Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 21 жовтня 2024, 18:26
4850
1

Бізнес на зачісках. Як зірковий хавбек Реала стає успішним підприємцем

Едуардо Камавінга, схоже, розуміє, що гра у футбол – це не назавжди…

| Оновлено 21 жовтня 2024, 18:26
4850
1
Бізнес на зачісках. Як зірковий хавбек Реала стає успішним підприємцем
Getty Images/Global Images Ukraine

2 жовтня мадридський «Реал» в рамках другого туру основного етапу Ліги чемпіонів несподівано поступився на виїзді «Ліллю» із рахунком 0:1. Втім, факт сенсаційної поразки певною мірою для фанатів «бланкос» скрасила та обставина, що на полі після тривалої паузи, спричиненої травмою, нарешті з'явився зірковий французький хавбек Едуардо Камавінга.

21-річний центральний півзахисник ще у середині серпня, готуючись зіграти у матчі за Суперкубок УЄФА проти «Аталанти», пошкодив коліно через невдалу роботу із м'ячем. У лазареті Камавінга зрештою провів 44 дні, й наразі потихеньку готовий повертатися до справи.

До свого ще дуже молодого віку Камавінга встиг багато чого досягти. Його називають одним з найкращих футболістів свого покоління, причому цей статус Едуардо заслужив тим, що фактично з 16 років став досить регулярно залучатися до матчів першої команди «Ренна». Не дивно, що влітку 2021-го керівництво «Реала» погодилося заплатити за трансфер французького таланта 31 мільйон євро, й відтоді вартість Камавінга лишень зростає. Наприклад, зараз, за ​​оцінками порталу Transfermarkt, вона становить 100 мільйонів євро.

У листопаді минулого року Камавінга підписав новий контракт із «Реалом» на покращених для себе умовах. Він діятиме до 30 червня 2029-го та дозволяє Едуардо замикати десятку найбільш високооплачуваних гравців «бланкос». За даними авторитетного у таких питаннях порталу Capology, річний оклад Камавінга у столиці Іспанії становить 12,5 мільйонів євро, а клаусула хавбека дорівнює 1 мільярду євро.

І хоча попереду в Камавінга, якщо все складатиметься для нього сприятливо, ще як мінімум десять, а то й п'ятнадцять років професійної кар'єри, схоже, що 21-річний француз вже зараз серйозно розуміє, що футбол – це не назавжди, і що вміння заробляти собі на життя без цієї гри зайвим точно не виявиться.

Як повідомляє іспанська преса, Камавінга вже зараз робить успішні перші кроки на підприємницькій ниві. Більше того, експерти вважають, що Едуардо можна називати успішним бізнесменом, оскільки далеко не всім вдається настільки успішно стартувати у своїх проектах, демонструючи значний потенціал для зростання.

Едуардо прямо зараз є співвласником поки що невеликої, але дуже амбітної, як і сам французький легіонер «Реала», мережі елітних барбершопів, або якщо називати це більш звичною для більшості читачів мовою, перукарень (безумовно, із застереженнями щодо спектру послуг, але в даному контексті це не так важливо). Перший був відкритий у столиці Іспанії – Мадриді, і суттєву допомогу у реалізації цього проекту зірці «бланкос» надав його рідний брат Себастьян.

Себастьян Камавінга, на відміну Едуардо, ніколи не подавав істотних надій у футболі. На професійному рівні цей хлопець, який народився та виріс у Франції, ніколи не грав, та й загалом футбол не захоплював його настільки сильно, як Едуардо. Себастьян Камавінга вивчився у Франції на перукаря, після чого разом із братом перебрався до Мадрида, де й виявив бажання почати працювати за фахом.

Брата Камавінга покликали працювати в один з елітних мадридських барбершопів під назвою Delegang. І там, кажучи футбольною термінологією, французький ноунейм з ходу продемонстрував свої визначні навички, фантазію та майстерність. До закладу нерідко навідувалися, аби привести до ладу свою зовнішність, мадридські знаменитості, у тому числі й футболісти – наприклад, бразильський геній «Реала» Вінісіус Жуніор, якому цього року пророкують лаври володаря престижної індивідуальної премії «Золотий м'яч».

Власник Delegang був у буквальному сенсі в захваті від роботи Себастьяна Камавінга, і навіть стверджував, що той у своєму ремеслі є набагато талановитішим, аніж Едуардо на футбольному полі.

«Себастьян краще стриже, аніж Едуардо грає у футбол», – заявив власник барбершопа.

Ці слова дуже зацікавили Едуардо Камавінга. Зірковий хавбек «Реала» вирішив інвестувати частину зароблених у футболі коштів у відкриття та розвиток власного бізнесу. Саме так на світ з'явився спільний проект братів Камавінга, який отримав достатньо банальну, проте дуже впізнавану й зрозумілу багатьом назву – «Дім Камавінга».

Перший заклад мережі «Дім Камавінга» з'явився практично у центрі Мадрида, за три кілометри від «Сантьяго Бернабеу» – домашньої арени «Реала». Крім, власне, послуг барбершопа, французька зірка «бланкос» разом із братом пропонують своїм відвідувачам ще й можливість купити брендове взуття у бутіку, який розташувався безпосередньо по сусідству з елітною перукарнею.

А із відвідувачами особливих проблем немає, тому що вже у перші місяці роботи барбершопа «Дім Камавінга» його почали відвідувати тамтешні знаменитості, у тому числі футбольні. Зокрема, клієнтами бізнесу Камавінга є його одноклубники Вінісіус Жуніор, Родріго, Джуд Беллінгем, Антоніо Рюдігер та навіть Алехандро Бальде – молодий захисник та підростаюча зірка «Барселони».

@cama_olivier12 💈JUDE🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 BELLINGHAM 🥶@CamavingaCuts #madrid @Camaolivier12🇫🇷🇸🇳⚽️ @Camaolivier12🇫🇷🇸🇳⚽️ #thecamavingahouse #camavingacuts #barber #jude #judebellingham #barbershop #realmadrid #championsleague #🏆 #aporla14 #campeon #35 #cristiano #cristianoronaldo #benzema #vinijr🇧🇷 #rodrygo #tchouameni #tonikroos #modric #courtois #ancelotti #halamadrid #fy #halamadrid🤍👑 @Camaolivier12🇫🇷🇸🇳⚽️ ♬ THIS YEAR (Blessings) - Victor Thompson & Ehis ‘D’ Greatest

@mouha.real Antonio Rüdiger ✂️😍 Camavinga Cuts #realmadrid #hallamadrid #viralvideo ♬ original sound - Vazquez 🇪🇸

Сам по собі заклад є досить невеликим, зате затишним та сучасним. В інтер'єрі, як і належить бізнесу футболіста, не обійшлося без атрибутів цього виду спорту – подарункових футболок від задоволених клієнтів. Зокрема, на видному місці є футболка національної збірної Франції із прізвищем Камавінга, а також футболка «Реала», подарована Родріго, та футболка збірної Бразилії, презентована Вінісіусом Жуніором.

А наприкінці вересня Едуардо та Себастьян Камавінга розширили свій бізнес, вивівши його у міжнародну площину. Зокрема, у французькому Ренні брати відкрили другий салон мережі «Дім Камавінга», який, як і його мадридський «родич», також розташований неподалік головної футбольної арени міста – стадіону «Роазон Парк», на якому домашні матчі проводить «Ренн».

Як видно на відео, відкриття другого салону, що входить до мережі «Дім Камавінга», викликало інтерес у тамтешньої публіки. Насамперед, у колись рідні місця повернувся сам Едуардо, котрий взяв активну участь у промоції закладу, а разом із ним урочистий захід відвідали 22-річний бомбардир «Ренна» Арно Калімуендо, а також 24-річний французький репер Тіакола.

Примітно, що за даними джерел, які посилаються на близьких знайомих братів Камавінга, знайомих із їхніми планами, найближчим часом Едуардо та Себастьян серйозно розмірковують над тим, аби розширюватися не тільки у плані відкриття нових барбершопів в Іспанії, Франції чи інших країнах, але й щодо запуску власної лінійки кросівок. Принаймні, у футбольному світі є прецеденти, які дозволяють заповзятливим французам сподіватися на успіх у цій галузі. Зрештою, не брати ж за приклад тих гравців, які розтринькали більшу частину таланту та зароблених на ньому коштів на пиво, вино, карти та лото

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pol-55
Та так,ті складно сплетені "кошолки"на головах,дорогогО коштують.