Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Хокейний словник
| Оновлено 03 листопада 2023, 17:39
37884
0

Скільки триває матч в хокеї в різних турнірах

Повна інформація про тривалість матчу в хокеї

| Оновлено 03 листопада 2023, 17:39
37884
0
Скільки триває матч в хокеї в різних турнірах
Хокейний матч - початок

Якщо говорити про хокей, то його можна сміливо назвати одним з найпопулярніших видів спорту у світі. Особливо великий інтерес до нього в країнах Північної Америки, в Європі та Україні. Нейтральні вболівальники знають, що один матч в хокеї триває 60 хвилин, але як цей час розподіляється і чи є додатковий час? Міжнародна федерація хокею з шайбою розробила чіткі правила, за якими грають у всьому світі, тому дамо відповідь на питання – скільки триває гра в хокей?

Скільки триває Хокей: регламент змагань

Отже, дізнаймося, скільки триває хокей? Тут може бути два варіанти, в залежності від того, що рахувати – чистий час матчу, або скільки триває вся гра.

Чистий час матчу

60 хвилин

Перерва

2 тайм-аути по 15 хвилин, разом 30

Овертайм

Чотири овертайми по 5 хвилин

Розглянемо докладніше. Матч розділений на три періоди по двадцять хвилин – це чистий час гри. Між періодами є тайм-аути по 15 хвилин, під час яких гравці відпочивають і міняються воротами на полі. Якщо під час основного часу виявляється переможець, то гра зупиняється. Також потрібно брати до уваги паузи під час самої зустрічі, в яких проводяться заміни та видалення гравців. Вони можуть продовжити період на десять хвилин.

Отже, скільки триває хокейний матч, якщо переможець виявлений в основний час? В такому випадку гра займає від півтори години до двох годин часу.

Гра з урахуванням овертайму

Але далеко не завжди переможець може визначитися в рамках основного часу. В такому випадку може бути кілька варіантів, в залежності від регламенту змагань:

  • Якщо за правилами турніру в матчі може бути зафіксований нічийний результат, то гра зупиняється.
  • У регулярних чемпіонатах при нічийному рахунку призначається один овертайм тривалістю 5 хвилин. Якщо за цей час командам не вдається забити, то призначається серія булітів.
  • На стадіях плей-офф буліти не призначаються, але проводяться чотири овертайми. Якщо за цей час переможець не визначиться, то може бути призначений додатковий овертайм. Теоретично, їх може бути скільки завгодно, поки одна з команд не заб'є.

Виходячи з цього, час гри може бути збільшено від 15 хвилин при одному овертаймі. Максимальну ж тривалість матчу визначити складно, позаяк невідомо, скільки всього буде овертаймів.

Хокей - скільки триває гра якщо зберігся нічийний результат

Вище вже говорилося, що може бути призначена серія булітів – саме вона визначає переможця, якщо не вийшло забити в основний і додатковий час. Буліти є аналогом серії пенальті у футболі. У середньому, одна серія булітів триває від десяти до п'ятнадцяти хвилин.

У підсумку сказати скільки триває хокейний матч не просто, адже все залежить від регламенту турніру. Мінімально матч триває півтори години, а максимально може розтягнутися і до трьох.

Часті питання

➦➦ Як розібратися з регламентом турніру?

✔️ Ви можете перейти на наш сайт. Тут представлена вся інформація по всіх хокейних турнірах.

➦➦ Де можна стежити за результатами ігор?

✔️ Якщо вас цікавить хокей, то наш сайт саме для вас. Тут зібрані всі новини з цього виду спорту, проводяться аналізи матчів, прогнози майбутніх зустрічей, є таблиці та статистка.

➦➦ Скільки за часом йде хокей в овертаймах?

✔️ Один додатковий час - це п'ять хвилин. Якщо одна з команд закине шайбу під час овертайму, то матч зупиняється, оскільки з'являється переможець.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин