Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 08 жовтня 2024, 17:28
1966
0

Бредлі Баркола: нова зірка нового ПСЖ

Розповідаємо про одного з найяскравіших гравців парижан

| Оновлено 08 жовтня 2024, 17:28
1966
0
Бредлі Баркола: нова зірка нового ПСЖ
Getty Images/Global Images Ukraine. Бредлі Баркола

Луїс Енріке ненавидить спілкуватися з пресою. Він відкрито визнає, що погодився б на значне скорочення зарплати, якби це дозволило йому уникнути обов'язкових зустрічей з журналістами. Фахівця можна зрозуміти.

Минулий сезон був важким для запального іспанця з огляду на те, що йому доводилося мати справу з постійними питаннями про майбутнє Кіліана Мбаппе. Парижани не завжди перемагають без свого найкращого бомбардира, але форвард мадридського «Реала» поступово відходить на другий план, оскільки на «Парк де Пренс» з'являється нова зірка – Бредлі Баркола.

У грудні минулого року Енріке назвав Бредлі не лише майбутнім «ПСЖ», а й його сьогоденням. Великий потенціал гравця був очевидний у перші кілька місяців на «Парк де Пренс» після переходу з «Ліона» в серпні 2023 року, але були сумніви щодо того, чи готовий він заповнити порожнечу, залишену після відходу Мбаппе, особливо з точки зору забитих голів.

УЄФА. Бредлі Баркола

Незважаючи на обнадійливі виступи минулого сезону, 22-річний вінгер, за якого заплатили 45 млн євро, забив лише 5 м'ячів у 39 матчах у всіх турнірах. Нині ж він є найкращим бомбардиром Ліги 1, забивши 6 голів у перших семи матчах нового сезону.

Обсяг роботи, який виконує Баркола, можливо, важливіший за його результативність. Молодий вінгер зараз є важливою частиною пресингу «ПСЖ», що, ймовірно, найкраще ілюструє зміну стратегії, яку можна побачити на «Парк де Пренс», де кожен футболіст зобов'язаний робити свій внесок в оборону.

Після поразки у матчі проти парижан з рахунком 1:3, головний тренер «Бреста» Ерік Руа підтвердив це твердження: «Вони бігають набагато більше. Колективно вони стали набагато кращими, ніж минулого сезону. Я побачив, що коли вони втрачали м'яч, усі докладали зусиль в обороні. Вони були добре організовані. Нам було важче грати проти них порівняно з минулим роком», – сказав фахівець.

Це й було метою Енріке із самого початку: перетворити групу зіркових чи просто талановитих гравців на справжню команду. Хоча, звісно, ​​треба продовжувати працювати. «ПСЖ» доклав багато зусиль, щоб обіграти «Жирону» у своєму першому матчі Ліги чемпіонів, і, до того ж, парижани зобов'язані голкіперу каталонців за його помилку на 90-й хвилині зустрічі. Наступний поєдинок у ЛЧ «ПСЖ» програв «Арсеналу» (0:2), після чого не зміг обіграти «Ніццу» у Лізі 1 (1:1), тож гра команди ще не до кінця налагоджена.

Однак робота Енріке вже приносить певні плоди, як і рішення не робити дороге літнє підписання, щоб замінити Мбаппе та його голи. Було припущення, що «ПСЖ» підпише Віктора Осімхена з «Наполі», але натомість парижани вирішили посилити свій півзахист та оборону, підписавши Жоау Невеша, Дезіре Дуе та Вільяна Пачо. Незважаючи на відсутність чистого центрфорварда (Гонсалу Рамуш зараз травмований), «ПСЖ» вже забив 21 гол цього сезону чемпіонату Франції.

Зміна підходу до гри команди працює добре, оскільки багато футболістів перейнялися ідеями тренера, про що заявляв Баркола. Тим не менш, парижани можуть стикатися з труднощами. Виїзний матч проти «Арсенала» був першим справжнім випробуванням для оновленого «ПСЖ» на чолі з Енріке, оскільки «каноніри» розпочали свою кампанію в Прем'єр-лізі без поразок, а коли мова заходить про клуб із французької столиці, завжди виникає питання, як вони впораються із тиском?

Парижани із цим випробуванням не впоралися, але все одно відчувається єдність команди, навіть коли вона не досягає результату. Енріке та спортивний директор Луїш Кампуш можуть побудувати щось особливе у Парижі. Принаймні фундамент здається набагато міцнішим, ніж у будь-який попередній момент епохи, коли «ПСЖ» постійно підписував гравців світового масштабу, але не міг запропонувати решті команди ні чіткого проекту, ні стратегії розвитку.

Мбаппе, Неймар, Серхіо Рамос, Ліонель Мессі – всі вони пішли, а на їхнє місце прийшли голодні до перемог молоді таланти, такі як Баркола. Енріке, який стоїть на чолі цієї команди, виглядає і, що важливіше, діє, як тренер з реальним авторитетом, що підкреслює сміливе і гідне поваги рішення виключити Усмана Дембеле, який знаходиться в хорошій формі, зі складу для поїздки на «Емірейтс» з дисциплінарних причин. «Не думаю, що ви побачите якусь одну зірку в «ПСЖ». У матчі проти «Монпельє» на полі було 16 зірок в атаці та 16 зірок у захисті. Ось як виглядає досконалість», – сказав Енріке.

Звичайно, деякі зірки горять яскравіше за інших. Баркола не є прямою заміною Мбаппе, хоч і діє на його позиції, але хлопець має зірковий потенціал. Якісний дриблінг, висока швидкість та гольове чуття зробили його опорною точкою атаки «ПСЖ». Це роль, яка донедавна належала Мбаппе. Молодий гравець використовував кожну хвилину, надану тренером, демонструючи дивовижну зрілість для свого віку як на полі, так і за його межами. Він забиває гол у середньому кожні 62 хвилини в домашніх матчах — це один із найкращих показників у Європі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Бредлі Баркола

Вражає також робота молодого вінгера без м'яча. Будучи завжди задіяним у пресингу (чого не можна було сказати про Мбаппе), Баркола намагається повернути м'яч у високих зонах, щоб створити небезпечні можливості для себе чи партнерів. Пресинг – важлива частина філософії Енріке, але він нічого не означає, якщо не приносить результату. Це трапляється рідко, оскільки Баркола та його партнери з атаки часто повертають м'яч на половині поля суперника. Француз виконує в середньому понад чотири перехоплення та відбори за кожні 90 хвилин.

Бредлі пророкували важке майбутнє на лаві запасних через Мбаппе, але він не розгубився і перетворився на одного з найкращих гравців «ПСЖ». З м'ячем молодий вінгер показує високу майстерність та вражаючий дриблінг. В обороні він повністю виконує вимоги тренера з його швидкістю роботи та ефективністю у поверненні м'яча. З точки зору результативності Баркола входить до найкращих молодих гравців у Європі. Все це разом зробило його важливим гравцем у великому клубі, якому тепер, можливо, буде легше пережити втрату світової зірки.

Сергій ЗАВАЛКО, за матеріалами Goal та GFFN

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Холанд ухвалив несподіване рішення щодо майбутнього. Він вже сказав агенту
Футбол | 08 жовтня 2024, 03:57 7
Холанд ухвалив несподіване рішення щодо майбутнього. Він вже сказав агенту

Ерлінг хоче спробувати сили в новому чемпіонаті

Солідна сума. Стало відомо, скільки Майк Тайсон заробить за бій з Полом
Бокс | 08 жовтня 2024, 02:49 1
Солідна сума. Стало відомо, скільки Майк Тайсон заробить за бій з Полом

Очікується, що легендарний хевівейтер отримає за бій 20 мільйонів доларів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.