Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2024, 19:20
1648
0

Рідні стіни допомогли. ЛНЗ у Черкасах переграв Інгулець

Обидві команди не впорались із пробиттям пенальті за ходом зустрічі

| Оновлено 20 жовтня 2024, 19:20
1648
0
Рідні стіни допомогли. ЛНЗ у Черкасах переграв Інгулець
УПЛ

Черкаський ЛНЗ уже неабияк забув, що таке матчі на домашній арені. Востаннє він грав на своєму полі 26 серпня («Карпати» – 2:1), після чого в п'яти турах у Черкасах не з'являвся, включно із зустріччю з «Чорноморцем» (1:1), яка відбулася 28 вересня в Ковалівці. Весь цей час поле домашнього стадіону ЛНЗ приводилося до ладу і справді виявилося у порядку.

Для «Інгульця» матч із черкасцями став черговою спробою набрати омріяні турнірні очки, з якими в команди з Петрового нині є гострий дефіцит. Зустріч підопічні Василя Кобіна розпочали спокійно та впевнено, одразу зосередившись на обороні. У принципі, це був очікуваний сценарій їхньої гри. Чогось іншого вони запропонувати навряд чи могли у своєму нинішньому стані аутсайдера таблиці.

Однак уже на 15-й хвилині гравці ЛНЗ отримали право на 11-метровий, який став наслідком гри рукою у виконанні Дубілея. Пробити пенальті взявся Нонікашвілі, а ось переграти Паламарчука не зміг. Сейв голкіпера, здавалося б, мав би мотивувати футболістів «Інгульця» на якісь атакувальні звершення, але цього не сталося. Ба більше, на 35-й хвилині вони пропустили перший гол у матчі, випустивши з поля зору Путрю, який виявився холоднокровним під час добивання. 1:0.

Повівши в рахунку, футболісти ЛНЗ помітно надихнулися, заволоділи великою перевагою і повели гру так, як їм хотілося. Інша справа, що з реалізацією переваги в них не все було гладко. А на останній хвилині першого тайму черкасці пропустили разючий випад гостей, який перервав Муравський, зігравши при цьому рукою – пенальті. Для «Інгульця» це був шанс ціною в результат матчу, але гості ним не скористалися – Мельничук з 11-метрової позначки Кучеренка не переграв. Перерва.

Після відпочинку гра знову пішла під диктовку підопічних Андреса Карраско. І за чверть години після відновлення зустрічі вони свою перевагу розвинули. Знову забив Путря, якого гравці «Інгульця» знову втратили під час підбору. 2:0.

Гру, по суті, було зроблено. Це було зрозуміло всім і дозволило гостям із Петрового трохи потішити себе атакувальними діями, чого до цього не було. Але з голами у відповідь (ну, або хоча б одним) у них не склалося. І не в останню чергу через надійність Кучеренка, який у кількох моментах по-справжньому виручив ЛНЗ.

Здобувши перемогу, ЛНЗ із 15 очками піднявся на 5-те місце. У «Інгульця» 5 пунктів і, як і раніше, остання, 16-та, позиція.

Наші оцінки:

ЛНЗ (заміни): Бойко – б/о, Авагімян – б/о, Г. Пасіч – б/о, Олійник – б/о.

«Інгулець» (заміни): Кисленко – 6,0, Пушкарьов – 6,5, Сад – 6,0, Козиренко – б/о, Могильний – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

ЛНЗ – «Інгулець» - 2:0

Голи: Путря, 35, 60

Попередження: Дайко, 45+1, Муравський, 69, Момо, 89 – Волохатий, 45+1, Резепов, 66, Сад, 72

На 15-й хвилині Шота Нонікашвілі (ЛНЗ) не забив пенальті (воротар).

На 45-й хвилині Максим Мельничук (Інгулець) не забив пенальті (воротар).

ЛНЗ: Кучеренко – Топалов (Г. Пасіч, 81), Муравський, Дайко, Саліху, Путря – Тілль (Олійник, 90+1), Яшарі (Авагімян, 81), Нонікашвілі – Момо, Халайла (Бойко, 76).

«Інгулець»: Паламарчук – Мельничук, Малиш, Вілівальд, Дубілей – П’ятов (Козиренко, 79), Волохатий, Лосенко (Кисленко, 69) – Білоцерковець (Могильний, 88), Сітало (Сад, 69), Резепов (Пушкарьов, 69).

Арбітр: Назарій Дьордь (Ужгород).

Стадіон: «Центральний» (Черкаси).

Удари (у площину): 10 (5) – 10 (3)
Кутові: 7 – 4
Офсайди: 3 – 1.

ЛНЗ - ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.