Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 10 жовтня 2024, 15:07
337
0

Олександр ГРИЦАЙ: «Матч із Грузією? Хочеться, щоб наша збірна перемогла»

Відомий український тренер поділився очікуваннями від матчу Ліги націй

| Оновлено 10 жовтня 2024, 15:07
337
0
Олександр ГРИЦАЙ: «Матч із Грузією? Хочеться, щоб наша збірна перемогла»
ФК Рух. Олександр Грицай

Екс-тренер Зорі та Дніпра-1 Олександр Грицай в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua відповів на питання, що стосуються матчу збірної України з Грузією у Лізі націй.

– Олександре Анатолійовичу, які у вас очікування від матчу Україна – Грузія, який відбудеться у Польщі? Грузини – непростий суперник.

– Так, справді. І зараз Грузія з 6 очками лідирує у нашій групі Ліги націй. Хочеться, щоб наша збірна нарешті перемогла. Але як це все виглядатиме, покаже гра. Грузинська збірна набрала хід і перебуває у хорошому стані. Важко нашій команді з ними буде грати.

– Через травми за збірну точно не зіграють Маліновський, Циганков, Миколенко, Зінченко, Лунін, Ярмоленко, Бражко, Піхальонок. Натомість до національної команди Ребров викликав Назаренка, Калюжного, Сватка. Чи зможуть вони гідно замінити лідерів, якщо вийдуть на поле?

– Щодо Сватка, то в ньому я впевнений. Головне, щоб він був у добрих фізичних кондиціях. Для мене особисто Сваток – це гравець збірної. Звісно, ​​ця кадрова ситуація десь вплине на гру України, але, з іншого боку, команду зібрали, довикликали нових футболістів. У них з'явився шанс проявити себе та показати, хто чого вартий.

– Судаков після фіаско від Аталанти оформив покер у матчі з ЛНЗ. Чи вплине це якось на Георгія та на його настрій у поєдинку з Грузією?

– У нас і скрізь, напевно, ситуація така: якщо футболіст поганий матч зіграв, його оцінюють у 5 мільйонів, а якщо забив 4 голи, його знову оцінюють у 70 мільйонів. Матч на матч не припадає. У кожній грі треба доводити, що можеш показувати свій рівень. Щодо Судакова скажу так: дай Боже, щоб він стабільну гру показував, як у клубі, так і у збірній. Щоб радував своїми виступами у єврокубках.

– Партнер Судакова по Шахтарю Криськів також дебютний виклик до збірної України отримав. Збірна буде в оновленому вигляді. Цікаво, хто зіграє. Ви кого виставили б на місці головного тренера жовто-синіх?

– Мені цікаво, який склад вони виставлять. За воротарською позицією більш-менш зрозуміло. Трубін гратиме в рамці. У захисті центрбеків зіграють Забарний і, найімовірніше, Матвієнко. Але особисто для мене пара центральних захисників була б Забарний та Сваток. Але це за умови, що Сашко у добрих кондиціях. Зліва у захисті зіграє, мабуть, Михайліченко. На позицію правого захисника претендують Конопля та Тимчик. Щодо Тимчика скажу, що людина виконує величезний обсяг фізичної роботи. Так, може, йому трохи не вистачає якості у завершальних діях, але те, що він віддається на полі і робить усе для того, щоб перемогти, це факт. Ось із приводу опорної зони півзахисту є питання.

– Може, Калюжного задіють у цій ролі?

– Я не знаю, наскільки Сергій Ребров розглядає Івана у стартовому складі, хоча побачимо. Але якби я вибирав основний склад збірної України, то це виглядало б так. Як я вже сказав, у воротах Трубін. На позиції центральних захисників, напевно, вийдуть Забарний та Матвієнко. Але я поставив би Забарного і Сватка. Праворуч у захисті я б Тимчика випустив. Але це моя думка. Мені здається, для контратак він кращий. Так, в атакуючих діях, звичайно, Конопля краще виглядає, але в плані виконання обсягу роботи та оборонних дій я поставив би в основу Тимчика. Зліва в захисті без варіантів – я поставив би Михайліченка. У півзахисті, напевно, випустять Судакова та Шапаренка, а також, можливо, Криськіва чи Буяльського. Ось тут є питання, як насправді буде і хто вийде на поле. Ліворуч у півзахисті, швидше за все, буде Мудрик, а ось праворуч – питання. Я спробував би Гуцуляка!

– Щодо нападника тут все зрозуміло! Наша головна зірка! Що, до речі, скажете про форму Довбика?

– За Рому у ворота Монци він напередодні поєдинків збірної відзначився розкішним голом. Обіграв кілька футболістів та відправив м'яч у кут. Забив чудовий м’яч перед важливими іграми національної команди.

– У грузинів і воротар гарний, а саме Мамардашвілі. А в України у рамці зіграє Трубін. Що ще чекати від цього матчу, як вважаєте?

– Дуже цікава гра буде. Збірна Грузії – цікава команда. Але на виїзді вони, напевно, знову зіграють, як завжди, за схемою 5-3-2. Вони використовують попереду Кварацхелію з Наполі та Мікаутадзе з Ліона. Грузини, швидше за все, гратимуть низьким чи середнім блоком. А наші, я гадаю, не відійдуть від своєї гри. Можливо, вони щось пришвидшать. Але, напевно, цього не буде. Тому що Ребров має своє бачення гри, коли вони контролюють м'яч, витягують суперника і намагаються атакувати по флангах або через центр. Але, як на мене, українцям треба атакувати високим блоком. Суперників треба пресингувати та відбирати у них м'яч. У принципі, збірна України це і робить з командами рівня Грузії. Але взагалі цікаво, що наші робитимуть в атаці.

– А як думаєте, грузини таки можуть піти активно вперед, як вони це показували на Євро?

– Прямо агресивно пресингувати, можливо, і будуть певними відрізками, якісь 10 хвилин. Але за наших атак вони триматимуться середнього і низького блоку, а також вибігатимуть за рахунок Кварацхелії, Мікаутадзе та інших виконавців. У Грузії є кому грати. Хто б що не казав, але у грузинів команда гарного рівня. У них усі гравці здебільшого з європейських клубів.

– До речі, за котируваннями букмекерів Україна стоїть фаворитом у матчі з Грузією. Тобто, жовто-сині гратимуть першим номером у цій зустрічі?

– Так, я думаю, що ми все-таки триматимемо і контролюватимемо м'яч більший час поєдинку. І також ми намагатимемося грати за рахунок контролю м'яча, як у принципі команда і діє за Реброва.

– Може десь уже добиватимемося результату і за рахунок Довбика? Все-таки вимальовується лідер та зірка у збірній України. У матчі проти Монци він, окрім голу, мав 3-4 гарні моменти, класно відкриваючись!

– Так-так, справді! Сподіватимемося на Артема і на те, що в збірній він продовжить робити те, що він почав робити, граючи за Рому в Серії А та в Лізі Європи.

– Єдине, що Довбик забиває за Рому, але у трьох із чотирьох матчів, коли він відзначився голами, «джаллороссі» зіграли внічию. Може, для перемог по два чи більше треба забивати йому за римлян?

– Так-так (сміється). Можна Артему сказати, щоби більше одного м'яча за зустріч забивав!

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Екс-перша ракетка світу, яка завершила кар'єру, вийшла заміж
Теніс | 09 жовтня 2024, 19:49 3
ФОТО. Екс-перша ракетка світу, яка завершила кар'єру, вийшла заміж

Гарбіньє Мугуруса зіграла весілля зі своїм коханим – Артуром Боржесом

ФОТО. Ерлінг Голанд шукає нове житло разом зі своєю дівчиною
Футбол | 10 жовтня 2024, 06:19 0
ФОТО. Ерлінг Голанд шукає нове житло разом зі своєю дівчиною

Норвезький нападник Манчестер Сіті вибрався на оглядини нового будинку зі своєю гарячою подругою

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.