Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 жовтня 2024, 11:26
681
57

Унікальне видання. Шахтар презентував книгу про свою історію

Автором роботи став іноземний журналіст Енді Брасселл

| Оновлено 27 жовтня 2024, 11:26
681
57
Унікальне видання. Шахтар презентував книгу про свою історію
ФК Шахтар

У п'ятницю, 25 жовтня, донецький «Шахтар» презентував книгу журналіста Енді Брасселл під назвою «Ми граємо далі. Боротьба донецького «Шахтаря» за Україну, футбол та свободу».

На сторінках книги зображена історія українського клубу, до того ж детально описуються події першого сезону після початку повномасштабної війни. Видання пропонує читачеві ексклюзивний матеріал щодо спостережень авторки, а також переживань представників клубу в період початку вторгнення.

Під час презентації фанати мали змогу придбати видання зі знижкою. Крім того, на події були присутні гравці чоловічої команди Валерій Бондар і Дмитро Різник та представниці жіночого складу Лідія Заборовець та Діана Кравчук. Після вистави футболісти провели невелику автограф-сесію.

Основний воротар клубу Дмитро Різник поділився думками про книгу:

«У цій книзі зібрано цікаві історії про те, як клуб зберіг своє існування попри таку важку ситуацію в Україні, коли йде війна, показано різні емоції тренерів та гравців. Гадаю, це дуже цікава книга, яку слід обовʼязково прочитати. Щодо сьогоднішньої зустрічі з уболівальниками, то тут дуже тепла атмосфера, привітні люди – усе пройшло супер. Такі заходи дуже важливі для фанатів, щоб вони відчували, як живе команда поза футбольним полем. І для нас, гравців, це дуже круто, коли приходить настільки багато людей, яким цікавий «Шахтар» та які вболівають за нас», – сказав Різник.

Захисник донецького «Шахтаря» Валерій Бондар:

«По-перше, дякую всім уболівальникам, які сьогодні сюди прийшли, а їх було дуже багато, і це надзвичайно приємно. Позитивна атмосфера: усі спілкуються, просять підписати книгу, – гарні відчуття від цього. Вважаю, усім буде цікаво прочитати цю книгу, тому що я вже почав і знайшов там дуже багато таких історій, які ви більше ніде не дізнаєтесь, а в книзі це все написано. Також вважаю, що для іноземців буде цікаво прочитати про те, як ми продовжуємо грати у футбол, як ми взагалі продовжуємо жити під час війни», – розповів Бондар.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шовковський пояснив, чому Шапаренко не зіграв за Динамо у матчі із Шахтарем
Футбол | 27 жовтня 2024, 20:41 13
Шовковський пояснив, чому Шапаренко не зіграв за Динамо у матчі із Шахтарем

Головний тренер киян заявив, що перед поєдинком Микола отримав травму

«Просто відскочили». Мілевський відреагував на нічию в Класичному
Футбол | 28 жовтня 2024, 09:22 0
«Просто відскочили». Мілевський відреагував на нічию в Класичному

Артем вважає, що «Динамо» мало програвати «Шахтарю»

Коментарі 57
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
serhiy
Боротьба донецького «Шахтаря» за Україну, футбол та свободу».
Я ту боротьбу дуже добре памятаю. Як все почалося про українські люди спочаткку протестували,а потім тікали з відти. Весь протест ОРДЛО - ахметов дав наказ в 12 годині на кожньому заводі -дути в гудок.Сам ахметов втік. Так протестували більшість жителів ордло.Коли на майдані вмирали герої,на стадіоні бамбас арена кричали "бєркут,бєрку".Футбольний клуб шахтар заявив ,що це провокація в 2014 році - вдівати футболки на підтримку військових. Клуб заявив ,що спорт внє політікі,для них дорога тільки їхня футболка і вони грають для людей Донбасу.Футболісти обнімалися на блок постах з сєпарами і і були заяви про "децентралізацію " -тобто відокремлення від України,Жителі бамбасу і російська сєпарня виходили під українські танки ,чуть не лягали і не пропускали в область. Людей які їхали їх захищати -називали бандерівцями.Здали бамбас ахметка і більшість сєпарні. В 17 році -не дозволили вдівати дітям футболки з написом - "мій тато герой". Всі роки з 14 по 22 до початку повномаштабного вторгнення торгували і дружили з країною -агресором.
Тяжка боротьба донецького шахтаря. Цього в книжці немає...
Владислав Рейский
Раздел наши сепаратизды будет, тимощ и ко?
serhiy
Чмоні які там знизу написали під моїм повідомленням -ви в мене в ігнорі . Заблоковані. Можете мені не писати.
Стаття -всі слова підтвердження можна найти,подивитися і прочитати. Просто ви бамбасята цікавитеся тільки компютерними голами і шубами. Ви можете краще.
Серж
А воспоминание про взрыв стадиона будет? Теория Большого взрыва. Ну что вся история человечества пошла от взрыва Ахатьки его плебеем на Шлюхтар арене 
ВЕЛИКИЙ И МАГУЧИЙ ШАХТЁР
 МНЕ И МАЙОЙ КРОТО БОТО БАНДЕ ПАВЕЗЛО ЗА ВЕЛЕКАЛЕПНУЮ РАБОТУ НАМ ВЫДАДУТ КАЖДАМУ ПО АДНАМУ ЕКЗЕМЛЯРУ НЫНЧЕ ТУАЛЕТНАЯ БУМАГА ДАРАГАЯ И ПЛАТЯТ НА НЕ МНОГО ПАЭТАМА КНИЖЕЧКА ПРИГАДИТЦА КНИЖКА ЛУДШИЙ ПАДАРАК
Falko
"ІноземнА журналістКА Енді Брассел", 
написала журналістка Sport.ua Андрій (Енді - по-іноземному) Вітренко.
https://www.facebook.com/p/Andy-Brassell-100050334256608/?_rdr
Ну коли вже наймуть ШІ?
Falko
"На сторінках книги зображена історія українського клубу".
Історія це завжди так цікаво. "Сьогодні на Патріарших буде цікава історія..." Про Великий вибух у книжці є? Якщо нема - це не історія, це фентезі ;)
DK1961
Ещё раз, не сбавляя обороты: Making Shahtar smal again! Фейковый, абсолютно гнилой, кабинетный "чемпион", который исчезнет одновременно с решением своего хозяина о ликвидации этой ржавой помойки, историю которой в основном писало стадо браузил и купленные на корню судьишки.
DK1961
Вся даун ецкая срань выползла. Making Shahtar smal again!
_Quantum19_
Продовжуємо рятувати нашу Україну та українців як етнічну групу. Хто не бажає рятуватись або щось має проти - геть на "болота". Тамтешній "водяник" надасть вам можливість "померти з честю".))
_Quantum19_
Щось "динамофани" геть подуріли.) Їм вже всюди ввижаються змови та державні зради.
Хоча саме вони першими стали ділити (і роблять це вже понад два роки) народ України на схід і захід, пишуть образливі висловлювання та будь-яким іншим чином намагаються поливати брудом східний регіон України, користуючись тим, що він подекуди виснажений захистом деяких ледачих дуп, котрі з піною у рота захищають деяку частину влади з проросійськими поглядами, в тому числі і Суркісів, котрі навіть відмовилися голосувати за проект про заборону рпц та досі співпрацюють з В. Медведчуком, кумом "водяника з боліт". І в них ще вистачає нахабства пхати свого носа не усвої справи.
 Вірно сказано "Влада розбещує. Абсолютна влада розбещує абсолютно".
Southeast*-*
Завтра надо перед игрой подарить её всем динамовцам и  их фан сектору.
Отаман
Коли вже динамо презентує книгу про історію рпц і як вони моляться на гуньдяя 🥳
Отаман
Все що треба знати про кацапського щура обісраного serhiy вболівальника фк гуньдяй суркіса.
Він гірше кацапів, пише щоб ще більше бомбили східну Україну.
Йобаний serhiy ти щур, там не тількі мирне населення які українці так ще і українські захисники, які зараз і тебе захищають обісраного, щоб до тебе кацапи до дому не прийшли, можливо ти їх чекаєш гандон кацапський.
Потрібно щоб цього щура кацапського як швидше затримало СБУ.
serhiy
25.09.2024 23:11
мало вас східняків бомблять
_Quantum19_
Адміністрація Sport.ua, вам настільки приємно читати від @DK1961 образи на свою адресу??
Отаман
Вот такі коментарі писав кацапський щур суркіса вболівальник динамо DK1961, який завжди вболівав проти збірної України якщо грають гравці Шахтаря та Мудрик, він гірше навіть кацапів , цей обісраний 
DK1961
11.10.2024 17:39
В случае присутствия в стартовом составе матвиенко, конопли, мудакова, немудрика - 1:3 в пользу грузин. В лучшем случае.
_Quantum19_
DK1961, збавляй оберти. Бо може виявитися на словах одне, а на ділі зовсім протилежне.)
Отаман
Треба динамо не тільки про гуньдяя і рпц книгу презентувати, а ще про те, як зрадник та фсбшник кум хутіна і щур кацапський  медведчук був віце президентом динамо😂
Отаман
Обісраний кацапський щур DK1961, дуже злий, що їх бовдурів гуньдяївців суркіса та мадведчука всі обсірають 🥳