Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Тренування
| Оновлено 25 вересня 2020, 18:12
3906
0

Як мотивувати себе на тренування для схуднення

Мотивація для тренувань на зменшення ваги

| Оновлено 25 вересня 2020, 18:12
3906
0
Як мотивувати себе на тренування для схуднення

Щоб схуднути, необхідно збалансоване харчування і регулярні заняття спортом. Але якщо зусиллям волі багатьом вдається не з'їсти зайвих вуглеводів, то з фізичною активністю все складніше: на неї натхнення часто не вистачає або воно швидко випаровується. Вирішення цієї проблеми - знайти правильний мотиватор, який подіє саме на вас.

Тут зібрано кілька заснованих на психології способів, як мотивувати себе на тренування. Спробуємо перетворити спортивну рутину в задоволення.

Правильна і не дуже мотивація до спорту і схудненню

+ хочу бути, як ця людина, який скинув вагу і щотижня тренується

- хочу стати, як ця модель,і обов'язково кубики

Я веду малорухливий спосіб життя, і тому:

+ почну з малого - пробіжки в парку з одним, а потім попрошу тренера скласти мені план занять

- відразу в пауерліфтинг для максимального ефекту

Власне «навіщо?»

Фітнес-мотивація працює, коли людина розуміє, заради чого він буде старатися. Тому перше і головне - з'ясувати для себе, навіщо вам тренування, знайти свою користь. Наприклад:

  • підтягнути живіт і контури тіла, влізти в джинси мрії;
  • позбутися головного болю або захворювань, пов'язаних із зайвою вагою і малорухомістю;
  • довше прожити разом зі своєю сім'єю і дітьми;
  • стати більш енергійним, щоб досягти інших життєвих цілей.

Якщо є ця базова мотивація, схуднення буде даватися легше. Також психологи радять ставити собі два питання: «Що буде, якщо я це зроблю?» і «Що буде, якщо я не буду займатися?»

Правильна мета

  • По-перше, щоб мотивувати себе, краще ставити перед собою завдання не скинути сантиметри і кілограми, а регулярно тренуватися. Це допоможе уникнути розчарувань, і результат просто з'явиться в процесі як бонус.
  • По-друге, у тих, хто записав свої цілі на папері і повісив на чільне місце, більше шансів щодня досягати їх. Цей старий рада перевірений не одним університетським дослідженням.
  • По-третє, «все або нічого» - найгірша мотивація для спорту і будь-якого іншого справи. Експерти в тому, як мотивувати себе на схуднення, радять дозволити собі допускати невдачі і не очікувати від себе досконалості.

Приємна фітнес-мотивація

Чим би ви не займалися, будь то плавання, йога або біг, мотивація буде, якщо вибрати вправи, які вам подобаються. Крім того, можна не ламати свій графік, а починати з плавного включення в нього тренувань.

Ще одна серйозна мотивація до спорту - красиво одягнутися для занять. Ми пов'язуємо певний одяг з діяльністю, в якій вона зазвичай використовується. Тому надіти спортивну форму - це не тільки зробити собі приємно, але також змінити свій психологічний стан і поведінку, стати спортсменом у своїй голові.

Цій же меті служить музика.Енергійний або релакс-мотив допоможе налаштуватися на тренування і увійти в потрібний ритм.

Стимул за гроші

Якщо все ще немає мотивації, спробуйте купити абонемент в тренажерний зал або персональні онлайн-тренування. Хоча по мережі ходить маса демотиваторів про порошаться клубні карти, ми схильні більше цінувати те, за що заплатили, плюс з'являється відповідальність перед тренером.

Але тут важлива не тільки мотивація: схуднення і спорт без про-консультації можуть бути небезпечні для здоров'я. Особливо якщо різко дати собі велике навантаження. Тому найкращий варіант розвитку подій - персональна програма занять, яку розробить і проконтролює коуч.

Мотиватори: схуднення за прикладом

Щоб підтримувати своє прагнення,можна надихатися інстаграм-акаунтами блогерів, які нормалізували вагу, а також зробили здорове харчування і спорт частиною свого життя. Або підписатися на успішних тренерів, а в якості бонусу можна приєднуватися до запускаються їм марафонам. Приклад тому - профіль Аніти Луценко і спільні програми Юрія Журавського та Наталії Холоденко.

При цьому психологи не радять вибирати в якості зразка для наслідування моделей. Як показали голландські дослідження худнуть, ідеальні зображення дівчат не мотивують, а бентежать. «Натхненна» таким чином група набрала вагу, замість того щоб його скинути.

Фотосесії в Інстаграм

Непогано мати щоденник схуднення і фіксувати в ньому свої мінливі параметри, але ще краще - вести фотощоденник в Інстаграм.

  • По-перше, регулярні фотографії після хорошого тренування можуть показати масштаб змін в вашому тілі, який не видно в цифрах. І це відмінна мотивація - схуднення стане більш явним.
  • По-друге, оприлюднення цих фотографій буде служити зобов'язанням перед передплатниками продовжувати в тому ж дусі.

Метод також не взято зі стелі: учасники дослідження 2014 року, які фотографували себе, досягли найкращих результатів у зниженні ваги.

Нагорода за досягнуті цілі

Щоб була мотивація займатися спортом,важливо заохочувати себе за успіхи. Але це не повинна бути дрібниця, яку можна дозволити собі кожен день, або щось нереальне. Чому б не нагородити себе:

  • новими дорогими кросівками;
  • походом на масаж або в СПА;
  • бажаною косметикою;
  • вечерею в ресторані;
  • набором екзотичних фруктів і т. п.

Знайдіть свій «пряник». Це допоможе сформувати приємні асоціації і продовжувати тренування.

Підтримка сім'ї та друзів

Дослідження з соціальної психології показують, що люди старанніше працюють над своїми завданнями, коли роблять це в групі. Тому ще один сильний стимул для роботи над собою - це компанія, і найкраща фітнес-мотивація - тренуватися з родичем або другом.

Також можна знайти приятелів серед тих, хто худне, налагоджує тренування або веде здоровий спосіб життя. Навіть якщо ви не борець за натурою, спілкування з організованими в цьому плані людьми може бути заразливим.

Спосіб життя як мотивація

Щоб тренуватися за наміченим планом, потрібно в цілому вміти виконувати свої зобов'язання. Тому, щоб мотивувати себе займатися спортом, коучі радять віддати борги і виконати обіцянки, дані друзям, родині чи колегам. Це зміцнить підсвідоме переконання, що людина може схуднути.

Також психологи відзначають, що мотивація до спорту вища у тих, хто себе любить. Це означає, що потрібно почати діяти і в інших сферах життя: вчасно «зводити себе» до лікаря, красиво «нарядити» і т. Д. Все працює в комплексі: спосіб життя спонукатиме проявляти любов до свого тіла, займаючись ім.

Часті питання

  • У мене не вистачає мотивації не тільки до спорту і схудненню, але і взагалі до чого-небудь. Що робити?

Причин може бути багато: невпевненість в своїх силах, стрес і перенапруження, гормональний збій. Потрібно знизити навантаження і з'ясувати, в чому корінь проблеми.

  • Бажання тренуватися пропало, коли почалися проблеми зі здоров'ям. Тепер боюся нашкодити. Чи варто пробувати?

Якщо це не заборонено лікарем, однозначно варто. Легкі фізичні навантаження рекомендують навіть після операцій. Але важливо знати свої протипоказання і в ідеалі знайти тренера з медичною освітою.

  • З якою метою почати, щоб вистачало мотивації їх досягти?

Це залежить від вашої фізичної форми, способу життя і результату, якого ви хочете. Для початку непогано хоча б робити зарядку і більше ходити пішки.

  • Чи обов'язково займатися з тренером?

Якщо це єдиний спосіб, який вас мотивує, або є нюанси по здоров'ю - так. В інших випадках - за бажанням.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин