Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Словник боксу
| Оновлено 03 листопада 2023, 18:40
7520
0

Для чого застосовувати комбінації ударів в боксі

Боксерські комбінації ударів і основні техніки виконання

| Оновлено 03 листопада 2023, 18:40
7520
0
Для чого застосовувати комбінації ударів в боксі

Щоб бій був максимально ефективним і видовищним, потрібно використовувати комбінації - послідовності ударів. Такі зв'язки виконують всі спортсмени, незалежно від свого стажу.

Як вивчити комбінації

Відточувати комбінації найпростіше в спарингу з супротивником, або в бою з тінню. Також ефективні комбінації ударів по груші. Оволодівши основними з них, вам буде легко відкривати шлях для інших, хоч і складних, прийомів. Головне пам'ятати, що навіть найпростіша комбінація, виконана правильно, здатна бути результативною.

Позначення основних ударів

Щоб запам'ятати нокаутуючі комбінації в боксі, потрібно вивчити точні позначення ударів:

1

джеб

2

крос, правий прямий

3

лівий хук

4

правий хук

5

лівий аперкот

6

правий аперкот

Що слід пам'ятати про комбінації

Існує кілька основних видів комбінацій:

  • в атаці;
  • на відході;
  • в контратаці;
  • прямими, знизу і бічними ударами.

У кожній з них може бути більше ніж 2 удари, але найкраще використовувати 4-5-ударні, щоб грамотно продовжувати атаку або використовувати момент для потужного одиночного.

Основні боксерські комбінації

  1. 1-2 - ефективна на середній і далекій дистанції. Джеб застає суперника зненацька, після чого слід крос. Прийом є основним в боксі.
  2. 1-1-2 - хороша можливість переграти партнера, який очікує 1-2 зв'язки ударів в боксі. Другий джеб відкриває шлях для потужного кросу. Постійний джеб також дезорієнтує суперника і дає можливість для потужного кросу.
  3. 1-2-3- лівий хук тут небезпечний незалежно від успіху кросу. Після удару справа вага ідеально переноситься для хука, який можна зробити в корпус або підборіддя. Комбінація ударів в боксі дуже цікава і здатна завдати шкоди супротивнику.
  4. 1-2-3-2 - джеб відкриває захист суперника, після чого послідовність ударів “справа-лівий хук - знову удар справа” може бути дуже результативною.
  5. 1-2-5-2 - лівий аперкот тут несподіваний для суперника. Він ламає його захист, підкидає голову вгору і відкриває його для завершального удару.
  6. 1-6-3-2 - аперкот можна робити як в корпус, так і в голову, після чого вона відкрита для потужного хука. Однак якщо противник зміг передбачити ваш хід, зможе потрапити своїм джебом або контрхуком в голову.
  7. 2-3-2 - це ідеальна комбінація для короткої дистанції, коли противник нависає занадто близько. Комбінація досить жорстка, але результативна.

Часті питання

➦➦ Яка комбінація ударів в боксі найпростіша для новачків?

✔️ Це послідовність 1-2. Її найлегше запам'ятати та відточити.

➦➦ Чи можна робити власні комбінації?

✔️ Так, можна здвоювати удари з одного або кожного боку. Крім того, доповнювати послідовності можна ударами в корпус і голову по черзі, а також використовуючи обманні ходи.

➦➦ Чи є послідовності комбінацій?

✔️ Так. З них можна робити ланцюжок починаюча-основна-завершальна.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин