Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 16 жовтня 2024, 13:01
213
0

Перша ліга. Перші поразки Агробізнеса та Полтави, бойкот Маріуполя

Огляд 12-го туру Першої ліги

| Оновлено 16 жовтня 2024, 13:01
213
0
Перша ліга. Перші поразки Агробізнеса та Полтави, бойкот Маріуполя
ФК Минай

13-14 жовтня відбулися матчі 12-го туру Першої ліги України. У шести поєдинках було забито 19 м'ячів. Таким чином, тур вийшов гольовим (3,16 забитих м'яча в середньому за гру). У всіх поєдинках було мінімум два голи, а найпопулярнішим був рахунок 3:1, який судді зафіксували у трьох поєдинках.

«Металіст» переміг у домашній зустрічі тернопільську «Ниву» з рахунком 2:0 завдяки голам Федоріва та Приходька у другій половині поєдинку. Для харківської команди це друга поспіль перемога без пропущених м'ячів. А ось «Нива», яку очолює Юрій Вірт, поки що не знає смаку перемог протягом 5 матчів.

Вперше в сезоні поступився «Агробізнес». Команду з Волочиська на своєму полі переміг «Минай» сербського фахівця Желька Любеновича, для якого ця вікторія стала лише другою у сезоні. Зазначимо, що за закарпатців дубль оформив Ременяк, який залишив автографи у воротах суперника у кожному з таймів.

У свою чергу, «Буковина» та «Поділля» розписали єдину нічию в турі. Цікаво, що для обох колективів цей поєдинок продовжив серію без перемог, яка триває по три поєдинки.

А ось «Кудрівка» продовжує тішити своїх фанатів. Цього разу команда із Чернігівщини виграла на виїзді у запорізького «Металурга» з рахунком 3:1. Зазначимо, що за господарів гол до свого активу записав екс-півзахисник київського Динамо Ахмед Алібеков. Для «Кудрівки» це вже третя поспіль перемога. Колектив із Чернігівської області не програє вже протягом семи поєдинків. А ось безвиграшна серія «Металурга» затягнулася вже до 9 матчів.

«Вікторія» здобула впевнену перемогу над «Кременем» на його полі. Команда із Сум виграла з рахунком 3:0, а м'ячі забивалися з цікавим інтервалом. Паламар точно пробив на початку поєдинку на 1 хвилині, Чеглов збільшив перевагу «Вікторії» в середині зустрічі на 50 хвилині, а Нич третій м'яч гостей забив у додатковий час на 90+3 хвилині. Сумська команда не пропускає вже протягом трьох поєдинків, а її безпрограшна серія триває 5 матчів.

Також уперше у сезоні програла Полтава. «Муніципалів» на своєму полі в чомусь сенсаційно обіграв «Діназ». Олександр Бандура, який відчув смак гри у рамці команди з Вишгороду, пропустив лише 1 м'яч від одного з лідерів Першої ліги, а його партнери тричі відзначилися у воротах гостей. Для «Діназа», який тренує Олександр Рябоконь, це друга перемога у сезоні.

Матч ЮКСА – «Маріуполь» не відбувся. Футболісти приазовської команди відмовилися виходити на поле. Президент приазовського клубу сказав, що бойкот гравців пов'язаний із заборгованістю із зарплати, яка становить три місяці. Згідно з регламентом, якщо команда двічі за сезон не виходить на поле, її дискваліфікують із змагань.

У турнірній таблиці Групи А Першої ліги ситуація така: лідирує Агробізнес із 27 очками, а за ним йдуть Епіцентр, Буковина та Металіст, у яких по 15 балів. У Групі Б Першої ліги слідом за лідером Полтавою (21) розташувалися Кудрівка (19), ЮКСА (18), Вікторія (16) та Металіст 1925 (14).

Перша ліга. 12-й тур

Група А

Металіст – Нива (Тернопіль) – 2:0
Голи:
Федорів, 53, Приходько, 74.

Минай – Агробізнес – 3:1
Голи:
Ременяк, 17, 71, Рязанцев, 42 - Касімов, 76.

Буковина – Поділля – 1:1
Голи:
Безуглий, 49 – Пасічник, 72.

Група Б

Металург (Запоріжжя) – Кудрівка – 1:3
Голи:
Алібеков, 33 – Литовченко, 25, Сторчоус, 41, Євтушенко, 90+2.

Кремінь – Вікторія – 0:3
Голи:
Паламар, 1, Чеглов, 50, Нич, 90+3.

Діназ – Полтава – 3:1
Голи:
Новіков, 7, Мораренко, 60, Соловйов, 67 – Бужин, 55.

ЮКСА – Маріуполь – не відбувся

У наступному турі цікавими будуть матчі між приблизно рівними командами, а саме «Епіцентр» – «Металіст», «Поділля» – «Минай», «Кудрівка» – «Вікторія» та «Металіст 1925» – ЮКСА. Також цікаво буде спостерігати, як зіграють свої матчі після осічок «Агробізнес», якому протистоятиме «Прикарпаття», а також Полтава, яка зустрінеться із запорізьким «Металургом». Також варто звернути увагу на поєдинок, у якому зіграють тернопільська «Нива» Юрія Вірта з «Буковиною» Валерія Кривенцова – тренерів, які раніше грали за донецький «Шахтар.» І також всі чекатимуть, чи вийде таки на поле «Маріуполь» у наступному турі, в якому йому належить зіграти з «Діназом».

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. На матч Шахтаря в УПЛ заборонили пронести банер Free Azov
Футбол | 16 жовтня 2024, 12:50 7
ВІДЕО. На матч Шахтаря в УПЛ заборонили пронести банер Free Azov

Працівники «Арени Львів» не порозумілися з вболівальниками ЛНЗ

Потужна Румунія з Луческу знову виграла у Лізі націй. 12 очок і перше місце
Футбол | 15 жовтня 2024, 23:47 5
Потужна Румунія з Луческу знову виграла у Лізі націй. 12 очок і перше місце

Команда Мірчі здобула вольову перемогу проти Литви на виїзді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.