Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 жовтня 2024, 02:48
123
0

Бразильський хавбек Металіста розповів про своє нове амплуа на полі

Габріел Гомес став грати на позиції лівого захисника, а не центрбека

| Оновлено 25 жовтня 2024, 02:48
123
0
Бразильський хавбек Металіста розповів про своє нове амплуа на полі
ФК Металіст. Габріел Гомес

Після повернення до «Металіста» у вересні бразильський легіонер Габріел Гомес деякий час повертав собі оптимальні фізичні кондиції та засвоював гру на новій позиції у харківській команді.

Зараз тренерський штаб Андрія Аніщенка більше використовує 25-річного футболіста як лівого, а не центрального оборонця. Проте і в цьому амплуа улюбленець харківських вболівальників не загубився – він, як і раніше, грає впевнено та надійно.

В інтерв'ю клубному медіадепартаменту жовто-синіх Габріел Гомес розповів про свою нову роль у команді та багато іншого.

– Цього літа ти спочатку покинув «Металіст», але потім повернувся до клубу. Розкажи, як це сталося та які емоції викликало в тебе.

– У мене одразу було бажання повернутися, але все залежало від того, чи відпустить мене бразильський клуб. Наприкінці трансферного вікна ми досягли домовленості. Я дуже щасливий і вкрай мотивований. Впевнений, що цей чемпіонат складеться для нас відмінно.

– У цьому сезоні ти більше граєш на позиції лівого захисника, хоча раніше діяв у центрі оборони. Для тебе це нормальна ситуація, наскільки тобі комфортно в цій ролі?

– Я кілька разів грав на позиції лівого захисника, але це не було регулярно. Не зважаючи на те, що я номінально центральний захисник, я можу допомогти команді, граючи ліворуч. Я дію більше на оборону, і це дає півзахисникам більше свободи в атаці. Але найголовніше – допомагати «Металісту» вигравати матчі та досягати поставлених цілей, незалежно від того, на якій позиції я граю.

– Втім, враховуючи твоє нинішнє місце на полі, не можемо не спитати ось що. Можливо, в дитинстві у тебе був кумир серед лівих захисників, особливо серед бразильців? Наприклад, Роберто Карлос?

– Роберто Карлос – ідол у нашій країні! Це один із найкращих футболістів в історії. Але, без сумніву, лівий захисник, за яким я найбільше стежив і яким я найбільше захоплююся – це Марсело. Він, без сумніву, був найкращим, кого я бачив у грі на цій позиції!

– Влітку до команди повернувся Олександр Мизюк і, можна сказати, саме він зайняв твоє місце у центрі захисту. По-дружньому жартуєте між собою з приводу того, що через нього ти перемістився з центру оборони на іншу ділянку поля?

– Ні, таких розмов нема. Мизюк – чудовий гравець, я вважаю, що його прихід дуже допомагає команді! Головне, щоб наш колектив грав усе краще і краще, чи то з ним, чи зі мною, чи з будь-яким іншим центральним захисником, якого ми маємо у складі.

– Цього сезону «Металіст» дуже радує своїх уболівальників. Які, на твою думку, головні чинники успіху та прогресу?

– Молоді футболісти, які багато грають, стали більш зрілими. Старші гравці відзначаються скромністю і завжди допомагають своїм досвідом. Також слід сказати, що у нас прекрасний колектив, ми вже давно стали справжньою родиною. Це має величезне значення у футболі.

– Як ти вважаєш, чи реально команді вийти до чемпіонської групи та, в перспективі, поборотися за місце в Прем'єр-лізі?

– Так, звичайно. Ми довели в останніх п'яти матчах, що ми більш ніж готові вийти до чемпіонської групи. А якщо ми потрапимо туди, то чому би нам не поборотися за вихід до УПЛ? У футболі можливо все.

– Хоча команда грає далеко від Харкова, вболівальники в Ужгороді приходять на кожну гру. Ця підтримка дуже допомагає?

– Чесно кажучи, раніше мені дуже не вистачало атмосфери ігор з уболівальниками. Фанати мають велике значення, навіть більше, ніж їм самим здається. Кожного разу, коли ми виходимо на поле і чуємо з трибун голоси наших прихильників, ми граємо з додатковою мотивацією боротися за них. Звісно, ні на мить не забуваючи й про тих наших фанатів, які зараз не можуть відвідувати матчі.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.