Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 18 жовтня 2024, 22:41
180
0

ФОТО. Збірна України взяла участь у Unity Euro Cup

Українська команда посіла 9 місце, обігравши команду Мальти

| Оновлено 18 жовтня 2024, 22:41
180
0
ФОТО. Збірна України взяла участь у Unity Euro Cup
УАФ

Минулого тижня в штаб-квартирі УЄФА відбувся третій за ліком турнір Unity Euro Cup 2024 серед біженців, аби вкотре підкреслити роль футболу в подоланні культурних бар’єрів, інтеграції біженців у приймаючі громади та зміцненні зв'язків між людьми різного походження.

У турнірі цьогоріч змагалися 16 команд, що були сформовані з біженців та осіб, що живуть у приймаючих громадах, які представляли країни: Вірменію, Бельгію, Фінляндію, Францію, Німеччину, Грецію, Італію, Латвію, Мальту, Нідерланди, Північну Ірландію, Республіку Ірландію, Словенію, Іспанію, Францію та Швейцарію. Команда українських біженців, які проживають у Німеччині, представляла свою батьківщину, – Україну.

Під час жеребкування, що проводилося 9 жовтня у штаб-квартирі УЄФА, Україна потрапила до групи С разом з Іспанією, Грецією та Бельгією. Посівши третє місце у квартеті, українська команда в матчі за підсумкове 9-те місце обіграла Мальту (3:0). Всього в турнірі взяли участь понад 200 молодих гравців.

Переможцем же Unity Euro Cup 2024 стала команда Латвії. Цікаво, що до складу тріумфаторів входили біженці з України, які на фінальний матч вийшли з українським прапором.

Амбасадором команди стала Ганна Покус, тренер, яка під час війни знайшла прихисток у Швейцарії: «Наразі це єдина можливість об’єднатися разом із нашими побратимами не вдома та відчути це тепло, якусь підтримку, а також це, як завжди, досвід на футбольній арені й можливість завести нових друзів не тільки з України, а й з інших команд та країн».

Unity Euro Cup є одним із найважливіших елементів стратегії УЄФА зі сталого розвитку футболу до 2030 року, яка ставить на чільне місце інтеграцію біженців, шукачів притулку та переміщених осіб у приймаючі суспільства через спорт.

За аналогією із цим турніром Українська асоціація футболу починаючи з 2023 року спільно з Агентством ООН у справах біженців та благодійним фондом «Рокада» організовує турнір «Кубок Єдності України». За два роки проведення цей турнір об’єднав уже 160 дівчаток та хлопців із числа внутрішньо переміщених осіб та дітей із місцевих громад і допомагає не лише знайти нових друзів, пограти в улюблену гру, але й відволіктися від щоденних новин про війну.

Фотогалерея. Unity Euro Cup 2024

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.