Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 17 жовтня 2024, 12:18
2147
3

Екс-бек збірної України здивував тим, чому обрав Спартак, а не Динамо

Дмитро Парфьонов вважає, що в Одесі київське «Динамо» любили менше, ніж московський «Спартак»

| Оновлено 17 жовтня 2024, 12:18
2147
3
Екс-бек збірної України здивував тим, чому обрав Спартак, а не Динамо
Getty Images/Global Images Ukraine. Дмитро Парфьонов (№ 2) у складі збірної України

Колишній захисник збірної України (18 матчів) Дмитро Парфьонов, який у 1998 році перебрався з «Чорноморця» до московського «Спартака», висловив суперечливу версію про те, чому тоді він відмовився від пропозиції перейти до київського «Динамо», яке також робило йому пропозицію.

«Я повернувся з Києва після розмови з Лобановським та Суркісом. Мені ввечері зателефонував Єсауленко зі «Спартака». Я сказав: «Все, виїжджаємо». Із батьком полетіли. В принципі, по телефону вже все вирішили. Це зараз мільйон паперів, різних пунктів. А тут, коли тобі по телефону сказали і ти приїхав, то вже все. У момент підписання контракту найменше про це думалося».

«Насправді в Одесі «Спартак» завжди більше любили, ніж київське «Динамо». У чемпіонаті України «Чорноморець» завжди боровся із Києвом за золото. І нас то там піддушать, то тут. Багато футболістів переходили до «Спартака»: Пасулько, Цимбалар, Перепаденко, Никифоров… Плюс хлопці, з якими я грав, дуже багато розповідали про «Спартак». Мені було просто цікаво. Інший чемпіонат. Хотілося якихось емоцій, виклику, а ще й пропозиція від такого великого клубу. Тут жодні питання навіть не піднімалися», – заявив Парфьонов в інтерв'ю російській пресі.

Парфьонов завершив кар'єру футболіста ще у 2012 році. Після цього почав працювати тренером, проте зараз 50-річний Дмитро сидить без клубу.

З грудня 2023-го по серпень 2024-го Парфьонов був головним тренером казахстанського «Актобе», причому фанати цієї команди із самого початку були негативно налаштовані щодо призначення фахівця, який має російський паспорт.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Falko
Суперечлива думка тут не та, що в Одесі більше любили Спартак - це як раз правда, а те що "Чорноморець постійно боровся з Києвом за золото". І не тільки з Києвом. Що в совіцькій історії, що в українській.
Єдиний випадок, коли Онищенко встиг за кілька весняних матчів розтринькати величезний гандікап, скоротивши відрив до 2 перемог. Так тут правильніше сказати, що це його Динамо поборолося з Чорноморцем за срібло )
Онищенка зняли, і Павлов дуже швидко повернув комфортну перевагу.
samird
Малорос. Не перейти в ТУ команду, до цього ТРЕНЕРА - це яскравий показник.
Strontium
Перепутали со Спартаком  из Ивано-Франковска.)