Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 27 жовтня 2024, 13:23
16375
118

Побиття в Ель Класіко. Барселона забила Реалу чотири м'ячі без відповіді

У другому таймі захист мадридської команди був жахливим

| Оновлено 27 жовтня 2024, 13:23
16375
118
Побиття в Ель Класіко. Барселона забила Реалу чотири м'ячі без відповіді
Getty Images/Global Images Ukraine

Після розгромів німців серед тижня в Лізі чемпіонів «Реал» та «Барселона» в очному матчі мали з'ясувати, хто цього сезону претендуватиме на звання найкращої іспанської команди. А для українських вболівальників додаткового інтересу до гри надавала присутність Андрія Луніна в стартовому складі «вершкових», оскільки Тібо Куртуа отримав чергове пошкодження і не міг зіграти.

Перший тайм гри цілком можна було назвати «Кіліан Мбаппе Офсайдний». Спеціально перерахував – п'ять разів форвард «Реала» опинявся на ударних позиціях або виводив на них партнерів у першому таймі, але кожного разу лайнсмен давав дограти епізод, після чого піднімав прапорець, а ВАР незмінно підверджував його правоту. Одного разу Мбаппе навіть забив, технічно перекинувши Пенью, але з відомим результатом.

Взагалі, гравці «Реала» якось дивно пробували забити. Переважно і Мбаппе, і Вінісіус, і Камавінга вирішували бити в ближній кут і не могли туди влучити. А якщо вже не били в ближній, то лупили на силу і виходило вище.

Getty Images/Global Images Ukraine

Здавалося, що тактика балансування Мбаппе на лінії офсайду зрештою принесе плоди у вигляді легального виходу на ворота, але, забігаючи наперед, навіть вибігання на Пенью того ж Мбаппе у другому таймі закінчилося так же, як в офсайдних ситуаціях, тобто нічим.

А що «Барселона»? В першому таймі була рівна гра, «блаугранас» відповідали своїми закиданнями та навісами з прострілами. Але Лунін справлявся, спершу нейтралізувавши вихід Ямала, а потім відбивши і щільний удар Педрі.

А от в другому таймі захист «Реала» різко здав. Можливо, півзахисту «Барселони» надав балансу вихід Френкі де Йонга, але прогрес каталонської атаки відповідною дією мадридського захисту не ознаменувався. Як наслідок, у ворота Луніна почали влітати м'ячі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Розпочав справу Левандовськи, який скористався коридором між Мілітао та Алабою, втік на кіпера і, не зближуючись, обвідним ударом з лінії штрафного відкрив рахунок. Не встигли господарі отямитися, як Роберт зробив відразу дубль – Бальде подав, захист був хтозна-де і Левандовськи акуратно підрізав м'яч головою під праву штангу, повтори чітко показали, що Лунін шансів відбити не мав.

І маже відразу мав бути хет-трик,але Левандовськи, пробиваючи у порожні ворота після красивої комбінації, примудрився влучити у штангу.

Проте відбулися і 0:3, і 0:4. Спершу Ламін Ямал справа ввійшов у штрафний і пробив точно під перекладину (в принципі, тут можна було б при бажанні звинуватити Луніна , бо все ж удар, хоч і сильний, був у ближній кут), а потім захист облишив грати зовсім і тільки Васкес відчайдушно старався винести з воріт ефектне перекидання від Рафіньї. Хоча й сам іспанець теж був серед тих, хто дозволив бразильцеві спокійно вибігти на українського воротаря.

Getty Images/Global Images Ukraine

Далі були і нерви, і вищезгадані моменти Мбаппе, і знову багато офсайдів, але більше рахунок не мінявся. «Барселона» вдруге за тиждень забила чотири рази і, схоже, нарешті знайшла свого тренера.

А для «Реала» ще нічого не втрачено. Неприємно, звісно, програвати вдома 0:4 заклятому супернику, проте навряд чи треба робити поспішні висновки по одному матчі. Хоча, звісно, офсайди і нереалізація в даній грі були кошмарними.

Чемпіонат Іспанії з футболу. 11 тур

«Реал» – «Барселона» – 0:4

Голи: Левандовськи, 54, 56, Ямал, 77, Рафінья, 84

Попередження: Касадо, 44, Кунде, 69, Іньїго Мартінес, 75, Пенья, 83 – Мілітао, 87

«Реал»: Лунін – Васкес, Рюдігер, Мілітао, Менді (Фран Гарсія,86) – Тчуамені (Модрич, 63), Камавінга (Діас, 77), Вальверде – Беллінгем – Вінісіус, Мбаппе

«Барселона»: Пенья – Кунде, Іньїго, Кубарсі, Бальде — Педрі (Гаві, 87), Касадо (Ольмо, 65), Фермін Лопес (де Йонг, 46) – Ямал, Левандовськи, Рафінья

Арбітр: Хосе Марія Санчес Мартінес

Стадіон: «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія)

РЕАЛ - БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

84’
ГОЛ ! М'яч забив Рафінья (Барселона).
77’
ГОЛ ! М'яч забив Ламін Ямал (Барселона).
56’
ГОЛ ! М'яч забив Роберт Левандовскі (Барселона).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Роберт Левандовскі (Барселона).
Оцініть матеріал
(150)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 118
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Shuper
маю питання до Луніна лише коли забивали четвертий. а так усе по ділу, решту м'ячів навряд чи хтось витягнув би. захист Реалу був тупо на полі відсутній. а Мбаппе клоун, звісно, усі моменти розтринькав 
MIRRA
Лунін... спас/не спас... Ну був би Куртуа... Ну спас би десь, ну було б не 04, а 03 чи 02... Це якось вплине на таблицю? ...так, всі голи були практично без шансів, але іноді воротар повинен виручати... тому й оцінка така.
v2341770
Досвід керівництва ПСЖ нічому не навчив керівництво Реала. Наявність у складі 2-х суперзіркових футболістів (у першому випадку Мбапе+Мессі; у другому Віні+Мбапе) до якихось значних посилень результатів команд не призвів.От хто зараз беззаперечний лідер у Реалі Віні чи Мбапе? Враховуючи характер Віні, він навряд чи добровільно поступиться своїм статусом у команді, а чи захоче Мбапе бути другим?  А яка роль у команді тепер відводиться зірковому Беллінгему, який тільки у минулому сезоні  знайшов свою роль на полі, а зараз не вражає? Але щоб там не було в командах, сьогодні Барса перемогла Реал за всіма статтями.А щодо Луніна, то оцінку йому визначить ТШ і спеціалісти. Але, відштовхуючись від статистики, з 7-ми ударів у площину воріт пропустити 4 - це занадто.І ще...якщо у команди "не йде гра" то у класних командах на перші ролі виходить надійна гра воротаря, чи продемонстрував це Лунін?
MIRRA
щось Мбаппе виглядає занадто розпіареним... Вінні зірку впіймав зарано... 
D.Lanskoy
Я постійно це повторюю, жаль, що багато людей це не розуміє: фігура тренера ключова в сучасному футболі! Месі нічого не міг завоювати зі збірною, аж поки не прийшов правильний тренер, Скалоні. Роналду став тим, кім став, завдяки серу Алексу. Левандовські став зіркою в команді Клоппа. Барса нічого не могла виграти через чехарду з тренерами. Нарешті вони взяли сильного системного тренера, Фліка, з яким Левандовські уже вигравав, і результат уже вражає. Ця перемога -- заслуга Фліка, він переграв Реал в 2 таймі.
Omega
Ганьба і все.Просто розкатали
Harun Bakircioğlu
А Реал в лице Мбаппе подписал себе проблем, эффективность ниже плинтуса, занимает чьето место за 50 миллионов в год. Mr. Offside.
TolsTIyELF
Объективно говоря Лунин не виноват, все кто смотрел матч видели что игроки Реала были тяжелыми и просто никакими, особенно мбапе, но велики голкипер взял бы хотя бы один.
Барселона обновилась и начинает возрождаться. И молодцы.
Harun Bakircioğlu
Две впечатляющие победы на одной неделе. Такими темпами вернутся все глоры Барсы.
Флику респект! Не ныл, не плакал, что денег нет, при этом его футбол не может не подкупать - молниеносный, искрометный, просто класс!
GloryUkraine
Реал провалив гру на всі 100%. 
Viktor Shuper
мене взагалі дуже здивувало наскільки ж легко гравці Барси рвали оборону Реалу. давно не бачив щоб Реал отак легко хтось відчпокав
odiniznashih
Практически все голы были забиты один-на-один с вратарём. Защиты не было. Никто ни разу не бросался под мяч.
Если посмотреть повтор, то во время забивания голов один-два игрока пытались бороться или изображать борьбу, а остальные просто смотрели.
Play Games
Всі різниця що гравці барси забивали сам на сам! А Мбаппе не забивав! Він хотів щоб барса само собі забила чи що? А там вже 2-0 ! Пішли контратаки! Міг Лунін десь витягнути. Але захист реалу це ппц в цьому матчі. 1- вихід сама на сам! 2 - Левандовський бʼє головою сам без боротьби. Під саму штангу. 3 - Ямпіль знов майже сам на сам в ближній( міг потягнути)! 4 рафінья сам на сам знов. Ну може якби Лунін зробив 1-2 сейви реал ще б грав. А так просто догравали. Мбаппе всі виходи сам на сам запоров. Я не знаю чи в нього нема мотивації грати чи що. Чи адаптація. Тупить. Перетримує. Де можна вдарити пробує прибрати під себе. І так далі.
Cruyff
Ну після матчу Барси з Баварією, пересовці мали б як мінімум насторожитись  
luceorius
 Подібної ганьби в Мадриді Реал не набирався понад 5 років, коли програв у березні 2019 в 1/8 фіналу ЛЧ Аяксу 1 : 4. Тим вагоміша перемога Барселони, яка сьогодні на повний голос заявила про своє повернення до грандіфв світового футболу.
der_MaiStier
Малувато негрів Анчелотті напхав у Реал - треба ще, щоб "королівський клуб" повністю втратив своє обличчя та ідентичність. Луніну не пощастило це побиття дивитись "з першого ряду", не маючи змоги якось вплинути на результат, настільки "збірна Африки Мадрида" була жалюгідною
Болела
Які питання до Луніна в 4 голі не можу зрозуміти? Захисник програв боротьбу , вихід один в один, за всіма канонами воротар виходить і скорочує кути. Просто Рафінья виконав.
Ну третій можливо в ближній. Але і Ямал прошив .
Игорь
Флик-Гений. За неделю камня на камне не оставить от Баварии и Реала 👏
BATI-GOOOOOL
Лунін не зробив явних помилок,він просто не врятував.Провини його не бачу в цьому позориську.
ptolemeus
В першому таймі Реал повинен був забивати, але по причині піжонства і нехлюйства двох клоунів Вінні і Паппі розтринькали всі моменти, залазили в дурні офсайди. Француз переоцінений, це вже помітно всім, навіть Пересу мабуть)
А в Барси, на мою думку, зараз одна з найсильніших атак у світі - Лева, Ямал і Рафінья в топовій формі. Реальний претендент на ЛЧ. А те що вони візьмуть чемпіонство в Іспанії це вже ясно на 100%.