Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 жовтня 2024, 20:45
253
2

ФОТО. Протидія договорнякам. Відбулася зустріч УАФ, НОК та клубів

Своїми думками поділилися представники Олександрії, Колосу, Ворскли та ЛНЗ

| Оновлено 16 жовтня 2024, 20:45
253
2
ФОТО. Протидія договорнякам. Відбулася зустріч УАФ, НОК та клубів
УАФ

15 жовтня у Києві в Будинку футболу відбулася зустріч міжвідомчої робочої групи «Національна платформа доброчесності спорту» та Української асоціації футболу з представниками клубів Прем’єр-ліги та ПФЛ України щодо протидії маніпулюванням у спорті.

У ній узяли участь представники Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України, Української асоціації футболу, клубів Прем’єр-ліги, Професіональної футбольної ліги, відділу жіночого та дівочого футболу, Асоціації футзалу України, Асоціації пляжного футболу України та члени «Національної платформи доброчесності спорту».

З вітальними словами до більше ніж 70 учасників виступили перший заступник міністра молоді та спорту України Юрій Музика та перший віце-президент УАФ Павло Бойчук. Також із вітальним словом до присутніх звернувся в режимі онлайн керівник підрозділу УЄФА з протидії договірним матчам Вінсент Вен.

Важливу роль Національного олімпійського комітету України в боротьбі з маніпуляціями у спорті підкреслив перший віце-президент НОК Олексій Перевезенцев. З доповіддю про діяльність Української асоціації футболу в напрямку етики та доброчесності виступив голова Комітету з етики та чесної гри УАФ Андрій Давиденко.

Надалі учасники обговорили проблематику договірних матчів та інших маніпулювань спортивними змаганнями на національному та міжнародному рівнях та діяльність «Національної платформи доброчесності спорту».

Аналітик ФК «Олександрія» Євген Гресь: «На щастя, в «Олександрії» такої проблеми не існує і, я сподіваюся, не буде існувати. Водночас хочу зазначити, що це був дуже важливий і потрібний захід, який має на меті покращувати ситуацію в нашому футболі. Мені подобається сучасний підхід нового керівництва Комітету з етики та чесної гри, подобається їх відкритість. Ми завжди будемо готові співпрацювати, робити все, щоб у нашому футболі не було проблем із маніпулюванням».

Спортивний директор ФК «Колос» Віталій Лисицький: «Я вважаю, що нинішня нарада була дійсно корисною. Тему договірних матчів треба піднімати, над нею працювати і тримати на контролі. Це дуже важливо. У нас в «Колосі» є розуміння, що у спорті завжди має бути чесний результат, і наш клуб тільки за доброчесність у футболі. Думаю, що такі заходи потрібно проводити й надалі. Надавати людям певну освіту, робити конференції з цього питання. Треба працювати не лише з менеджментом клубів, а й з футболістами й персоналом».

Представник ФК «Ворскла» Максим Пестряк: «Це дуже актуальний захід, який було проведено в межах реалізації відповідної програми Мінмолодьспорту, НОК та УАФ. Дуже важливою є присутність усіх без винятку представників клубів. Особливо приємно було познайомитися з новим складом Комітету з етики та чесної гри. Думаю, що ми будемо співпрацювати з метою реалізації цієї програми не тільки на папері, а й у межах спортивних змагань в Україні. Ми вважаємо, що треба постійно вживати заходів, які вплинуть на реалізацію саме чесної гри. Щоб не виникало навіть бажання долучитися до маніпулювання результатами».

технічний директор черкаського ЛНЗ Олександр Чабан: «Були дуже раді побачити своїх колег, поспілкуватися. Комітет з етики і чесної гри нагадав нам про існування договірних матчів, хоча наразі їх в Україні трапляється набагато менше, ніж у тому ж 2018 році. Такі заходи дуже потрібні. Поспілкуватися віч-на-віч – це дуже позитивно. Чому трапляються проблеми з маніпулюванням? Іноді, і особливо молодим футболістам, які бачать, що хтось краще одягається чи має дорогий автомобіль, хочеться швидких грошей. Вони можуть піддатися спокусі й узяти участь у таких заходах. Тому, якщо правильно доносити інформацію молодим гравцям про можливі наслідки, то такого траплятися не буде. Ті, хто хоче будувати кар'єру на майбутнє, а не на один день, усе зрозуміють».

Фотогалерея

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Ось як живе Іван Калюжний – сенсаційний новачок збірної України
Футбол | 16 жовтня 2024, 20:50 10
ФОТО. Ось як живе Іван Калюжний – сенсаційний новачок збірної України

26-річний півзахисник Олександрії став приємним відкриттям для всіх українських уболівальників

«Є Довбик, а всі інші...» Ексгравець Роми висловився про проблеми вовків
Футбол | 16 жовтня 2024, 23:20 0
«Є Довбик, а всі інші...» Ексгравець Роми висловився про проблеми вовків

Стефано Імпалломені виокремив Артема у складі римлян

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zelc006
Жалізобрхливо!
D1927K
Бурхливо