Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 25 жовтня 2024, 07:19
11374
262

Не безнадійна поразка. Динамо з мінімальним рахунком програло Ромі

Кияни зазнали третьої поразки в основному раунді Ліги Європи

| Оновлено 25 жовтня 2024, 07:19
11374
262
Не безнадійна поразка. Динамо з мінімальним рахунком програло Ромі
Getty Images/Global Images Ukraine

Олександр Шовковський явно здивував складом. Згодіться, шо ніхто не очікував практично другий склад на полі в грі проти «Роми». Нещерет, Біловар, Михайленко, Рубчинський, Андрієвський, Герреро отримали шанс показати, що і вони в такій комбінації можуть давати результат. Щоправда, масовому виходу дублерів на заміну є очевидне поясненння – в неділю «Класичне» і коуч киян вирішив поберегти сили підопічних на цей поєдинок.

Склад «Роми» цікавив нас тільки в одному контексті – Артем Довбик вийшов в основі. Відсутність Матса Хуммельса, в принципі, була внутрішньою кухнею римлян і особливої уваги на себе не звертала.

Господарі очікувано прибрали м'яч до своїх ніг. Штрафний «Динамо» був обкладений і часто гравці грали просто на винос. На паніку це не було схоже, але дивитися на гравця «Динамо», який просто лупить вперед, бо не бачить, куди можна віддати, було сумно. Ні про яку атаку мова не йшла.

Getty Images/Global Images Ukraine

Довбик у складі «Роми» виглядав не надто переконливо – якщо бив, то захисники блокували, а якщо боровся за м'яч, то часто програвав боротьбу. Проте саме українець забив у ворота киян – Михавко знову привіз проблеми, потягнувши за футболку Бальданці в своєму штрафному, а Довбик впевнено, пробивши у лівий кут, розвів м'яча і Нещерета по різних кутах. Майже відразу Бальданці міг до заробленого пенальті забити і сам, але трохи не влучив справа у дальній кут.

Здавалося, що «Рома», як і «Арсенал» в матчі проти «Шахтаря», економить сили. А може, то клас італійців такий (у чемпіонаті вони не вражають), але наприкінці тайму Тимчик та Герреро цілком могли забивати, асистуючи один одному. Особливо ефектним виглядав удар Олександра справа, коли кіпер вже нічим не міг допомогти, але сильний удар пролетів повз ліву штангу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Другий тайм виглядав логічним продовженням першого. «Рома» не надто й рвалася вперед, а «Динамо» і хотіло б, та не могло ніяк змінити остогидлий нуль на табло.

Довбик міг оформлювати дубль, але не влучив по м'ячу після скидки партнера. Інтрига збереглася, але забити так і не вдалося киянам. Єдиний, мабуть, шанс можна згадати в Михайленка, але треба ж забивати, коли кіпер так помиляється на виході.

Міг забивати Шомуродов після ефектної комбінації. Захист «динамівців» тільки спостерігав за комбінацією в стінку, але Шомуродов у підсумку бив без спротиву з кількох метрів і не влучив у лівий кут воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Сум наших команд у єврокубках продовжується – без забитих далі вже шість матчів на двох у виконанні «Шахтаря» та «Динамо». Хоча в «Динамо» є цікава тенденція – програші 0:3, 0:2 і 0:1 математично дають надію на наступні 0:0 і подальші перемоги. Оптимістично, правда, розраховувати на перемоги тільки з точки зору математичної теорії?

Ці сподівання перевірятимуться 7 листопада з «Ференцварошем».

Ліга Європи. Основний раунд. 3-й тур.

«Рома» – «Динамо» – 1:0

Гол: Довбик (23, пенальті)

Попередження: Анхеліньйо (44) – Михавко (23), Рубчинський (37), Кабаєв (84), Шапаренко (94)

«Рома»: Свілор, Анхеліньйо, Н'Діка, Ермосо, Залевськи, Кане, Ле Фе (Крістанте, 53), Челік, Пізіллі (Пеллегріні, 68), Бальданци (Дібала, 68), Довбик (Шомуродов, 53)

«Динамо»: Нещерет, Михавко, Попов, Біловар, Вівчаренко, Рубчинський (Бражко, 63), Андрієвський (Шапаренко, 63), Михайленко (Буяльський, 81), Тимчик, Волошин (Кабаєв, 63), Герреро (Ванат, 69)

Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)

Стадіон «Олімпіко» (Рим, Італія)

РОМА – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

23’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Довбик (Рома).
Оцініть матеріал
(87)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рейтинг WTA. Лідери – ті самі. Як змінилися позиції українок?
Теніс | 28 жовтня 2024, 04:05 1
Рейтинг WTA. Лідери – ті самі. Як змінилися позиції українок?

Марта Костюк зберігає статус першої ракетки України

ФОТО. ДІВЧИНА ДНЯ. Українська дружина Войцеха Щенсни. Вона – космос
Футбол | 28 жовтня 2024, 05:05 1
ФОТО. ДІВЧИНА ДНЯ. Українська дружина Войцеха Щенсни. Вона – космос

Сьогодні познайомимося ближче з Мариною Луценко – дружиною польського голкіпера Барселони

Коментарі 262
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Istm
на двох нуль забитих в шести матчах. Флагмани....
більше пасів воротарям!
Олександр Соломаха
За наші 2 клуби єврокубках походу гол Різника залишиться єдиним
Istm
Далі Ференцварош. Динамо просто принципово(!) зобов'язано вигравати.
Ну і Шахтарю час взяти очки (Янг Бойз)
zhyr
Шахтар пропустив дурний гол, Динамо привезло дурне пенальті
odiniznashih
С Гереро играли веселей.
Ванат нулевой.
Андрій Заліщук
6 матчів без забитих - це звичайно дно, але сьогодні за поразку Динамо не соромно, все таки відіграли непогано, могли спокійно і в нічию зіграти
ILLUMINATOR
Чуйка есть что Динамо прибавит. За поражениями следуют победы.
Boodya
Просто смітник, а не коментарі
Віктор Коробка
Якщо чесно, то сьогодня була надія на позитив. Але коли побачив стартовий склад - надія зникла. Я не можу збагнути, як матч УПЛ (хоч і статусний, але всеж) може бути в приоритеті до матчу за честь України, за матч евротурніру?!!!! Тому дивився матч вже якимось спустошеним. От правда - граї Динамо основою - і позитивний результат був би дуже близьким. 
    Ну що ж, таке воно - життя, такі приоритети. Дуже, дуже, дуже шкода...
   Можна порадіти за українців Довбика та Мудрика - перший забив, а другий забив та віддав 2 гольові передачі
Boodya
На матчах Шахтаря стільки вболівальників Шахтаря немає, як на матчах Динамо😂
FunnyCat_____
я так понимаю донецкие матч с Арсеналом не смотрели, и думают что они победили раз забил Ризнык? или откуда такое бахвальство? плохо просто слышно с 30 места
Saar
Як це Динамо І Шахтар не забивали!? Різник забив
Alex T
Может лучше было основой сыграть, Рома никакая, взяли бы очки, а так последние в самом турнире - печально для флагмана укр футбола 
uausa
Матч не дивився. Глянув результат, потім заголовок "Не безнадійна поразка". Думав, що кияни створили купу моментів, домінували на полі, забили три голи з офсайду які тільки VAR відмінив. А коли прочитав статтю то зрозумів, що "не безнадійна" це лише фантазії автора. А в реальності - один момент за два тайми, а могли й пропустити ще зо два голи.. 
Сум...
255547
Вы превратили сайт, в  помойку  самую натуральную,  противно слушать,  развели здесь срач самый настоящий,  или вы думаете что от этого умнее станите, никакого конструктива, или анализа  
Pavel_i_CO
Східняки дуже агресивними стали, атакують суркіса з десятка акаунтів))))... ахмєтав потирає руки, бо його східний народ забув, як він привів руссскій мір на схід і втік в Лондон, де будує яхти за сотні мільйонів.
Oleha1987
Хоча Рома то слабенька. 
255547
Рома взяла этот матч за счёт опыта, которого у неё безусловно больше, требовать сейчас от команды позитивный итог сложно,  большенство игроков этого состава, а особенно в первом тайме, проводят первые матчи в таких турнирах, но этот матч команда, может занести себе в актив, есть позитивная динамика
MIRRA
Якщо у прибалтів не виграють - зливайте воду!
ILLUMINATOR
А вот это плохо. Шовковский сообщил что ни Ярмоленко ни Пихалёнок в воскресенье не сыграют...