Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 жовтня 2024, 23:18
123
0

ЧЕБОТАРЬОВ: Коліно ниє, рана ще не загоїлася. Але мене не залишили наодинці

Голкіпер Лівого Берега розповів, як відбувається реабілітація після операції

| Оновлено 16 жовтня 2024, 23:18
123
0
ЧЕБОТАРЬОВ: Коліно ниє, рана ще не загоїлася. Але мене не залишили наодинці
ФК Лівий Берег. Віталій Чеботарьов

28-річний голкіпер Лівого Берега Віталій Чеботарьов розповів, як проходить реабілітація після операції на хрестоподібній зв’язці коліна, яку він переніс два місяці тому:

«Почуваюся добре, відчувається прогрес. Зі мною працюють два дуже кваліфікованих реабілітологи, також свій внесок у відновлення робить клубний медичний штаб. Намагаюся правильно слідкувати за своїм харчуванням, вітамінізацією та режимом. Зараз акцентую роботу на об’ємі та флексії коліна, на амплітуду руху задля того, щоб коліно було пристосоване до специфічних у воротах рухів.

Паралельно набираємо об’єм м’язів для того, щоб зняти навантаження з суглоба, забезпечити мобільність та статичність колінного суглобу. Зараз поєдную тренування в залі та на полі. Вдячний тренеру воротарів U-19 Олександру Борисенку за те, що допомагає мені в усіх питаннях. На футбольному полі ми робимо воротарську роботу для того, щоб руки й тіло не забували як ловити м’яч, коли нога буде готова до повноцінних навантажень – бути готовим на всі 100%.

Операцію зробили в липні, й після неї минуло два місяці, зараз вже починаємо підключати пробіжки та різноманітні вправи на футбольному полі. Коліно ще ниє, місця, де проходила операція, ще не загоїлися, але через біль і під контролем двох реабілітологів я повністю спокійний за свій стан та реабілітацію.

Було дуже приємно бачити, як моя команда мене підтримала великим банером у стиковому матчі з Металістом 1925. Це мотивує швидше повернутися у стрій та у футбольну атмосферу з колективом.

Загалом процес реабілітації займає до шести місяців, за умови комплексного підходу до того моменту, коли вперше повернешся на поле у матчі. Впевнений, що на зимових зборах буду в повній бойовій готовності та розпочну тренування у загальній групі.

Разом із тим, хотів би подякувати Миколі Лавренку, нашому президенту, за те, що клуб не залишив мене наодинці з травмою. Також дякую Збройним силам України, які зараз боронять нашу країну та дають можливість жити під спокійним небом та займатися улюбленою справою».

Фотогалерея: Віталій Чеботарьов

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.