Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 16 жовтня 2024, 06:14
10276
32

Фініш на другому місці та вихід на ЧЄ. Збірна України U-21 програла Сербії

Підопічні Унаї Мельгоси не зуміли виграти групу, поступившись в останніх турах

| Оновлено 16 жовтня 2024, 06:14
10276
32
Фініш на другому місці та вихід на ЧЄ. Збірна України U-21 програла Сербії
Скріншот з трансляції

Молодіжна збірна України на чолі з іспанським фахівцем Унаї Мельгосою провела дивовижний відбірковий цикл до чемпіонату Європи-2025. Про це можна було з упевненістю казати навіть без урахування жовтневого міжнародного циклу, де «синьо-жовтим» треба було зіграти з двома сусідами за турнірною таблицею, Англією та Сербією.

На жаль, перше протистояння в Борнмуті завершилось на користь господарів 2:1, після чого за нами все одно залишалась першість у турнірній таблиці групи F, однак «три леви» наблизились на відстань у два пункти, що з урахуванням паралельних матчів останнього туру додавало інтриги. Допоки Україна боролась у Стара Пазова, наші переслідувачі приймали абсолютного аутсайдера секстету, Азербайджан, і тому не варто було сподіватись на диво.

Початок матчу був за нами – м’яч постійно тримався біля володінь господарів поля, навіть натяків на контратаки від сербів не було, а вже на 13 хвилині удар Краснопіра був спрямований точно в сітку на завершення прострілу Романа з правого флангу. Однак там був офсайд, після чого команда Мельгоси створила нагоду пробити для Ярмолюка, а ось далі…

Далі Варфоломєєв на 21 хвилині влучив у Алексича перед власним штрафним після передачі, після чого з допомогою Шлівича «десятка» сербів покарав нас за цю хибу. Як виявилось згодом, цього моменту було цілком достатньо для того, аби прибити нашу впевнену гру в атаці й поставити під сумнів навіть нічию в цьому протистоянні.

Бо до завершення першого тайму Україна більше нічого не змогла створити, і ще тривалий час у другій половині не могла банально довести до завершення хоча б одну із своїх численних атак. Серби нічого не вигадували – просто сиділи в обороні й відбивали м’ячі абикуди, доки ми кружляли довкола штрафного й інколи виконували передачі, які здебільшого були неточними.

Мельгоса проводив ротацію в заключній частині протистояння, однак поява навіть таких гравців, як Квасниця та Хлань, у підсумку стала просто зміною прізвищ у протоколі, хоча в Іллі був такий момент, що й виривати нічию після нього було цілком можливо. Однак махнути повз порожні ворота з лінії воротарського ще треба примудритись. А як таке не забивати, то на що ми взагалі цього вечора зазіхали? Англія свої сім у ворота Азербайджану поклала із заплющеними очима.

У підсумку молодіжна збірна України фінішувала другою з 24 очками та пробилась до фінальної частини чемпіонату Європи-2025, тоді як Англія стала першою, маючи на один бал більше, а Сербія стала третьою з відставанням від нас у вісім балів.

Відбір на молодіжний чемпіонат Європи. 10 тур

Сербія U-21 – Україна U-21 – 1:0

Алексич, 21

Попередження: Варфоломеєв, 40, Смоляков, 45+1 – Алексич, 45+1, Шлівич, 45+3

Сербія U-21: Калічанін – Попович, Міличич, Джурджевич – Радоєвич (Вукічевич, 90+2), Шлівич (Тріфунович, 78), Стєпанович, Алексич (Крстич, 90+2), Лазіч – Міятович, Мілошевич (Петкович, 13)

Україна U-21: Нещерет – Смоляков (Хлань, 72), Мельниченко, Салюк, Роман – Ярмолюк (Федор, 72), Варфоломєєв (Очеретько, 53), Рубчинський – Волошин, Краснопір (Квасниця, 53, Горбач, 90), Брагару

Арбітр: Роберт Ян Дженкінс (Уельс)

Сербський спортивний центр (Стара Пазова, Сербія)

СЕРБІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. УАФ повідомила про характер травми у Гуцуляка
Футбол | 15 жовтня 2024, 11:47 1
ОФІЦІЙНО. УАФ повідомила про характер травми у Гуцуляка

Хавбек травмувався в матчі з командою Чехії

Давайте віддамо нашій збірній належне: краще вона зараз не зіграла б
Футбол | 15 жовтня 2024, 11:08 123
Давайте віддамо нашій збірній належне: краще вона зараз не зіграла б

Валерій Василенко – про презентабельність, яка лише зовнішня

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua81
как кто то написал "эту венерическую болезнь принес нам де Дзерби" имея я виду длительные розыгрыши мяча от своих ворот.
тики-така это изобретение для реализации технического преимущества в голы, она полезна далеко не всем. бавария играя в силовой футбол забивала по 8 голов Барселоне, которая играла тики-таку.
прививать это говоновозилово украинцам это глупая идея, мы из-за дурацкой тактики теряем лучшее поколение украинского футбола.
assa and
Поїздили туристами, два матчи програли,  водночас завдання виконали, але осадок залишився
Viktor Shuper
шкода що саме проти сербів усралися. ладно там англійці, але серби... ну таке (
Андрій Заліщук
Шкода звчиайно, по такій грі мали як мінімум не програти, але основне завдання було виконано, ми вийшли на друге ЄВРО поспіль без всяких плей-офф, тому впринципі браво команді Мельгоси!
Mishgan2507
Серби звичайно шару дику зловили, вони не те шо на перемогу не награли навіть мінімальна поразка для них забагато. Давно такого автобусу не бачив. Що вони таким чином тренували ХЗ. Рівень гравців небо і земля і це головне.
Nba37
На Евро будет разочарование с таким футболом, как сегодня показали футболисты украинской сборной 
newo
Чергові туристи на світових форумах підростають. Ну нехай, потім онукам будуть розповідати, що дід майже виграв групу відбіркову в 24 році.
MaximusOne
На Євро буде краще, нашим на контратаках на відкритому просторі легше грати. 
_Quantum19_
Неочікував такої змазаної кінцівки від нашої молодіжки. Грати настільки безвольно. Це типу натяк, що на Євро-25 матимемо повний провал?) 
Andrew Tverdomed
Це може на користь. Випадково чудові результати створювали іллюзію справжнього успіху
Умник
Задачу выполнили. Ротация.
Ничего страшного нет.
Страшно то почему они не вызываются в основную?
50%  это люди основного состава своих команд.
Александр Поляк
Сказка молодежки закончилась,жаль братушанек не сделали
AK.228
Скучный дед Несенюк и пашка-шпрот обосрались… ну как обычно 
Nba37
Так и не научились защищаться, постоянно глупые ошибки и в нападение хромает реализация 
Alex
Важна игра, мы контролируем мяч по этому проигрыш это случайно 
Андрей⚒️
Да й по_уй 
Главное, что вышли на евро 
Iigor6583
Як говориться, гралі, гралі, а в кінці вс@@@іся. До речі, а цей Кислиця з якого колгоспу? Недолуга не може влучили з метра в порожні ворота.
saltim
Так кого же мы в первую сборную делегируем? Огласите полный список. 
AK.228
Ну как же так !? Динамо + Рух проиграло((