Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 07 жовтня 2024, 16:44
800
8

Андрій ВОРОБЕЙ: «Покер Судакова? Це дуже важливо, показав добрий рівень»

Колишній нападник дав ексклюзивне інтерв'ю Sport.ua

| Оновлено 07 жовтня 2024, 16:44
800
8
Андрій ВОРОБЕЙ: «Покер Судакова? Це дуже важливо, показав добрий рівень»
ФК Шахтар Донецьк

Ексфорвард збірної України Андрій Воробей напередодні поєдинків жовто-синіх у Лізі націй висловився про перемогу Шахтаря над ЛНЗ (5:1) із покером Георгія Судакова, а також відповів на інші питання.

– Андрію, як вам перемога Шахтаря над ЛНЗ з рахунком 5:1?

– Я чекав більшого від ЛНЗ. Я думав, що команда, яка на щось претендує, має амбіції та добрий бюджет, краще налаштується на цей поєдинок. Чекав, що черкаська команда більш відповідально підійде до цієї зустрічі з огляду на те, що перед цим Шахтар мав програшну зустріч від Аталанти в єврокубках. У донеччан і моральна складова була не на кращому рівні перед цим поєдинком, і мали місце переїзди. Я думав, що ЛНЗ якось упреться, але черкаська команда насправді дуже багато дозволила Шахтарю. Не можна так відкрито грати із «гірниками». І треба віддати належне донеччанам, що вони після такої поразки від Аталанти та переїздів знайшли себе та показали свій рівень. Напевно, на це вплинуло й те, що на команду вилилося багато критики. Десь було видно, що хлопці зібралися і зіграли, в принципі, в такий футбол, якого ми чекаємо від них. Але, знову ж таки, сильно дифірамби я не співав би. Мені здається, що тут більше ЛНЗ так дав Шахтарю грати. Черкаська команда дуже багато дозволила. Донеччани, до того ж, половину своїх моментів ще не реалізували.

– Що скажете про Георгія Судакова, який оформив покер у ворота черкаської команди?

– Я радий за хлопця. Молодець! Для гравця його позиції забити чотири м'ячі – це дуже похвально. Це дуже важливо – завершувати на вістрі атаки всі комбінації. У цій грі він показав добрий рівень.

– Ви, до речі, пам'ятаєте свій покер?

– Так, це було один раз у 2000 році у чвертьфінальному матчі Кубка України проти Кривбаса. У тій зустрічі у Кривому Розі Шахтар 0:1 програвав, а потім я у другому таймі на 72 хвилині рахунок зрівняв, а у додатковий час ще три м'ячі забив. Зрештою, ми перемогли з рахунком 5:1!

– Зубков також забив за Шахтар у ворота ЛНЗ. Як вважаєте, в якій формі гравці донецької команди підходять до матчів збірної України?

– Сподіваюся, що хлопці у піднесеному настрої будуть у розташуванні збірної. У цьому поєдинку Шахтар показав, що має потенціал, що команда може грати. Але знову ж таки! Це рівень чемпіонату України. У єврокубках та у поєдинках національних команд інші ігри будуть. Грузія та Чехія – це непрості команди. А грузини зараз грають у дуже цікавий та гарний футбол. Тож буде складно з ними грати. Але я думаю, що футболісти Динамо та гравці Шахтаря після перемог в УПЛ приїдуть у розташування збірної у більш-менш хорошому та нормальному моральному стані.

– Буяльський, нехай і з пенальті, але забив Кривбасу перед поєдинками Ліги націй. Може, й у нього буде достатньо часу проявити себе. Також через травмованих лідерів інші виконавці можуть отримати шанси.

– Я вважаю, що Ребров у таких поєдинках має до збірної України потихеньку свіжу кров вливати з чемпіонату України. Є багато хлопців, які проявляють себе в УПЛ. Чому б їм не дати шанс проявити себе в збірній? Це нормальне явище. Конкуренція – це добре. Не обов'язково зациклюватись на одних футболістах. Потрібно робити ротацію. Я думаю, що у нас ресурс є у чемпіонаті України. Гравців вистачає. Тренерському штабу не треба думати про те, що Маліновський, Зінченко, Степаненко чи ще хтось травмувалися. Не треба зважати на це. Треба ставити в основу інших гравців, і у них все вийде. У них буде бажання грати та проявити себе. Це навіть може зіграти у плюс збірній.

– Через травми лідерів Ребров викликав до національної команди Олександра Назаренка з Полісся та Івана Калюжного з Олександрії. Що скажете з цього приводу? Проявлять себе?

– Шанси проявити себе у них добрі. Назаренко - молодий гравець. Вони разом із Судаковим вже по сім м'ячів забили і є найкращими голеадорами УПЛ. Назаренко себе раніше добре проявляв і за молодіжну збірну на міжнародному рівні. Мені його гра подобається. Шанси, я думаю, у них будуть і все в їхніх руках та ногах! Це їхній шанс, коли досвідченіші футболісти на травмах. Їм треба проявити себе.

– Ви пам'ятаєте свій дебютний матч за збірну України?

– Так! Це був товариський поєдинок з Англією на «Вемблі» 2000 року. Я вийшов на заміну у другому таймі. Англійці у тій зустрічі перемогли з рахунком 2:0.

– І, до речі, як вам гол Артема Довбика за Рому у ворота Монци?

– Так, добре зіграв. Вдало пройшов, класно на паузі пробив із лівої ноги та відправив м'яч у кут. Довбик має гольове чуття. При тому, що Рома невиразно грає зараз, Довбик свої моменти має і забиває. Це найголовніше для нападника. Звісно, ​​складно йому за такої схеми грати. Півзахисники у римській команді не такі, як у Жироні. Але гол Артема Монці говорить про те, що він має рівень і гольове чуття. Довбик зараз перебуває у непоганій формі.

– Як думаєте, за рахунок чого Україна може виграти у такої сильної Грузії?

– Якщо Україна низько сідатиме, триматиме м'яч на своїй половині поля і чекатиме, що грузини відкриються, то нічого не вийде. Шахтарю, Динамо, збірній потрібно прибрати цю схему гри, коли відбувається утримання м'яча заради пасу. Це не потрібно. Треба грати агресивно, особливо попереду. Чим вище ми гратимемо і атакуватимемо «верхнім блоком» ближче до чужих воріт, тим більше буде шансів, що в нас щось вийде. Тоді в нас з'являться моменти. Мені здається, треба диктувати свої умови ближче до їхніх воріт. І не можна давати розбігтися грузинським крайнім футболістам, бо їхні флангові півзахисники дуже швидкі. Я думаю, у цьому плані страховка має бути подвійною чи потрійною. Але для цього потрібні сили та фізичні кондиції. Потрібно, щоб гравці були підготовлені на обидва тайми. Просто так зараз не виграєш. За рахунок техніки та якихось імен зараз не переможеш. Пройшло це. Практично всі збірні зараз зрівнялися за цим показником. Немає якоїсь індивідуальної переваги. Є тактика, підготовка команди. Ось від цього треба відштовхуватися.

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ПУШИЧ – журналісту: Питання не надто розумне. Ви не розбираєтеся у футболі
Футбол | 07 жовтня 2024, 09:19 17
ПУШИЧ – журналісту: Питання не надто розумне. Ви не розбираєтеся у футболі

Зухвала відповідь наставника Шахтаря під час прес-конференції після матчу з ЛНЗ (5:1)

«Великий гравець, але..» У Римі оцінили останню гру Довбика, у якій забив
Футбол | 07 жовтня 2024, 07:42 8
«Великий гравець, але..» У Римі оцінили останню гру Довбика, у якій забив

Артем відзначився голом у ворота «Монци»

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Ну то навіть Роналду і Мессі ЛНЗ покер не робили! Тому це світове досягнення)
Argon_76
Перший хлопець на селі, а в селі 3 хати
alex55
если бы он забивал так не только ЛНЗ........
Fitness.sports
Национальная сборная Украины с 2021 года 22 игры 3 гола,.
Ну как для 22 летнего футболиста задатки есть. Ему бы вылететь из золотой клетки татарина и вот тогда в Европе будет видно на что он способен. Европейского клуба.
Boodya
Найкращий у всьому світі👍
Перець
ну раз в рік то досягнення плюс 4 мільйони
apepa
а в ЛЧ снова обосрёцца...