Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 09 жовтня 2024, 16:08
1151
0

Олег ФЕДОРЧУК: «Не треба шукати алібі для Реброва»

Відомий експерт вважає, що кадрові проблеми у синьо-жовтих не критичні

| Оновлено 09 жовтня 2024, 16:08
1151
0
Олег ФЕДОРЧУК: «Не треба шукати алібі для Реброва»
Олег Федорчук

11 жовтня в Польщі національна збірна України зустрінеться в Лізі націй з лідером групи «А» - грузинами.

Відомий тренер, а нині ще й авторитетний експерт Олег Федорчук в бесіді з кореспондентом Sport.ua розповів, чого очікує від протистояння в Познані:

– Mені не до вподоби, що ще задовго до матчу в пресі почали акцентувати увагу на кадрових втратах української збірної. Не треба шукати передчасно алібі для Сергія Реброва. Слід сфокусуватися на тих виконавцях, які залишилися в його розпорядженні.

– Але ж факти - вперта річ: навіть важко згадати, коли востаннє травми переслідували таку велику групу українських збірників.

– Давайте не згущувати фарб. Зараз реально могли б допомогти збірній – Віталій Mиколенко, Віктор Циганков та Володимир Бражко. Решта – це гравці ротації при всій повазі до Андрія Ярмоленка та Тараса Степаненка. Ось чому при всіх розкладах у нас в строю залишилося 5-6 «зіркових» футболістів, тоді, як в грузин таких лише два: Гіоргі Mамардашвілі та Хвіча Кварацхелія.

– Ви вірите в позитивний результат у грі з грузинами?

– Я віддаю перевагу українській збірній, тільки треба максимально скористатися своїми «козирями». Тут можна брати за приклад керманича грузинської збірної Віллі Саньоля, який вже не один сезон використовує тактичну схему 5-3-2. Так, це шикування не гарантує видовищний футбол, зате ефективне. Розрахунок на надійний тил й швидкий перехід до наступу. З іншого боку, в яких посібниках прописано, що видовищність має бути обов'язковим атрибутом футболу? Пригадується, свого часу Олександра Петракова також часто критикували за раціональний стиль, за те, що він дотримувався схеми з 5 захисниками, проте це не завадило молодіжній збірній України під його орудою стати чемпіонами світу.

Ось чому 11 жовтня в Познані буде й суперництво тренерських ідей, хто кого більше здивує? Сподіваюся, Сергій Ребров знає, що йому робити.

Грузинська збірна, справді, останнім часом виступає більш стабільно. Але в української – більший потенціал, збалансованіший склад. На видноті воротар Анатолій Трубін з «Бенфіки», стопер Ілля Забарний з «Бортмута», Георгій Судаков з «Шахтаря» вже готовий спробувати себе в топ-чемпіонаті, забиває в Серії А Артем Довбик. Хоча їм є, що доказувати, виступаючи за збірну.

І ще на один аспект кортить звернути увагу. Останніми роками наша збірна неодноразово «вистрілювала», коли відступати вже було нікуди. Післязавтра в Познані в наших ще буде одна нагода стрибнути вище голови.

Раніше ми повідомляли, що президент УАФ Андрій Шевченко відреагував на нову форму збірних України.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Фанати закликають забрати у Роналду сина через його заходи виховання
Футбол | 09 жовтня 2024, 01:39 3
ВІДЕО. Фанати закликають забрати у Роналду сина через його заходи виховання

Футбольні фани шоковані методами виховання Кріштіану Роналду-молодшого

Повертається. Клопп підписав контракт на роботу з 1 січня 2025 року
Футбол | 09 жовтня 2024, 09:12 1
Повертається. Клопп підписав контракт на роботу з 1 січня 2025 року

Екстренер «Ліверпуля» працюватиме в системі Ред Булл

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.