Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 16 жовтня 2024, 08:54
395
4

Віталій КОСОВСЬКИЙ: «Чотири очки збірної в жовтні – непоганий результат»

Ексзахисник збірної України – про гру синьо-жовтих проти чехів

| Оновлено 16 жовтня 2024, 08:54
395
4
Віталій КОСОВСЬКИЙ: «Чотири очки збірної в жовтні – непоганий результат»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній гравець національної збірної України Віталій Косовський ексклюзивно для Sport.ua розповів, що йому імпонувало в діях підопічних Сергія Реброва в жовтневих матчах Ліги націй з футболу з грузинами і чехами:

«На мій погляд, в порівнянні з вересневими протистояннями в Празі в Польщі українська збірна виглядала значно згуртованішою, більш мотивованою стрибнути вище голови. Це можна пояснити запрошенням цілої групи новачків, яким кортіло довести, що тренерський штаб не помилився з їх вибором.

Я вважаю, що чотири очки набрані в жовтні – добрий здобуток. До речі, могло бути й більше, коли б Mикола Шапаренко в дебюті вчорашнього поєдинку реалізував гольовий момент. Проте не так сталося,як гадалося й невдовзі спрацювало старе правило:не забиваєш з вигідної позиції – пропускаєш. Й для того, аби відігратися довелося витрачати вже вдвічі більше сил, адже чехи - фізично міцні. Не виключено, що саме з цієї причини завзяття в номінальних господарів поступово вичерпалося й довелося обмежитися нічиєю.

Що далі? Ще раз переконуєшся, що не замінимих гравців не буває. Відсутністьк кількох провідних виконавців через травми не стала критичною. Їх було кому замінити. Ба більше, один з дебютантів – Іван Калюжний швидко став своїм в головній команді країни. Те, що конкуренція за місце в старті стане більш гострою тішить, адже попереду в листопаді вирішальні матчі – з грузинами та албанцями. Граємо на виїзді, але це не повинно лякати. Через російську агресію українська збірна вже тривалий час не має змоги приймати суперників вдома й вже адаптувалася до чужих стін. Як на мене, це буде тільки додатковим стимулом проявити себе якнайкраще. От ще б виправити оперативно приціл й бути насторожі при стандартах біля своїх володінь, тоді Ліга А нікуди не втече», – розповів Косовський.

Раніше ми повідомляли, що чеський експерт Давід Кобилік прокоментував нічийний результат зустрічі між збірними України та Чехії.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Був би непоганий, якщо б такий самий був у вересні!
Strontium
Побед больше и не будет.  А две ничейки будут за счастье в ноябре на выездах.
Nick.Grabowski
Команда добре себе проявила в оборонній фазі гри в останніх 2 матчах... але ще є атакувальна компонента. А там вистачає складних моментів:
- дефіцит зіграності (лебідь-рак-щука) та креативу;
- відсутність заготовок, підготовлених комбінацій та розіграшів;
- проблеми з виходом в контратаки;
- важко зрозуміти як саме хоче атакувати команда та що хоче створити в атаці;
- низька або посередня якість виконання ударів;
- слабка ефективність використання стандартів, кутових.