, що важливо не спілкуватися, а бачити як вони грають. Я дивився УПЛ, інші чемпіонати, де грають футболісти, що претендують на місце в збірній України. Я маю достатньо інформації, але дуже важливо почати тренування, щоб побачити, в якій вони формі.

- Хто визначив склад збірної на цей збір?
- Я визначав.

- Коли почав діяти ваш контракт?
- Зараз він діючий. Ми домовились із «Аль-Айном», тому що мій контракт з ними до 30 червня. Зараз ми отримали папери від «Аль-Айна» і можемо підписувати контракт.

- Ймовірно, Андрій Ярмоленко буде грати в «Динамо». Ви поверталися в «Динамо» в хорошому віці. Як ви оціните цей період і його форму?
- Вважаю, що Андрій зараз в хорошій формі. Дивлюся на те, як він готується в «Аль-Айні», тому тільки радий за те, що він повернеться в «Динамо». Це його рідний дім, тут на нього чекають.

- Чи вважаєте, що Андрій Шевченко і його тренерський штаб зламали певні стилістичні стереотипи щодо гри збірної України? Чи можна говорити, що напрямок, заданий його штабом, близький до вашої концепції футболу?
- Можливо. Але важливе питання, коли це трапилось? Після двох років роботи, коли Андрія Шевченка всі журналісти майже «вбивали» за його стиль гри. А через два роки він вийшов на чемпіонат Європи. Пам'ятаю цей матч проти Мальти, що після нього робили з Шевченком. Тому я не вважаю, що дуже важливий стиль. Вважаю, що збірна України повинна бути більш агресивною в порівнянні з останнім матчем зі збірною Англії. А стиль ви побачите.

- Розкажіть про деталі, терміни контракту і завдання, які стоять перед головним тренером?
- Термін – три роки. Завдання такі ж, як і були перед усіма тренерами збірної України – максимальні.

- Чи вважаєте Данила Ігнатенка основної заміною для Тараса Степаненка, якому вже 34 роки?
- У нас є ще Бражко, який викликаний до молодіжної збірної. Мені подобається цей гравець, він дуже важливий у команді U-21. Я багато дивлюся українського футболу і бачу декілька гравців, які можуть скласти конкуренцію і Степаненку, і Сидорчуку. Данила я знаю добре, він грав у мене в «Ференцвароші». У нас зараз 3 гри, тому викликали достатньо гравців. Можливо, пізніше під'їде Сергій Кривцов, бо він у США.

- Хто займе позицію лівого захисника, адже основні виконавці пропускали кінець сезону через травми?
- Якщо ви дивилися список, то бачили, скільки гравців є на цю позицію. На жаль, ми не можемо викликати Зінченка, бо він травмований. Ми викликали Соболя і Миколенка. Також на цій позиції може грати Матвієнко. Але зараз його позиція в центрі захисту. Соболь грав 45 хвилин у останньому матчі, Миколенко був готовий грати теж, але сказав, що краще підготується до матчів національної збірної.

- Чи планували, як будете розподіляти сили на наступній три матчі, адже перший з них – товариський?
- На жаль, ми можемо використовувати тільки 6 замін. Як на мене, в грі з Німеччиною краще було б використати 10 замін, але вже як є. Цей матч дуже важливий для стосунків України і Німеччини. Для них це 1000-й матч, нам приємно зіграти з таким суперником. Коли побачу стан гравців, тоді вирішу по скільки хвилин хто буде грати», – сказав Ребров.

Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛОМАЧЕНКО – про бій із Джервонтою Девісом: «Ніколи ні від кого не бігаю»
Бокс | 12 травня 2024, 14:27 24
ЛОМАЧЕНКО – про бій із Джервонтою Девісом: «Ніколи ні від кого не бігаю»

Український боксер готовий говорити про майбутнє після відпочинку

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар – чемпіон, Динамо стартуватиме з Q2 ЛЧ
Футбол | 12 травня 2024, 06:00 26
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар – чемпіон, Динамо стартуватиме з Q2 ЛЧ

Шахтар отримав право зіграти в Q4 ЛЧ, але може потрапити відразу до основи

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VBOLYUVALNIK
Поки що видно тільки одне - команда з Сергієм буде краще ніж з Ротанем, а ось наскільки, подивимось далі
Istm
не вірю в цей "тренерський геній"
Бензар Євген
Ставлення до Реброва в мене двояке. З одного боку видатний гравець у парі з Шевченком яких я оцінив ще на молодіжному Єврочемпі ще у Донецьку коли їм було років по 17. Тренер дуже професійний що вбачається з його успіхів золотих, людина проукраїнська начебто... Що мені колись не сподобалося в ньому що він перед тим як прийти на посаду головного у ДК гнав якусь маєчню на шахту звідки він родом. Може це було умовою призначення у ДК тоді? Я пишу що думаю а не намагаюся усим догодити і отримати лайки. Радий його призначенню у збірну і бажаю перемог!
Иван Качура
Динамо Київ грало поперек-назад, побачимо, як буде грати головна команда країни.
Springfield
Товарищества с немцами не получится. 1000-й матч  их сборная наверняка захочет оставить в истории с достойным результатом.  Вратаря  бы я выбрал по короткой спичке. 
 И он сразу закричит: За что????
Titar
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zelc006
Нашому би вовку теля з'їсти ! 
Viktor Tsimakouridze
економіка має бути емкономною, колись то було... хоча так воно і є
fitnes_sports066
Он мне нравится": Ребров назвал футболиста, который может заменить Степаненко в сборной Украины , Бражко.
Лина Битюкова
Ребров постоянно недоволен..Со времен работы в Динамо.. Особенно журналисты его бесят.. Видно сильно по нём