Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Європейська Суперліга
| Оновлено 14 жовтня 2024, 22:44
1655
4

Ідея ще жива. Стало відомо, коли може стартувати Європейська Суперліга

Початок нового турніру заплановано на осінь 2025 року

| Оновлено 14 жовтня 2024, 22:44
1655
4
Ідея ще жива. Стало відомо, коли може стартувати Європейська Суперліга
Twitter

Сьогодні, 14 жовтня газета AS повідомила, що компанія А22, яка займається просуванням Європейської Суперліги, планує розпочати змагання в новому турнірі у вересні 2025 року після перемоги у юридичній справі.

Європейський суд дозволив клубам брати участь у турнірі, УЄФА та ФІФА програли суд та не мають права вводити санкції проти майбутніх кандидатів нового турніру. Це рішення відкрило шлях до відродження змагання після того, як початкові плани на 2021 рік зазнали краху через негативну реакцію від футбольної спільноти.

Бернд Райхарт, генеральний директор А22, прокоментував ситуацію наступним чином:

«Незважаючи на труднощі, з якими компанія зіткнулася у 2021 році, вона продовжує розвивати Суперлігу. Турнір змінюється на відкриту систему після критики закритого формату. Нова модель включає безкоштовні трансляції матчів та справедливий розподіл доходів між клубами.

Це крок до створення більш збалансованого футбольного турніру, що стане альтернативою Лізі чемпіонів. Ми вивчаємо нові технології та бізнес-моделі на їхній базі, оскільки вважаємо, що футбольні вболівальники заслуговують на кращий і доступніший досвід на своїх екранах».

Райхарт вважає, що європейський футбол потребує змін. Суперліга з новим розподілом доходів і рівністю команд пропонує альтернативу для вболівальників і клубів.

Однак попри перемогу в суді, Суперлізі буде складно отримати підтримку. Оновлення Суперліги як відкритого та справедливого турніру може допомогти зменшити опір, але для цього знадобиться ретельна стратегія і підтримка з боку вболівальників, клубів та ліг.

Дмитро БАНАР

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaximusOne
По логіці в капіталізмі бабло повинно перемогти, і рано чи пізно цю лігу мають створити, просто її не створюють по політичним мотивам, а світова політика це ще більше бабло.
mini.f
Как бы там не упирались ФИФА и УЕФА, здравый смысл должен в итоге победить мафиозную структуру этих коррумпированных организаций. Да, будет очень трудно, за последние десятилетия футбол попал под мошеннические схемы добывания денег функционерами ФИФА и УЕФА, но появились люди, которые имеют более современный взгляд на развитие мирового, и европейского футбола, в частности. Победа будет за здравым смыслом....
Serhii P.
давно пора