Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Словник футболу
| Оновлено 01 листопада 2023, 18:35
7655
0

Що таке форвард в футболі

Розповідаємо про форварда в футболі

| Оновлено 01 листопада 2023, 18:35
7655
0
Форвард в футболі
Twitter
Кожен гравець має своє персональне амплуа і займає на полі певне місце. Воротар разом із захисниками займається обороною власних воріт, а що значить присутність в складі команди гравців лінії атаки? Форвард в футболі - це теж що нападник в будь-якому іншому ігровому командному виді спорту, тобто гравець, в завдання якого входить завдання завдати своїми діями максимальної шкоди захисним порядкам суперника.
Гравець нападу - це форвард, футбол з'явився в Англії і відповідно термін має англійське коріння. Буквально, слово перекладається як «вперед», «попереду» або «передній», що означає безпосередньо місце положення гравця на полі, його функцію.

Гра форварда для команди

Основна функція гравця, що грає на позиції форварда, атака воріт суперника. Результатом дії нападника є забитий гол в ворота команди супротивника. Чим більше гравець забиває голів, тим більше користі від його присутності на полі для своєї команди. Створення гострих гольових моментів, допомога партнерам по команді під час атаки - допоміжна функція нападника.
Своїми активними діями форвард створює труднощі для захисної лінії команди суперника, тим самим сприяючи загальнокомандним дій для досягнення позитивного результату в грі. Форвардами стають футболісти з хорошими антропометричними даними, що володіють високими швидкісними даними і гарним дриблінгом.
Ефективність гри нападника залежить не тільки від власних навичок і вміння. Багато в чому успішні дії форварда в атаці визначаються ефективними і результативними діями інших гравців команди. Форвард знаходиться на вістрі атаки, завершуючи своїми діями зусилля всього колективу.

Кількість форвардів на полі в складі однієї команди. Що це - позиції нападників?

Кількість форвардів на полі в складі однієї команди визначається відповідно до ігрової схеми і малюнком гри. Як правило, в складі однієї команди на полі може бути один, два або три нападаючих. Залежно від тактичної схеми форвард може бути відтягнутим назад, грати на вістрі атаки або займати флангову позицію.
У сучасному футболі форварди є універсальними гравцями, в завдання яких входить не тільки гра в атаці, але і активні дії на інших ділянках поля.
Позиційно гравці в амплуа форвардів діляться на види:
  • відтягнутий форвард або напівсередній нападаючий, який займає позицію під атакуючим форвардом і позиційно розташований поруч зі голеадором. Виконує сполучну функцію лінії півзахисту з атакою, бере участь у відборі м'яча;
  • крайній форвард або гравець команди, що знаходиться на одному з флангів атакуючої лінії команди. Як правило, ця позиція характерна для команд, що грають з трьома нападниками. Основна функція прохід по флангах і передача м'яча в центральну зону;
  • центральний форвард або центральний нападаючий - це гравець атаки, що знаходиться на центральній ударній позиції. Розташування центрального нападника на полі - гра на одній лінії із захисниками команди суперника, спиною до воріт супротивника. Основна функція центрального форварда - удари по воротах, точна передача партнерам по атаці, включаючи гру головою при виконанні стандартів.
Крім свого прямого обов'язку вразити ворота суперника, центральний нападник виконує допоміжні функції:
  • пресинг гравців захисної лінії команди суперникам;
  • зміщення до центру поля в допомогу власній лінії півзахисту;
  • гра на випередження при підборах і підігравання;
  • активні дії на половині команди суперника з метою відвернути увагу гравців оборони противника;
  • виконання дій провокаційного характеру в штрафному майданчику суперника, спрямованих на вчинення фолу.
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин