Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 17 жовтня 2024, 22:14
541
0

Перша втрата українців у чоловічому Кубку Виклику

Волейболісти «Житичі-Полісся» невдало з'їздили до Естонії, програвши обидва матчі 1/32 фіналу

| Оновлено 17 жовтня 2024, 22:14
541
0
Перша втрата українців у чоловічому Кубку Виклику
CEV

Сьогодні в естонському місті Тарту відбувся другий матч 1/32 фіналу розіграшу Кубку Виклику з волейболу серед чоловіків. Житомирський «Житичі-Полісся» знову зустрічався із господарями майданчика клубом «Бігбанк». Напередодні українці програли 0:3, тому залишалася надія на те, що у повторній зустрічі підопічні Сергія Терейковського зможуть проявити характер і досягнуть позитивного результату у трьох чи чотирьох партіях, щоб спробувати пройти суперника в «золотому» сеті. Тим більше, що у складі гостей зараз виступають досить досвідчені волейболісти, зокрема колишні та нинішні гравці національної збірної України (Ян Єрещенко, Горден Брова, Микола Рудницький, Віктор Шаповал, Дмитро Шаповал та інші).

На жаль, нічого подібного ми не побачили. Безвільно програні перші дві партії практично поставили хрест на всіх наших надіях – 21:25 та 18:25. Подальша гра вже не мала жодного сенсу.

Кубок Виклику з волейболу. Сезон 2024-2025 років. Чоловіки
1/32 фіналу. Другий матч. 17 жовтня
«Житичі-Полісся» (Житомир, Україна) – «Бігбанк» (Тарту, Естонія)

1:3 (21:25, 18:25, 25:21, 20:25)
Перший матч – 0:3

Виникає резонне питання: а чи варто було заявлятися в такий престижний турнір, якщо ставлення клубу до нього виявилося таким недалекоглядним? Як можна було погоджуватись проводити два матчі в Естонії, якщо за рівнем майстерності ця країна навряд чи сильно відстає (якщо ще й відстає) від нашої? А те, що у складі естонців виступають легіонери зі США та Великобританії, теж ні про що не говорить?

Живий та яскравий приклад поліській команді показав наш провідний на даний момент український клуб «Епіцентр-Подоляни», якому на цій стадії також дістався естонський колектив «Пярну». Але у Городку Хмельницької області напевно у волейболі розбираються краще, ніж у Житомирі, і вирішили одну гру проводити на майданчику суперників, а другу, домашню, у польському місті Блоні. Нехай мовляв, опоненти теж якийсь час проведуть у дорозі, поїздять чи політають, якщо мають можливість, пограють не у своєму, а в чужому залі, при інших глядачах. В підсумку підопічні Флавіо Гулінеллі виграли обидва матчі і вчора вийшли до 1/16 фіналу.

Трохи згодом сьогодні проведе другий матч 1/32 фіналу й третій український представник ВК «Решетилівка». Тут також вирішили обидва матчі провести на Фарерських островах. І у першій партії напередодні господарі майданчика взяли й виграли у нашої команди. Але в цьому випадку все ж таки клас українців виявився вищим і наші волейболісти перемогли у трьох наступних партіях. Подивимося, що покаже гра-відповідь.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.