Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 10 жовтня 2024, 12:38
1244
3

«путін зайшов у роздягальню і...» Коваль – про легендарний матч з росією

Ексгравець збірної України має позитивні спогади про поєдинок

| Оновлено 10 жовтня 2024, 12:38
1244
3
«путін зайшов у роздягальню і...» Коваль – про легендарний матч з росією
ФК Буковина. Олександр Коваль

Колишній гравець національної збірної України Олександр Коваль поділився спогадами про легендарний матч відбору до Євро-2020 проти збірної росії (1:1):

«Спогади та враження від матчу проти росії в москві 1999 року залишилися позитивні. Гра загалом була рівна, наприкінці Шевченко зрівняв, тому тільки позитивні. Від російських уболівальників тоді ворожості не було, але відчувалася зневага, ніби збірна України – другий сорт.

Коли росія в тому матчі вийшла вперед, хотілося відігратися, довести, що ми не гірші за них. Я вірив, що ми можемо це зробити, це ж футбол, треба грати до останньої хвилини. Коли Шевченко забив, я побіг до нього разом з усією командою і головним тренером Йожефом Сабо. Усі раділи, обіймалися, відчували тільки хороші емоції. Після цього голу Філімонов був пригнічений, думаю, він був дуже засмучений, що припустився такої помилки наприкінці матчу.

Після поєдинку в нашу роздягальню зайшов путін, але я не пам’ятаю дослівно, що він говорив. Кажуть, що подякував за гру і привітав із потрібним нам результатом, але по його обличчю було видно, що він був не щирим. А коли ми їхали зі стадіону, то російські вболівальники почали кидати каміння і пляшки в наш автобус. Нам було неприємно, після цього залишилися негативні емоції. У той момент страху не було, нас супроводжувала міліція, але їхня одна машина нічого б не зробила з навалою вболівальників. Якби вони продовжили атакувати автобус, то було б важко відбитися від фанатів… Дорогою додому ми святкували, вітали один одного, тому що ця гра була важливою, всі були задоволені».

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Екс-перша ракетка світу, яка завершила кар'єру, вийшла заміж
Теніс | 09 жовтня 2024, 19:49 3
ФОТО. Екс-перша ракетка світу, яка завершила кар'єру, вийшла заміж

Гарбіньє Мугуруса зіграла весілля зі своїм коханим – Артуром Боржесом

Аль-Шейх обурив спільноту боксу своїми діями щодо Усика. Вже виправився
Бокс | 10 жовтня 2024, 07:48 7
Аль-Шейх обурив спільноту боксу своїми діями щодо Усика. Вже виправився

Туркі опублікував фото андеркарду бою Усик – Ф'юрі, але поставив британця першим

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Український Крим
путін зайшов у роздягальню і......почав показувати карту 17 століття
Nick.Grabowski
В 2003 році 95-квартал (Вова та Лєна Зеленскіє) танцював та крутив жопами перед свитою путіна на сцені КВН Маслякова в Москві та вважали це за велике професійне досягнення.
В 2004 році 13 млн громадян України підтримало відвертого агента росії + ставленика путіна - Вітю Януковича (серед тих хто підтримав Януковича були Ахметов, Медведчук, Кучма, Суркіс, Єрмак та  багато інших сучасних "патріотів").
В 2004 році Зеленський та його квартал тоді їздили в національний тур "Молодь за Януковича" (провладного кандидата, діючого прем'єр-міністра, якого поставив на цю посаду президент Кучма).
 Припускаю, що виступи артистів (туру "Молодь за Януковича") фінансувалися або владою, або лідерами партії регіонів. Одним з головних спонсорів політичних сил Кучми-Януковича завжди був Ахметов. 
Nick.Grabowski
А потім збірна Україна примудрилася програти плей-офф скромній та маленькій Словенії. І фактично закінчила відбір за Євро-2000 так само як і росія. 
Тоді (в тому відборі) збірна росії (з Романцевим) виграла в Франції у діючих чемпіонів світу (6 перемог поспіль)... після провального початку відбору з Бишовцем (3 поразки поспіль).  
В 2009 році вже росія програла скромній Словенії (відбір на ЧС-2010) за підсумком 2 матчів в плей-офф.