ФОТО. Життя особистого шеф-кухаря зірок АПЛ: як це працює
Зена Уікс створює меню для «Астон Вілли» та стежить за відновленням гравців
Зена Уікс випадково стала особистою кухаркою гравців Прем’єр-ліги.
Після роботи у Федерації легкої атлетики Англії вона помітила, як погано харчуються спортсмени, і запропонувала навчити їх готувати. Так почалася її кар’єра.
Першим клієнтом став тодішній півзахисник «Астон Вілли» Морган Сансон. Зена швидко влилася у футбольне середовище – невдовзі для неї почали укладати контракти й інші гравці, серед яких Донйелл Мален і Джейкоб Ремзі.
Сьогодні Уікс – людина з репутацією: вона особиста шеф-кухарка Моргана Роджерса, Джейкоба Ремзі та його брата Аарона. Разом із футболістами вона запустила освітній проєкт «Cooking 4 Champions», проводить майстер-класи для дітей і створює кулінарну книгу для молодих спортсменів.
«Харчування було моєю слабкою стороною. Завдяки Зені я став сильнішим і витривалішим», – зізнається Ремзі.
День Зени починається о сьомій ранку з покупок. Вона готує для кожного гравця окреме меню, постійно адаптуючи страви під навантаження чи травми.
«Я постійно щось змінюю – жодна страва не повторюється двічі за тиждень», – каже Уікс.
Її вечері складаються з трьох частин: суп із восьми овочів, яловичина з рисом і броколі, десерт – пиріг Bakewell або рисовий пудинг перед матчем.
Вона часто відвідує трьох гравців за один вечір, тому частину страв готує вдома.
«Я бачу їх як родину. Щодня йду на роботу з усмішкою – вони завжди змушують мене почуватися, як удома», – каже Зена.







Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
ВАС ЗАЦІКАВИТЬ
Грифони здолали суперників 2:1, Руслан провів 83 хвилини і реалізував пенальті
Андрій Черник продовжить кар'єру в київському клубі