Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 24 жовтня 2024, 15:19
462
0

Віталій КОСОВСЬКИЙ: «З Довбиком динамівцям треба бути уважними»

Колишній захисник збірної України і «Динамо» – про план киян на гру з «Ромою»

| Оновлено 24 жовтня 2024, 15:19
462
0
Віталій КОСОВСЬКИЙ: «З Довбиком динамівцям треба бути уважними»
Getty Images/Global Images Ukraine

24 жовтня футболісти «Динамо» проведуть третій поєдинок групового раунду Ліги Європи – з «Ромою».

Колишній гравець національної збірної України та «Динамо» Віталій Косовський в бесіді з кореспондентом Sport.ua розповів, що може допомогти киянам сьогодні добитися позитивного результату в Італії:

– Вже на часі динамівцям розжитися першими очками в Лізі Європи. Розумію, що черговий суперник представляє топ-чемпіонат, з якісним підбором виконавців, ба більше, практично всі експерти на боці «містян», проте я налаштований оптимістично й вірю в киян.

– Тоді за рахунок чого гості можуть скласти конкуренцію амбітній «Ромі»?

– Мені сподобалися дії «містян» в їхньому останньому матчі в Серії А – з уславленим «Інтером». Думаю, що й сьогодні римляни, підтримувані вболівальниками, будуть заточені на атаку й матимуть територіальну перевагу. До цього гостям треба бути готовими. Переконаний, що динамівцям слід зупинити свій вибір на суворій грі другим номером й схемі 4-1-4-1, а при втраті м'яча в опорну зону ще повинен опускатися Микола Шапаренко. Передусім, киянам треба бути максимально сконцентрованими, не допускати прикрих помилок біля свого штрафного майданчика. За це «Рома» може відразу покарати. Як на мене, в першому таймі важливо вистояти, а вже після перерви постаратися здивувати господарів своїми «козирями» на чужій половині поля.

– Інтерес до сьогоднішнього протистояння підігріває участь в нього в складі римлян нападника національної збірної України Артема Довбика. Що б порадили захисникам киян в боротьбі з цим гренадером?

– На мій погляд, Артема ніхто персонально опікати не буде. Наші стопери вже приділятимуть йому увагу, коли він опинятиметься в їхніх зонах. Важливо, щоб все гаразд було з підстраховкою. Оскільки Довбик діятиме високо, то треба бути уважним, коли він буде переміщуватися, аби в вільні зони не вривалися його партнери. Тут вже мають бути насторожі ті наші футболісти, що відповідатимуть за опорну зону. Компактність, сміливість, вмілий відбір повинні ускладнити плани римлян.

– Те, що через кілька днів динамівцям проводити важливе протистояння з «Шахтарем» в УПЛ, якось впливатиме на їхні дії в Римі?

– Ні, переконаний, що вони будуть зосереджені тільки на протистоянні з «Ромою». Хіба що в залежності від рахунку керманич Олександр Шовковський в другому таймі може зробити заміни, аби зберегти лідерів для матчу з «гірниками». Але думаю, що до цього не дійде, бо динамівці будуть максимально налаштовані, аби сьогодні надолужити згаяне в Лізі Європи.

Раніше ми повідомляли, що головний тренер збірної України Сергій Ребров оцінив результативність форварда італійської Роми Артема Довбика.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.