Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 жовтня 2024, 14:43
1326
1

Новачки головного клубного турніру: найдорожчі дебютанти Ліги чемпіонів

Оглядач Sport.ua Cергій Завалко розповідає про відомих дебютантів ЛЧ

| Оновлено 09 жовтня 2024, 14:43
1326
1
Новачки головного клубного турніру: найдорожчі дебютанти Ліги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine. Флоріан Вірц

Відбулися вже два тури оновленої Ліги чемпіонів. Обговорювати новий формат поки що зарано, оскільки команди зіграли лише по два матчі. При цьому можна звернути увагу на інший аспект – на гравців, які вперше у своїй кар'єрі виступають у ЛЧ. У цій групі є кілька відомих футболістів.

Далі розглянемо найдорожчих дебютантів Ліги чемпіонів з трансферною вартістю не менше 50 млн євро.

САВІО, Манчестер Сіті
Трансферна вартість: 50 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Cавіо

Савіо заслужив своє місце у Лізі чемпіонів. Минулого сезону він був одним із ключових гравців «Жирони», якій допоміг досягти історичного виходу до головного клубного турніру Європи. Минулого літа 20-річний вінгер перейшов до «Манчестер Сіті». Бразилець взяв участь у двох матчах «містян» у рамках ЛЧ. Він провів на полі 45 хвилин у грі проти «Інтера» та провів увесь поєдинок проти «Слована». Савіо поки що не відзначався результативними діями в Лізі чемпіонів, але в нього все попереду.

Майкл ОЛІСЕ, Баварія
Трансферна вартість: 55 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Майкл Олісе

Олісе давно привертав увагу, виступаючи у складі «Крістал Пелас». Минулого літа француз отримав шанс на підвищення. У його підписанні були зацікавлені багато клубів, але він обрав «Баварію». Футболіст користується довірою у головного тренера Венсана Компані й досить швидко прижився у мюнхенському клубі. Раніше 22-річний вінгер ніколи не грав у Лізі чемпіонів, виступаючи за «Редінг» та «Крістал Пелас». У «Баварії» у нього з'явилася можливість зіграти у ЛЧ, і він одразу відзначився дублем у матчі проти загребського «Динамо». Далі всі чекатимуть на нові подвиги від молодого таланта.

ЕНДРІК, Реал
Трансферна вартість: 60 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Ендрік

Мадридський «Реал» погодив з «Палмейрасом» трансфер Ендріка ще два роки тому, коли йому було 16 років. Досягнувши повноліття, він вирушив до столиці Іспанії, згідно з домовленістю між сторонами. Незважаючи на юний вік, бразилець приїхав у «королівський клуб» з хорошим досвідом – 82 матчі за основну команду «Палмейраса», 21 гол та 4 результативні передачі. Молодому форварду пророкували складне майбутнє через перехід Кіліана Мбаппе до «вершкових», але він отримує свої хвилини, у тому числі й у Лізі чемпіонів. До переходу до «Реалу» Ендрік зіграв 10 матчів у Кубку Лібертадорес, що теж є хорошим досвідом, і вже забив свій перший гол у ЛЧ, вразивши ворота «Штутгарта».

Оллі ВОТКІНС, Астон Вілла
Трансферна вартість: 65 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Оллі Воткінс

Воткінс добре відомий в Англії, оскільки пройшов весь шлях із низів до Прем'єр-ліги. Широкому загалу він став відомий після приходу Унаї Емері в «Астон Віллу». Оллі й раніше багато забивав, але робити це у Чемпіоншипі та АПЛ – різні речі. У 28 років Воткінс вважається досвідченим нападником, але до початку поточного сезону він жодного разу не грав у Лізі чемпіонів. У минулій кампанії форвард «Астон Вілли» зіграв 12 матчів у Лізі конференцій, включаючи кваліфікацію, та забив 8 голів. Цього сезону він дебютував у ЛЧ і відзначився результативною передачею у поєдинку проти «Янг Бойз». Тепер справа за голами.

Віктор ДЬЄКЕРЕШ, Спортінг
Трансферна вартість: 65 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Дьєкереш

Дьєкереш уже кілька років вражає футбольну публіку високою результативністю, але не переходить у топ-клуб. «Спортінг» – непоганий варіант, але забивний форвард заслуговує на підвищення. Минулого сезону 26-річний нападник видав шалені цифри, записавши на свій рахунок 29 голів та 10 результативних передач у 33-х матчах чемпіонату Португалії. До того він забивав 17 голів та 21 м'яч за сезон у «Ковентрі». У минулій кампанії швед виступив у Лізі Європи, де зіграв 9 матчів та забив 5 м'ячів. Цього сезону Віктор дебютував у Лізі чемпіонів і вже забив перший гол – у грі проти «Лілля». Такий гравець мав з'явитися в ЛЧ раніше.

Дуглас ЛУЇС, Ювентус
Трансферна вартість: 70 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Дуглас Луїс

Луїс, як і Воткінс, став серйозно прогресувати під керівництвом Емері в «Астон Віллі». Минулого сезону Дуглас забив 10 голів та віддав 10 результативних передач у всіх турнірах. Роком раніше він записав на свій рахунок 7 голів та 6 асистів. Це дуже хороші показники для центрального півзахисника, який іноді грає і на позиції опорника. Проте «леви» вирішили попрощатися з гравцем, який зараз виступає у складі «Ювентуса». Цього сезону 26-річний хавбек провів 8 матчів без результативних дій, натомість дебютував у Лізі чемпіонів. До того бразилець виступав лише Лізі конференцій, де не забивав, але віддав 4 асисти.

Алексіс МАКАЛЛІСТЕР, Ліверпуль
Трансферна вартість: 75 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Алексіс Макаллістер

Макаллістер – чемпіон світу, представник топ-клубу і досвідчений гравець у свої 25 років. Однак до початку цього сезону він жодного разу не грав у Лізі чемпіонів. Влітку 2023 року аргентинець перейшов до «Ліверпуля» з «Брайтона», але «червоні» у минулій кампанії виступали у Лізі Європи. Цього сезону Алексіс дочекався дебюту в ЛЧ і вже забив свій перший гол у матчі проти «Болоньї», зміцнивши перевагу мерсисайдців. «Ліверпуль» добре виглядає під керівництвом нового тренера, і Макаллістер є важливим гравцем у цій команді.

Флориан ВІРЦ, Баєр
Трансферна вартість: 130 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Флоріан Вірц

Вірц добре пошумів минулого сезону, як, втім, і весь «Баєр». «Фармацевти» не лише посіли місце «Баварії» на троні, пройшовши весь сезон у Бундеслізі без поразок, а й дійшли до фіналу Ліги Європи. Молодий німець відіграв важливу роль в успіхах своєї команди. У минулій кампанії 21-річний хавбек забив 18 голів та віддав 20 результативних передач у всіх турнірах. Флоріан заслужено вийшов у Лігу чемпіонів, яка стала першою в його кар'єрі. Вірц уже відзначився і в новому для себе турнірі, оформивши дубль у матчі проти «Феєнорда». У цього хлопця ще все попереду, зокрема й у ЛЧ.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SHN
Цыган Эндрик это пока кот в мешке.