Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 28 жовтня 2024, 17:56
445
0

Вілсон розгромив Трампа. Король Крусібла виграв турнір у Белфасті

На Northern Ireland Open 2024 Воїн здобув 8-му рейтингову перемогу в кар'єрі

| Оновлено 28 жовтня 2024, 17:56
445
0
Вілсон розгромив Трампа. Король Крусібла виграв турнір у Белфасті
WST. Кайрен Вілсон

Король Крусібла Кайрен Вілсон вперше став переможцем снукерного турніру Northern Ireland Open, здобувши перемогу над принциповим суперником і першим номером світового рейтингу Джаддом Трампом з рахунком 9:3 у Waterfront Hall у Белфасті.

За сутичкою двох найкращих гравців світового рейтингу спостерігали понад 1500 глядачів. Проте матч виявився більш одностороннім, ніж багато хто міг передбачити. Блискуча перемога Вілсона принесла йому трофей Алекса Хіггінса та головний приз у розмірі £100 тисяч. Дійшовши до півфіналу у першому турнірі NI Open у 2016 році, Воїн не зумів пройти далі 1/8 фіналу в Белфасті аж до цього тижня.

У статусі чемпіона світу Вілсон раніше виграв Гран-прі Сіаня, де також переміг Трампа у фіналі (10:8). Сумарно за кар'єру Кайрен має тепер 8 титулів на рейтингових турнірах.

Дві перемоги Вілсона на турнірах цього сезону дозволили йому стати шостим снукеристом, який після першого титулу чемпіона світу виграв кілька трофеїв наступного сезону. Він йде слідами Трампа, Стівена Хендрі, Джона Перрота, Джона Хіггінса і Марка Селбі.

Захист титулу Трампом у Белфасті закінчився невдало. Він не дотягнув, що взяти 5-й рекордний титул Northern Ireland Open. Однак його відмінна послідовність результатів у 2024 році продовжується. Туз виходив щонайменше до чвертьфіналу кожного турніру, в якому він брав участь цього року. Він, як і раніше, лідирує у особистих зустрічах з Вілсоном з рахунком 12:10.

Це був справді домінуючий день снукера від Вілсона, який забезпечив перемогу достроково. Він вийшов на вечірню сесію, лідируючи з рахунком 7:1. Йому потрібно було взяти лише два фрейми для титулу.

Коли гра поновилася, Трамп ясно дав зрозуміти свої наміри у бік тотальної атаки. Брейк 64 дав можливість скоротити відставання (2:7). Наступний фрейм тривав 43 хвилини, і Вілсон зрештою здобув перемогу в партії (8:2).

Чудова серія Трампа у 143 очки зрівнялася з найкращим брейком турніру від Марка Вільямса та дозволила продовжити матч. Проте Вілсон зробив серію у 119 очок у 12-му фреймі та здобув знаменну перемогу з рахунком 9:3.

Кайрен Вілсон: «Це чудово. Яке місце та яка публіка. Було приємно грати перед ними. Соки лилися річкою, і це було вишнею на торті – піти з трофеєм. Це був захоплюючий матч для вболівальників. На папері краще, ніж номер один проти номера два, не може бути. Сподіваюся, це буде регулярним явищем, і ми зустрінемося у багатьох інших фіналах протягом багатьох років.

Виграти фінал досить складно, не кажучи вже про те, щоб грати з першим номером світу та найстабільнішим гравцем туру на даний момент. Виграти з комфортом – це чудово для мене. Я зняв із себе тягар підтримки статусу чемпіона світу. Я доводжу, що то була не випадковість.

Ми всі знаємо, що Джадд здатний видавати чудові фрейми поспіль. Йшлося про те, щоб робити правильні речі. Я з'явився за годину до сесії. І ніхто не звинуватить мене в тому, що я з'явився за 10 хвилин, начебто подумавши, що все вже виграно. Не можна дозволити цьому статися, граючи з Джаддом».

Джадд Трамп сказав: «Я хочу подякувати всім за підтримку. Завжди важко відігратися з рахунку 1:7, але мене прийняли чудово. Кайрен був дуже хороший. Те, як він оговтався після перемоги на чемпіонаті світу, надихає. Сподіваюся, ми матимемо ще багато поєдинків».

За матеріалами World Snooker Tour

2024 Northern Ireland Open

Белфаст (Північна Ірландія), 20–27 жовтня

Фінал, 27 жовтня

Джадд Трамп (Англія) – Кайрен Вілсон (Англія) – 3:9

Відеофрагменти матчу

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«У мене зять...». Суркіс ледь не продав Біловара в ресторані Монако
Футбол | 28 жовтня 2024, 10:54 11
«У мене зять...». Суркіс ледь не продав Біловара в ресторані Монако

Захисник «біло-синіх» Крістіан Біловар міг змінити команду цього літа

Довбик та компанія зганьбилися. Рома відхопила від Фіорентини 5 голів
Футбол | 27 жовтня 2024, 23:40 9
Довбик та компанія зганьбилися. Рома відхопила від Фіорентини 5 голів

Римляни поступилися фіалкам з рахунком 1:5 у 9-му турі Серії А

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.