Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 жовтня 2024, 20:27
3415
23

Один у полі не воїн. Олександрія в дербі переграла Інгулець

Команда Ротаня знову очолила турнірну таблицю

| Оновлено 26 жовтня 2024, 20:27
3415
23
Один у полі не воїн. Олександрія в дербі переграла Інгулець
УПЛ

Класичне – найбільш поширена тема для розмов цими вихідними в українському футболі, проте в рамках одинадцятого туру Прем’єр-ліги лише цим принциповим матчем програма точно не обмежувалась. Першою грою в суботній частині програми стало дербі Кропивниччини поміж «Олександрією» та петровським «Інгульцем», яке дозволяло команді Василя Кобіна хоч на мить пригадати атмосферу гри в рідному регіоні.

Адже «козаки» ще досі жодного матчу так і не провели на власному полі через усім відомі проблеми з будівництвом арени, тож і результати в колективу були відповідними – жодної перемоги за десять матчів і закономірне останнє місце. І точно не в грі проти другої за кількістю здобутих залікових балів команди в «Інгульця» існували прогнозовані шанси розжитись першим дійсно великим успіхом. Тим паче, коли команда Руслана Ротаня також була просякнута атмосферою Класичного, будь-який результат якого вона могла використати на свій розсуд.

Перший тайм цього протистояння вийшов по-справжньому бойовим, як і має бути відповідно до характеру дербі. При цьому команди зосереджувались не виключно на боротьбі за м’яч, а ще й устигли потішити публіку забитими м’ячами, тоді як загалом гру важко було назвати спрямованою в один бік. Хоча й команда Руслана Ротаня на початку ясно давала зрозуміти, що хоче тримати м’яч під контролем.

«Олександрія» в підсумку й забила першою, коли на 17 хвилині навіс штрафного з правого флангу штрафного завершився скиданням Шабанова на Безерру, який пробив головою(!) повз Паламарчука з гострого кута. Утім, стандартом на стандарт – так вирішив відповісти суперникам «Інгулець», і вже в наступній атаці аут із лівого флангу завершився успішним відскоком від Сидоренка під удар П’ятову в межах штрафного.

За великим рахунком, «поліграфи» вирішили нічого не вигадувати, і тому їхній другий м’яч також став підсумком стандарту, але цього разу вже від кута поля на тому самому краю атаки. Розіграли кутовий Кравченко та Калюжний, після чого пішов пас під дальній удар Мишньову в зоні перед штрафним, а той поклав м’яч під поперечину воріт Паламарчука.

І хто ж знав тоді, що саме голкіперу «Інгульця» з двома пропущеними м’ячами доведеться стати повноцінним героєм цієї зустрічі в другому таймі. Бо атаки «Олександрії» не припинялись ні на мить, але що не момент біля воріт гостей, то або завершальний удар якимось дивом витягує Паламарчук, або форварди господарів хиблять із вигідних положень.

Зокрема, на 67 хвилині воротар «козаків» узяв удар із пенальті від Філіппова, який на рівному місці грою рукою під час чергового удару головою від Безерри привіз Мисик. Так і минав час нашого поєдинку – голкіпер команди Кобіна був на куражі й відбивав усе, що міг, а от його одноклубники так і не змогли підхопити цей напрочуд оптимістичний настрій. До речі, Паламарчук у третьому матчі поспіль бере пенальті.

Наступними вихідними «Олександрія» вдома гратиме проти житомирського «Полісся», тоді як посеред тижня гратиме в Кубку України в гостях у ЮКСА, а петровський «Інгулець» поїде в гості до київського «Динамо».

Наші оцінки:

«Олександрія» (заміни): Козак – 7,0, Смирний – 6,0, Кулаков – б/о, Бєляєв – б/о, Копина – б/о.

«Інгулець» (заміни): Пушкарьов – 6,0, Козиренко – 6,0, Резепов – б/о, Кисленко – б/о, Лісняк – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Олександрія» – «Інгулець» - 2:1

Голи: Безерра, 17, Мишньов, 29 – П'ятов, 21

На 67 хвилині Олександр Філіппов («Олександрія») не забив пенальті (воротар).

Попередження: Мишньов, 64

«Олександрія»: Єрмаков – Мартинюк, Шабанов, Кампуш, Кравченко (Копина, 89) – Мишньов (Смирний, 69), Калюжний, Ковалець (Козак, 46) – Джевані, Філіппов (Кулаков, 76), Безерра (Бєляєв, 89).

«Інгулець»: Паламарчук – Мисик (Резепов, 74), Вілівальд, Шершень, Сидоренко – П’ятов, Волохатий (Лісняк, 81) – Могильний (Козиренко, 68), Сад (Пушкарьов, 68), Білоцерковець – Сітало (Кисленко, 74).

Арбітр: Володимир Новохатній (Київ).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 16 (8) – 8 (3)
Кутові: 7 – 6
Офсайди: 0 – 0.

ОЛЕКСАНДРІЯ - ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Український форвард у Великій Британії забив гол у дербі
Футбол | 28 жовтня 2024, 07:01 1
ВІДЕО. Український форвард у Великій Британії забив гол у дербі

Микола Кухаревич відзначився за Хіберніан у ворота Хартс у чемпіонаті Шотландії

Стали відомі стартові склади на суперматч УПЛ Динамо – Шахтар
Футбол | 27 жовтня 2024, 16:50 97
Стали відомі стартові склади на суперматч УПЛ Динамо – Шахтар

Поєдинок 11-го туру чемпіонату України розпочнеться о 18:00 за Києвом

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Інгулець - дно. Як можна було такого тренера призначити?
Remark
Дві 100% не потрібні команди УПЛ цього сезону - це Оболонь і Коробка передач.
Remark
По ходу хрю не добудує за нормами стадік. 
Навіщо йому стадік за всіма нормами в 1 лізі?
apepa
Немного огорчила нереализация 11-и метрового.  Нужно над этим поработать. А так все нормально Ротань. Готовься уже к ЛЧ! 
_Quantum19_
Маю на думці, що гра була цікавою, голи вишуканими, а сейві воротарів гідні майбутнього ЧС. В будь-якому випадку, одних з перемогою, а в інших головна перемога ще попереду.) Наступного туру ФК "Динамо" (Київ) можна зазнати поразки від "Інгульця". Тим паче, що ФК "Інгулець" вже завдавав поразки ФК "Динамо" (Київ). І відбулося це саме у гостях.)
apepa
Смотрю турнирную таблицу глаз не отвести. Украинская команда на вершине! Так должно быть всегда! Правда друзья??
Omen
Теперь болеем за ничейку или победку Шахтера. Нас вполне устраивает и то и то)
apepa
Чемпионов с очередной победой! Вся Украина болеет за вас Ротань и против кремлевских динама и шахтер!