Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 жовтня 2024, 13:26
959
0

Нічия у Класичному, двовладдя на чолі таблиці, повернення Максимова

Найцікавіші події 11-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 28 жовтня 2024, 13:26
959
0
Нічия у Класичному, двовладдя на чолі таблиці, повернення Максимова
ФК Динамо

«Полісся» знову втратило очки – цього разу у грі проти «Колоса». У локальному дербі «Олександрія» перемогла «Інгулець» і разом із «Динамо» очолює чемпіонський забіг. «Кривбас», здолавши ЛНЗ, обійшов черкаську команду у турнірній таблиці. За «Ворсклу» у грі проти «Вереса» дебютував новий-старий наставник – Юрій Максимов.

У центральному матчі туру, а може, й усього осіннього півсезону, «Динамо» та «Шахтар» переможця не виявили: бойова нічия.

Тенденція туру

«Рух» знову не виграв. Цього разу львівська команда не змогла переграти «Чорноморець». Матч завершився нічиєю 1:1. Таким чином, серія без перемог львівської команди вже налічує шість матчів. Востаннє підопічні Віталія Пономарьова вигравали у матчі п'ятого туру – проти «Інгульця» (5:0).

Вибачення туру

Захисник «Полісся» Чоботенко після домашнього нічийного матчу проти «Колоса» попросив вибачення у житомирських уболівальників: «Не задоволені ні результатом, ні грою. Всі говорять про нашу безпрограшну серію, але користь від неї, якщо вона невиграшна. Хочу вибачитись перед житомирськими вболівальниками. Вони неймовірні, дякую їм за підтримку. Виправлятимемося».

Цифра туру

Єдиний м'яч за «Полісся» у грі проти «Колоса» забив півзахисник Гуцуляк. Для Олексія цей гол став ювілейним – сороковим у чемпіонатах України. Цікаво, що свій сороковий гол в УПЛ Гуцуляк забив у сороковому поєдинку «Полісся» в елітному дивізіоні.

Дербі туру

Якщо у Києві «Динамо» та «Шахтар» зійшлися у всеукраїнському дербі, то в Олександрії було зіграно дербі Кропивниччини – «Олександрія» зустрілася з «Інгульцем». Бойовий та цікавий поєдинок завершився мінімальною перемогою господарів – 2:1. Усі м'ячі були забиті у першій половині зустрічі.

Воротар туру

Якби не впевнена та надійна гра голкіпера «Інгульця» Паламарчука у грі проти «Олександрії», то підопічні Руслана Ротаня виграли б із суттєво більшим відривом у рахунку. Але Паламарчук творив дива у рамці. Зокрема, у середині другого тайму він парирував пенальті (від Філіппова). До речі, основний воротар «Інгульця» бере удар з «позначки» вже в третьому поєдинку поспіль.

Гол туру

Красивий м'яч забив півзахисник «Олександрії» Мишньов у поєдинку проти «Інгульця». Підопічні Руслана Ротаня, як по нотах, розіграли кутовий удар. Кравченко та Калюжний «звели» ударну позицію для Мишньова, і Дмитро сильним ударом з лінії штрафного майданчика відправив м'яч під поперечину воріт Паламарчука.

Рейд туру

На останніх секундах зустрічі «Кривбас» – ЛНЗ до штрафного майданчику господарів на розіграш кутового удару прибіг голкіпер гостей Кучеренко. Проте допомогти своїм партнерам в атаці Євген не зміг. Більше того, господарі відбилися, і центральний захисник «Кривбаса» Драмбаєв протягнув м'яч від свого штрафного майданчика до чужого й забив у порожні ворота.

Форма туру

У матчі проти ЛНЗ футболісти «Кривбаса» зіграли у червоно-чорній формі: вперше цього сезону. Головний тренер чинного бронзового призера Юрій Вернидуб після матчу залишився задоволений не лише підсумковим результатом, а й екіпіруванням своїх підопічних: «Класна форма, наша, бандерівська. Це колір нашої свободи, вільної України. Усій команді дуже сподобалася».

ФК Кривбас

Антирекорд туру

Програвши на виїзді «Карпатам», «Оболонь» оновила клубний антирекорд. 15 матчів – стільки «пивовари» не перемагають на полях суперників. У їхньому пасиві – десять поразок і п'ять нічиїх.

ВАР туру

Перший гол у матчі «Лівий берег» - «Зоря» був забитий з пенальті. У штрафному майданчику господарів поля Якимів притримав Будківського. Для того, щоб винести вердикт у цьому епізоді, арбітр матчу Євтухов вдався до допомоги ВАР. Суддя дивився повтор епізоду по «телевізору» хвилин п'ять, і лише після того вказав на «позначку». «Постраждалий» Будківський точно виконав суддівський вирок.

Повернення туру

У поєдинку проти «Вереса» на тренерському містку «Ворскли» дебютував новий-старий тренер - Юрій Максимов. Його нові-старі підопічні вийшли зарядженими на матч. Проте пропустили першими. Але потім забили двічі. Проте утримати перемогу «Ворсклі» не вдалося: бойова нічия.

ФК Верес. Юрій Максимов

Штрафний туру

Класно виконав удар зі штрафного футболіст «Ворскли» Корнієнко. У грі проти «Вереса» Віктор дуже точно пробив у дальній кут воріт: голкіпер навіть не зрушив із місця.

Матч туру

«На закуску» в турі було всеукраїнське дербі: у Києві «Динамо» приймало «Шахтар». Перед грою розрив між опонентами був шість очок – на користь «біло-синіх». Таким же розрив залишився і після фінального свистка. На початку другого тайму відзначились гості: гол на рахунку Бондаренка. Донеччани мали шанси забити і другий м'яч, але підвела майстерність. А в середині другої половини зустрічі їх підвели й нерви. Точніше, підвели Криськіва, який отримав пряму червону картку. «Динамо» отримало чисельну перевагу, і за три хвилини до кінця основного часу конвертувало її в забитий гол: відзначився Караваєв.

Уболівальник туру

Центральний поєдинок туру – між «Динамо» та «Шахтарем» – відвідав президент УАФ Андрій Шевченко. За грою він спостерігав із ВІП-ложі разом із президентом «Полісся» Геннадієм Буткевичем.

Травма туру

Вже в дебюті зустрічі проти «Шахтаря» головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський змушений був вносити корективи. На 16 хвилині травмувався захисник Попов – проблеми із задньою поверхнею стегна. Замість Дениса на поле вийшов Біловар.

Вилучення туру

Яке ж Класичне без вилучення? Правильно, ніяке. Ось і цього разу поєдинок двох найкращих колективів країни не обійшовся без вилучення. Червону картку заробив півзахисник донеччан Криськів. Причому заробив на рівному місці. Він у центрі поля грубо атакував Біловара.

Джокер туру

ФК Динамо. Олександр Караваєв

Джокер туру

Три хвилини знадобилося динамівцю Караваєву, щоб зрівняти рахунок у поєдинку проти «Шахтаря». Олександр з'явився на полі на 84-й хвилині (замість Тимчика), а на 87-й забив м'яч, принісши своїй команді нічию.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легенда боксу назвав бійця, який переміг би Майка Тайсона за дві секунди
Бокс | 28 жовтня 2024, 00:01 1
Легенда боксу назвав бійця, який переміг би Майка Тайсона за дві секунди

Колишній зірковий супертяж Ларрі Холмс виділив Джорджа Формана

Мудрик втратив шанс забити. Челсі переграв Ньюкасл і увірвався до топ-4 АПЛ
Футбол | 27 жовтня 2024, 18:05 12
Мудрик втратив шанс забити. Челсі переграв Ньюкасл і увірвався до топ-4 АПЛ

Гра завершилася з рахунком 2:1 на користь пенсіонерів, Михайло вийшов на поле на 67-й

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.