Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 12 жовтня 2024, 19:10
1678
2

Ігор БЄЛАНОВ: «Матч із Грузією став визначальним для збірної України»

Перемога у Познані у турнірному розкладі дорогого вартує

| Оновлено 12 жовтня 2024, 19:10
1678
2
Ігор БЄЛАНОВ: «Матч із Грузією став визначальним для збірної України»
dynamo.kiev.ua. Ігор Бєланов

Володар «Золотого м’яча» 1986 року Ігор Бєланов в ексклюзивному інтерв’ю Sport.ua поділився враженнями від учорашнього матчу Ліги націй Україна – Грузія, у якому наша команда здобула першу перемогу у розіграші – 1:0:

– Хлопці – молодці, виграли – і відразу ж все змінилось у кращий бік, – починає ексгравець одеського «Чорноморця», київського «Динамо» і збірної СРСР. – Наші футболісти не тільки подарували приємні відчуття для усіх українців, що спостерігали за ходом поєдинку з Грузією з трибун стадіону та біля екранів телевізорів, а й поліпшили свої шанси у боротьбі за перше місце у групі.

– Які враження від гри нашої збірної з грузинами?

– Зрозуміло, що коли підсумковий результат переможний, то враження позитивні. Однак якщо говорити лише про якість гри, то не можна не відзначити старання футболістів у прагненні здобути максимум очок. Було помітно, що хлопці усвідомлюють значення матчу із Грузією у турнірному плані, адже у випадку нічиєї або поразки надії на досягнення поставленої цілі зменшились би суттєво. Саме тому у грі в Познані підопічні Сергія Реброва намагалися протиставити супернику завзяття, бажання та самовіддачу. Це і дозволило збірній України схилити шальки терезів на свій бік. Молодець Мудрик, який проявив свої здібності взяти гру на себе і вирішити долю матчу.

– У цьому матчі в української команди були відсутні з різних причин відразу дев’ять футболістів. Перед такою важливою грою це надто серйозна головна біль для тренерського штабу, чи не так?

– Дев’ять гравців – це дійсно дуже велика кількість кадрових втрат. Особливо якщо враховувати, що мова йде про таких досвідчених виконавців, як Степаненко, Ярмоленко, Маліновський, Зінченко, Циганков, Миколенко, то проблема перед грою з Грузією виникла досить серйозна. Та й троє інших футболістів, які опинились в лазареті – Лунін, Бражко та Піхальонок – теж не завадили б. Проте, як показав вчорашній матч, в арсеналі Сергія Реброва є гравці, які здатні замінити відсутніх. І це не може не радувати. Особливо з урахуванням будь-яких кадрових несподіванок у майбутньому.

– Вчора у складі збірної України відбулося відразу три дебюти. Вперше у грі за головну команду країни зіграли Іван Калюжний з «Олександрії», Олександр Назаренко з «Полісся» та Дмитро Криськів із «Шахтаря». Яке враження вони склали на вас?

– Назаренко та Криськів провели на полі надто мало часу, тому проявити себе у повній мірі з цієї причини просто не встигли. А от гра Калюжного, який вийшов у стартовому складі, не могла не сподобатись. Це той виконавець, якого бракувало збірній. Він вміло грав у відборі, відзначався розсудливими та виваженими діями при переході з оборони в атаку. Це сміливий гравець, який вирізняється бійцівськими якостями та непоступливістю. Він зіграв у дебютному матчі так, наче вже давно виступає у складі збірної.

– Якою вам бачиться перспектива нашої національної команди у нинішньому розіграші Ліги націй?

– Вчорашня перемога була потрібна збірній України, як ковток свіжого повітря. Адже відступати далі у турнірному плані було вже нікуди. Я б сказав, що матч із Грузією став визначальним у подальших розкладах нашої команди. І добре, що нам вдалося виграти. Сподіваюсь, що перемога над непростим суперником, яким є грузини, додасть впевненості нашим хлопцям і наступний поєдинок з Чехією вони проведуть ще з більшим бажанням досягти максимуму. Все в їхніх руках. Слід лише пам’ятати, що у випадку перемоги боротьба у групі ще більше загостриться, а шанси збірної України значно підвищаться. Хочу підтримати тренерський штаб на чолі з Сергієм Ребровим і побажати йому терпіння та твердої ходи до наміченої мети.

Раніше колишній півзахисник «Карпат» Михайло Кополовець після перемоги збірної України над Грузією у рамках третього туру Ліги націй порівняв Михайла Мудрика та Хвічу Кварацхелію.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Мессі посварився з футболістом збірної Венесуели через тату Роналду?
Футбол | 12 жовтня 2024, 20:14 0
ВІДЕО. Мессі посварився з футболістом збірної Венесуели через тату Роналду?

Стала відома несподівана причина конфлікту, що спалахнув між Мессі та венесуельцем Сотельдо

Таблиці Ліги націй. На якому місці Україна після перемоги над Грузією?
Футбол | 12 жовтня 2024, 06:23 1
Таблиці Ліги націй. На якому місці Україна після перемоги над Грузією?

Українська команда виграла у лідера групи завдяки голу Михайла Мудрика

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Данная павелкинская проститутка как флюгер меняет свою позицию, прочтите его прошлые интервью о сборной и сравните
antt
Циганков, Миколенко, Бражко і Піхальонок, їх відсутність це мінус. Хоча Циганков як головна зірка рік тому, на Євро два матчі пропустив, грав з Румунією, і дві гри - місяць тому, але результату фактично ніякого як у випадку Довбика. Калюжний замість Бражка в принципі добре вийшло, але якби не жовта картка, через такий відчайдушний фол, то все могло б бути по іншому. Якби це було трохи ближче воріт то такий фол би і на більш яскраву картку заслуговував. і Трубін помилився і наслідки могли бути не менші а більші за фейл Луніна. Вийти вперед вчора часу б уже не було, того ж Мудрика здається уже замінили, а позаду два матчі з нулями в активі. Хоча знову таки успіх України вчора це через те що вдався гол Мудрику. На повторі видно що на час удару - позиція була дуже добра, треба було тільки влучити сильно в кут воріт. Але це все треба було зробити Мудрику, після того як він на швидкості обійшов двох захисників.