Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 20 жовтня 2024, 00:15
645
0

Названо п'ять найкращих лівих захисників АПЛ. Хто очолив рейтинг?

Йошко Гвардіол та інші...

| Оновлено 20 жовтня 2024, 00:15
645
0
Названо п'ять найкращих лівих захисників АПЛ. Хто очолив рейтинг?
Getty Images/Global Images Ukraine. Йошко Гвардіол

Англійська Прем'єр-ліга вважається однією з найбільш конкурентоспроможних та найкращих ліг світу, якщо не найкращою. Тому очікувано, що в ній грають багато світових зірок на всіх можливих позиціях.

За всю історію ліги були такі талановиті ліві захисники, як Ешлі Коул, Денніс Ірвін, Лейтон Бейнс та інші. Часи змінюються, і на заміну легендам минулого прийшли нові талановиті фулбеки сучасності.

Найкращі ліві фулбеки АПЛ 2024/25 за версією Squawka

На 5-му місці розташувався гравець Вулвергемптона Раян Аїт-Нурі. Хоч у його команди справи йдуть доволі погано (останнє 20-те місце в лізі), він є лівим захисником АПЛ з найбільшою кількістю гольових дій (2 голи та 2 асисти).

4-те місце у списку зайняв основний лівий захисник Астон Вілли — Люка Дінь. Минулого сезону він взяв участь у 33 з 38 матчів ліги. Цей сезон він розпочав на високому рівні, створивши 4 гольові моменти — найбільше серед усіх лівих захисників Прем'єр-ліги. Також у 7 матчах він встиг віддати 2 асисти.

Наступне місце у списку посів Ентоні Робінсон — один із найстабільніших гравців Фулхема. У цьому сезоні американський легіонер виграв 16 перехоплень у найвищому дивізіоні Англії, що є найбільшим показником серед усіх лівих захисників. Він зробив 8 підбирань і поділив перше місце за цим показником з Раяном Аїт-Нурі, який має таку ж кількість. Робінсон взяв участь у 7 матчах ліги і віддав 2 асисти.

2-ге місце — Ендрю Робертсон, одна з ключових фігур у новому Ліверпулі Арне Слота. Шотландець має найвищий показник очікуваних гольових передач серед усіх лівих захисників Прем'єр-ліги (1,06). Він віддав більше гольових передач, ніж будь-який інший захисник в історії турніру. Йому залишилося віддати ще 2 асисти, щоб стати першим захисником, який досягне позначки 60. У цьому сезоні Робертсон поки не відзначився гольовими діями в АПЛ.

Найкращим фулбеком сезону 2024/25 в АПЛ вважається Йошко Гвардіол. У 2024 році він забив більше голів, ніж будь-який інший захисник АПЛ у всіх змаганнях. Цей рекорд є ще більш вражаючим, якщо врахувати, що жоден із цих голів не був забитий його робочою ногою. На його рахунку в цьому сезоні найбільша кількість ударів у площину воріт серед усіх лівих захисників (5). Йошко Гвардіол провів у цьому сезоні 7 матчів ліги та відзначився забитим голом.

Топ-5 лівих фулбеків АПЛ 2024/25:

  1. Йошко Гвардіол (Манчестер Сіті)
  2. Ендрю Робертсон (Ліверпуль)
  3. Ентоні Робінсон (Фулхем)
  4. Люка Дінь (Астон Вілла)
  5. Райан Аїт-Нурі (Вулверхемптон)

Дмитро БАНАР

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скільки хет-триків уже встиг оформити Кейн за Баварію у Бундеслізі?
Футбол | 19 жовтня 2024, 23:59 1
Скільки хет-триків уже встиг оформити Кейн за Баварію у Бундеслізі?

На рахунку англійського форварда вже 6 поєдинків, у яких він забив тричі

Зробили все самі. Динамо впевнено розгромило Оболонь у дербі
Футбол | 19 жовтня 2024, 17:29 156
Зробили все самі. Динамо впевнено розгромило Оболонь у дербі

Команда Шовковського перемогла в УПЛ перед візитом до «Роми» в Лізі Європи

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.