Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 26 жовтня 2024, 11:57
6565
104

Розумом Динамо зрозуміти можна. А ось серцем – навряд чи

Валерій Василенко – про злив «біло-синіх» у Римі

| Оновлено 26 жовтня 2024, 11:57
6565
104
Розумом Динамо зрозуміти можна. А ось серцем – навряд чи
Getty Images/Global Images Ukraine

Ніхто не казав, що буде легко. Навпаки, усі практично в один голос стверджували, що буде важко. Дуже важко. Надскладна логістика, збільшення кількості матчів у єврокубках. Тепер замість грудня нашим командам на євроарені доведеться фінішувати в осінній частині сезону у січні.

Все це було зрозуміло. І давно відомо. Однак тепер виходить так, що єврокубки для обох наших повпредів на континентальній арені виявилися не лише непосильною ношею, а й непотрібним тягарем.

І наш чемпіон, і наш віце-чемпіон вже після перших двох турів Ліги чемпіонів та Ліги Європи відповідно зрозуміли, що у цих турнірах їм практично нічого не світить. І що на цьому святі життя ми зі своїми марш-кидками то через Кишинів, то через Хожув виглядаємо, як далекі родичі.

Дорога до місця проведення матчів ЛЧ та ЛЄ забирає багато сил та емоцій. Багато сил та емоцій забирає і дорога у зворотний бік. Тому не дивно, що «Шахтар» на арені внутрішній так блякло виглядає після гри Ліги чемпіонів. Тож не дивно, що й «Динамо» нарікає на об'єктивні складнощі.

Адекватного виходу із цієї конкретної ситуації – я про нинішній єврокубковий сезон – немає. Вже немає. Якщо назвався грибом – лізь у кошик. Грай. Страждай, але мовчки страждай. І як ти страждатимеш, як ти розставлятимеш пріоритети – це твоя особиста справа. Вона, ця справа, за великим рахунком більше нікого не цікавить.

Тому розумом можна і треба зрозуміти, як «Динамо» на чолі з Олександром Шовковським злило гру третього туру Ліги Європи проти «Роми». Навряд чи колись у найближчому майбутньому «біло-сині» зіграють таким резервним складом. І за такою резервною схемою.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Динамо» у зв'язку з цим чітко розставило пріоритети. На першому місці – чемпіонат України. Саме – недільна гра проти «Шахтаря». На енному місці – обридла Ліга Європи, де вже після двох турів зрозуміло, що майже нічого не світить.

Все правильно. З двох зайців потрібно вибирати того, що жирніший. Тому навряд чи треба метати громи та блискавки у бік нашого віце-чемпіона. Власне, навіть такий резервний склад нашого віце-чемпіона виглядав не безнадійно у грі проти непоганої італійської команди.

Інша річ, що та італійська команда зараз приблизно у такій самій прострації, як і наш віце-чемпіон. Хоча вона має на цю прострацію інші підстави, інші причини.

Але то їхня справа. Нам було дуже цікаво у цій ситуації (в контексті опонента) подивитися на Довбика. Свій гол він забив. Нехай нічим більше й не запам'ятався, але за фактом три очки та перемогу своїй нинішній команді приніс саме наш Артем.

На цьому особисто мій інтерес до «Роми» та її перманентної кризи закінчується.

А от щодо «Динамо»… Повторюся ще раз: головою я можу зрозуміти рішення Олександра Шовковського. Він має 27 жовтня вирішальний матч нинішнього півсезону. А може, і всього цьогорічного чемпіонату. У суперника, я це про «Шахтар», на два дні більше для підготовки до Класичного. Отже, треба якось викрутитися, знаходити внутрішні резерви.

СаШо пішов таким шляхом. Має право. Бо, повторюся, у разі перемоги «Динамо» у недільній грі Шовковського та його команду вже можна коронувати. Дев'ять очок відриву в наших реаліях відіграти практично неможливо.

Але далі виникає цілком логічне питання. «Динамо», та й не тільки, нині рве жили, щоб стати чемпіоном. Щоб наступного сезону спробувати щастя у головному континентальному турнірі. Не вийде в головному – тоді в не дуже головному. І так далі.

Getty Images/Global Images Ukraine

І за подібним сценарієм живуть зараз усі наші так звані лідери – окрім двох загальновідомих та звичних, сюди треба віднести і ще як мінімум і «Полісся».

Усі наміри наших грандів на внутрішній арені – це лише для того, щоб поборотися за гіпотетичні призові. А потім цілий півсезон горювати з приводу найскладнішої логістики.

Згадайте, як щиро раділо «Полісся», коли за підсумками минулого сезону видобуло історичну путівку до єврокубків. З цього приводу було проведено потужну піар-кампанію. Та й трансферну кампанію теж було проведено непогану.

І все це лише для того, щоб уже в першому відбірковому раунді злити невибагливій словенській команді. Натомість тепер, втративши «принади» євроарени, «Полісся» навіть намагається розправити крила.

Тільки чого заради? Для того, щоб у наступному сезоні знову потрапити до єврокубків, перед цим сурмлячи у всі труби та гримаючи у всі литаври, а потім благополучно вилетіти від якоїсь провінційної посередності?

Я розумію, що всі наші нинішні лідери клубного футболу марять Лігою чемпіонів, де можна отримати такі гроші, щоб безбідно існувати кілька сезонів. Однак для того, щоб туди потрапити, потрібно вдало виступати в цих єврокубках, а не зливатися на першій же стадії.

І ось у зв'язку з цим особисто мені прикро за злив «Динамо» у Римі. Тому що по суті цей злив – ідентичний зливу «Полісся» та «Кривбаса». І навіть зливу «Дніпра-1».

Навіщо тоді город городити, якщо на цьому городі виросте, у ліпшому випадку, чортополох.

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 104
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BATI-GOOOOOL
Да і про втрачені шанси в ЛЄ.Хтось розраховував що Динамо  з німцями та італійцями набере очки? Я не дуже.Тому шанси ще є,ще не грали з командами свого рівня.
Keen Vision
Автор, мабуть, дупою матч дивився, якщо побачив там «злив». Звідки взагалі думки, що інший склад зіграв би краще? Наче у попередніх матчах ЛЄ якась видатна якість гри була.
Щодо Шахтаря, то він не просто має на два дні більше для підготовки, а ще й куди більшу глибину складу за рахунок бюджету, оскільки в межах одного ТО може на двох бразильців викинути 25 мільйонів. Фінансові можливості клубів неспівставні.
Remark
При чому тут цей матч Роми та ДК до непотрібності турніру?
З Лаціо билися, з німцями не зрозуміло в що грали! За вчорашній матч взагалі не соромно, навіпрезерв виглядав пристойно, ще й могли забивати і не раз!
Просто в ЛЄ ще є матчі де можна буде наверстати бали, а ось саме витрачені сили в цьому матчі напередодні найважливішого матчу перед ШД, не наверстаєш.
Тому вірно зробили, що випустили напівосновний склад. У ШД фора відпочинку у два дні!
Переможуть Шахтар і буде 9 очок різниці. 
Тоді можна і в ЛЄ грати основним складом, а на матчі ЧУ проти всяких Оболонь, Коробок Передач і т.п. випускати напіврезерв.
П. С. Біловар дніще повне, він би в мене і на спортивній площадці біля дому не грав. А Ванат вчергове підтвердив, що він ніякий (мʼяко кажучи).
8number
Не дивлячись на результат, скажу так: Наші відіграли добре, зробили що змогли, старались нарешті. Не стидно 
onco-clown
Правильно Шовковский сделал: в воскресенье надо создать себе комфортное преимущество над Шахтером, а дальше всяких венгров и балтийцев победить и выйти в плей-офф ЛЕ - чем не "план перемоги"?
nick07
на відміну від ШД для ДК ще не все втрачено у ЛЄ - вони мають цілком непогані шанси пробитись у перехідні матчі.
Навряд чи основа ДК могла справді обіграти навіть таку Рому. 
А от щодо недільного матчу з ШД - так, звісно що перемога дасть багато, але не факт що забезпечить перемогу в УПЛ. 
і не варто забувати що навіть чемпіон стартує з кваліфікації, і чого вартують наші клуби на останнім етапах кваліфікації ДК продемонструвало недавно. 
BATI-GOOOOOL
Все вірно зробив Сашко.А стаття якась безглузда.Динамо хоче виграти чемпіонат не тому що хочуть виступати в Лізі чемпіонів там шансів немає що зараз і демонструють більшість команд не с топ ліг,а просто вони хочуть бути чемпионами своєї країни і розуміючи  сітуацію це те ще можливо.Якщо з Шахтарем буде перемога то це величезний крок до чемпіонства.При всій повазі до "Олександрії" та "Полісся" я не вірю що вони втрутятся в боротьбу між Динамо та Шахтарем.
umnuy2
ипать у вас запросы---играла молодёжь-неплохо смотрелись.....ребята опуститесь на землю----как таким составом можно прибивать крепкие командыы-У НАС ИГРАТЬ НЕКОМУ,порсиотрите на уровень УПЛ,мы чехов пройти в европе неможем.
kadaad
Совершенно оправданный слив. До Шовковского, видимо, дошло, что Динамо ничего не светит в игре с Ромой и он выставил дубль, тем самым дав возможность основе отдохнуть перед игрой с Шахтером. На данный момент это явно в приоритете.
8number
Шанси були. Та й треба було ними скористатись
Перець
тут запитань стане більше якщо Динамо програє Шахтарю, бо цю Рому спокійно можно було б обіграти основним складом
Harun Bakircioğlu
Все говорят о приоритете. А что дает игра с Шахтером, первое место и приятные ощущения? Это очень важно, конечно. Но оно уже не позволяет проходить напрямую в ЛЧ и получать 20 миллионов. Рахмильевича, как и татарина, никогда не интересовали золотые медали вне контекста Лиги Чемпионов. Получается сэкономили силы ради того, чтобы в местечковом турнире, представители которого за 6 игр не могут забить хотя бы один гол, померяться писюнами. В еврокубках за победу можно хотя бы денег заработать и воспитать как сделал Луческу с Забарным и Миколенко игроков на продажу, чтобы в сборной было кому играть.
avk2307
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Цюцяк
Все правильно зробили.
В перших турах на очки не дуже хтось і розраховував,бо суперники на голову-дві сильніші.
А з умовними угорцями,румунами чи хто там ще ,можна і основу випускати,там шанси будуть приблизно рівні.
Умник
Норм так Тымчик с Гереро сливали.
Что попади и не факт что Рома выиграла.
За гол с офсайда я молчу.
Я не спорю убойный момент Шомуродова и все матч закрыт, но еще раз Динамо имеет 17 игроков основы это хорошо.
Просто нет фарта и результата вот что хреново.
Кстати с Лацио тоже шансы были.
Тут дыр дыр нет.
Претензия только результат.
Xvalenok03
Слив, не слив.
Холодный расчет.
Чемпионство легче взять чем проявить себя в еврокубках. Это шовковский понимает. Исходя из этого и выбрал состав. Итальянцы ведь тоже не совсем основным составом играли.
DK1961
До чего же мерзкий этот пролохметовский сайт! Чего ж вы не разу не написали, как ,ФК Крыса свои игры в ЛЧ сливает?! Представляю как радостно василенко и ему подобные сучил ножками и орал, если бы киевляне сразу выставили бы основу и потом опозорились бы с ржавой помойкой, которой отвели на два дня отдыха больше! НЕ ДОЖДЕТЕСЬ! Кстати, динамовцы в матче с Ромой вполне достойно играли и никакого слива я вообще не увидел. Твари вы, содержанки убийцы Брагина с этого сайта! Имхо.
KIEv
Для мене, як для вболівальника Динамо, важливіше чемпіонство в Україні, ніж потрапляння в ЛЧ. Тому ця вся стаття в топку. Якщо Динамо виграє у кротів в неділю, чи принаймні не програє, то Шовковський молодець.
255547
Таких обозревателей,  нужно гнать поганой метлой с таких сайтов, одно объяснение, что такие здесь присутствуют, только потому что, это хозяева им доплачивают