Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 жовтня 2024, 12:33
1182
0

Рекорд Полісся, розгром від Шахтаря з покером Судакова, Динамо – лідер

Найцікавіші події дев'ятого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 07 жовтня 2024, 12:33
1182
0
Рекорд Полісся, розгром від Шахтаря з покером Судакова, Динамо – лідер
ФК Шахтар

Колишня та нинішня команди Владислава Лупашка – «Інгулець» та «Карпати» – зіграли внічию. «Верес» здобув вольову перемогу над «Зорею»: першу домашню вікторію цього сезону. Продовжують йти без поразок «Полісся» та «Олександрія». «Шахтар» розбив ЛНЗ. У центральному поєдинку туру «Динамо» здолало «Кривбас».

Джокер туру

Нападнику «Чорноморця» Шевцову знадобилося лише дві хвилини, щоб відзначитись після виходу на заміну. На 85-й хвилині Ілля вийшов на поле (замість Габелка), а на 87-й забив переможний (та єдиний) м'яч у ворота «Оболоні». Для 24-річного форварда це дебютний гол за «Чорноморець». У дебютній грі.

ФК Чорноморець. Ілля Шевцов

Лупашко туру

Минулого сезону Владислав Лупашко очолював «Інгулець». Під керівництвом цього молодого тренера «козаки» виграли першість першої ліги й здобули путівку до УПЛ. На фінішній стрічці минулого чемпіонату «Інгулець» обійшов «Карпати», обігравши ще одну команду, що підвищилася в класі, в очній зустрічі. У новому сезоні Лупашко очолив «Карпати». І у матчі проти своєї колишньої команди дуже хотів перемогти. Але не переміг: суха нічия.

Пенальті туру

За вісім хвилин до кінця основного часу матчу «Карпати» - «Інгулець» господарі отримали чудовий шанс нарешті повести в рахунку. Гості сфолили на Бруніньйо, і суддя вказав на «позначку». Однак Невес не зумів реалізувати пенальті: чудово зіграв голкіпер «козаків» Паламарчук.

Краватки туру

У день матчу проти «Вереса» головному тренеру «Зорі» Младену Бартуловичу виповнилося 38 років. Його підопічні намагалися зробити подарунок у вигляді перемоги, але вдалося подарувати лише краватку. Луганці першими відкрили рахунок у грі, але потім пропустили двічі.

Також краваткою обмежилися гравці «Ворскли», які не зуміли порадувати свого наставника Сергія Долганського, який святкував у день матчу з «Поліссям» 50-річний ювілей.

Розв'язка туру

Все найцікавіше і все головне у матчі «Олександрія» – «Рух» сталося на останніх хвилинах зустрічі. Спочатку відзначились господарі. Філіпов скористався помилкою Ледвія і забив, як здавалося, переможний гол. Але гості кинулися відіграватись. І відігралися. На шостій доданій хвилині. Кампуш наступив на ногу Краснопіру, і арбітр призначив пенальті. Сам постраждалий його й реалізував.

Обурення туру

Після фінального свистка у матчі «Олександрія» – «Рух» головний тренер олександрійців Руслан Ротань висловив своє обурення щодо призначення пенальті у ворота його команди: «Думаю, таких пенальті можна ставити вісім за гру. У цьому ж матчі можна було ставити у ворота «Руха». Але не хочу це коментувати, гадаю, нам не потрібен скандал».

Страждання туру

Ще одна непоказна гра у виконанні «Колоса». І «Лівого берега». Суперники завершили очну дуель нульовою нічиєю. Після гри головний тренер гостей Віталій Первак не став ходити навкруги, а зізнався, що його команда не стільки грала, скільки страждала. Його колега Олександр Поздєєв став ходити навкруги. Мовляв, його команду підвела нереалізація.

Гол туру

Розкішний гол у ворота «Ворскли» забив захисник «Полісся» Смоляков. На 71-й хвилині матчу господарі поля отримали право на кутовий. М'яч був вибитий полтавцями зі штрафного майданчика подалі, але на підборі першим виявився Смоляков. Він під кутом завдав сильного і точного удару - м'яч залетів прямо в дальню дев'ятку. Врятувати свою команду у Ісенка не було можливості.

Рекорд туру

У поєдинку проти «Ворскли» «Полісся» продовжило одразу дві свої рекордні серії: безпрограшну та забивну. Обидві налічують по 13 матчів.

Розгром туру

Після ляпасу від «Аталанти» у Лізі чемпіонів і на тлі чуток про можливу відставку головного тренера донеччан Пушича на черговий поєдинок внутрішнього календаря «гірники» вийшли надмотивованими. І розбили міцний ЛНЗ із непристойним рахунком 5:1. Однак, незважаючи на велику і впевнену перемогу, вище за четверте місце «Шахтарю» піднятися не вдалося.

Герой туру

ФК Шахтар. Георгій Судаков

Чотири забиті м'ячі та одна результативна передача – таким виявився «улов» півзахисника «Шахтаря» Судакова у матчі проти ЛНЗ. Свій покер Георгій оформив лише за 57 хвилин. Востаннє один гравець забивав чотири голи в одному матчі УПЛ досить давно – у 2017-му. Тоді в поєдинку «Олександрія» - «Волинь» покер спорудив нападник олександрійців Куліш.

Формальність туру

Після того, як рахунок у грі «Шахтаря» та ЛНЗ став непристойним (5:0), черкасці здобули право на пенальті. Проте з ударом Нонікашвілі кіпер «гірників» Різник упорався. Але, як виявилося, у тому епізоді Дмитро трохи змістився за лінію воріт. Арбітр призначив повторний удар. З другого разу Нонікашвілі пенальті реалізував.

Матч туру

На стадіоні «Динамо» зустрілися віце-чемпіон та бронзовий призер минулої першості – «Динамо» приймало «Кривбас». Матч вийшов бойовим та цікавим. У разі перемоги команда Олександра Шовковського отримувала шанс одноосібно очолити турнірну таблицю. І цим шансом «біло-сині» скористалися сповна. Вже у дебюті зустрічі відзначився Рубчинський. Далі Буяльський чітко реалізував пенальті. Але наприкінці першого тайму гості скоротили розрив у рахунку завдяки самострілу Михавка. В другому таймі команди зберегли статус-кво.

Автогол туру

Минулого туру захисник «Динамо» Михавко відзначився дебютним м'ячем за першу команду «біло-синіх». Нинішнього туру Тарас пішов ще далі: на його рахунку автогол. Центрбек динамівців зіграв за суперника на останніх секундах першого тайму матчу проти «Кривбаса».

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.