Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Словник кіберспорту
| Оновлено 03 листопада 2023, 14:49
5386
0

Що таке «нерфити»

Значення ігрового терміну

| Оновлено 03 листопада 2023, 14:49
5386
0
Що таке «нерфити»

"Нерфити" - це термін, який часто використовується в контексті відеоігор і означає зменшення потужності, ефективності або корисності ігрового елемента (наприклад, зброї, персонажа або навички), зазвичай з метою балансування ігрового процесу.

Нерф може відбуватися через скарги гравців на надто сильний елемент гри, який створює дисбаланс, або через виявлену помилку розробника, яка дає гравцям несправедливу перевагу. У таких випадках розробники можуть випустити оновлення, в якому вони "нерфять" цей елемент, знижуючи його потужність або зменшуючи його ефективність, щоб збалансувати гру.

Термін "нерфити" походить від назви популярної серії іграшок під назвою "Nerf", яка виробляє безпечні іграшкові гармати, що не можуть завдати серйозної шкоди. Вони часто асоціюються з нерф-війною, де гравці можуть кидати м'які кулі один в одного без ризику отримати травму, що відображає ідею зниження потужності та ефективності ігрових елементів без нанесення реальної шкоди.

Такий процес, як нерфити в кіберспорті, означає необхідність знаходження оптимального балансу шляхом зміни різних запчастин у танках. Такий процес є популярним серед шанувальників відомої онлайн-гри World of Tanks. Нерфити це означає брати участь у знаходженні ідеального ігрового балансу.

Вираз походить від слова nerf, що в перекладі з англійської означає "послаблювати, погіршувати". Здебільшого процес розглядається в плані забезпечення ігрового балансу. Але нерф зараз здійснити вкрай важко, адже багато геймерів вкладають великі гроші в прокачування техніки і використовують будь-які варіанти для посилення. Що таке нерфити, мало знають любителі інших ігор, окрім World of Tanks або "Танки онлайн", бо nerf з'явився саме тут.

Здійснювати нерф вирішили самі розробники, однак цьому супроводжували гравці, незадоволені нерівністю. Як показала практика, процес дуже важкий, і повноцінно здійснити його не можна. Тому нерф проводиться періодично, коли баланс надмірно порушений.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин