Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 05 жовтня 2024, 17:09
1147
0

Україна – Франція. Прогноз і анонс на матч за 3 місце ЧС з футзалу

Одна із цих збірних вперше у своїй історії завоює медалі футзального світового форуму

| Оновлено 05 жовтня 2024, 17:09
1147
0
Україна – Франція. Прогноз і анонс на матч за 3 місце ЧС з футзалу
Getty Images/Global Images Ukraine

У неділю 6 жовтня в столиці Узбекистану місті Ташкенті відбудеться поєдинок за бронзові медалі чемпіонату світу з футзалу. В ньому зустрінуться збірні України та Франції. Ці команди ще жодного разу у своїй історії не були призерами такого престижного турніру. Для України найкращим показником є 4 місце у 1996 році, а французи взагалі вперше виступають у фінальній частині чемпіонату світу.

Україна

Якщо не брати до уваги поразку від Аргентини 1:7 у стартовому матчі групового етапу, коли українці майже з середини другого тайму почали грати з п'ятим польовим гравцем і отримали чотири голи у порожні ворота, то на цьому турнірі підопічні Олександра Косенка виглядають просто чудово. По-перше, після такого фіаско вони зуміли зібратися і з другого місця вийшли у плей-оф, а по-друге, в кожному з трьох матчів на виліт вони показали відмінну гру, обігравши в 1/8 фіналу Нідерланди 3:1, а у чвертьфіналі Венесуелу 9:4.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Перед півфіналом з Бразилією було дуже багато прогнозів, але більшість із них зводилася до того, що п'ятиразові чемпіони світу впевнено здобуть перемогу і без особливих проблем вийдуть у фінал. І лише небагата кількість, в тому числі Sport.ua, даючи свій анонс, вірили в нашу команду і ставили на нічию в основний час. І як же ми були близькі до того, щоб цей прогноз справдився.

Українці показали, без перебільшення, класну гру і змусили так понервувати головного фаворита турніру, що радість перемоги бразильців була схожа на те, що вони вже виграли турнір. Перший тайм наша збірна виграла 1:0 завдяки голу Ігоря Чернявського. А коли на початку другого тайму Україна пропустила два м'ячі поспіль, вона не здалася, а, навпаки, заграла ще краще, зрівняла рахунок, тепер уже зусиллями Ігоря Корсуна, і до 36-ї хвилини в матчі була нічия 2:2. Але потім у наших трапився шостий фол, який карається десятиметровим штрафним ударом, і Бразилія сповна скористалася цим шансом.

Тож після півфіналу українці залишали майданчик із високо піднятою головою під оплески глядачів, які, до речі, більше підтримували нашу команду, ніж суперників. На жаль, була ще одна гіркота від поразки у тому матчі. Незадовго до перерви серйозної травми зазнав капітан української збірної Петро Шотурма (потрібні були навіть ноші, щоб гравець міг залишити майданчик). Тому у поєдинку за бронзу ми його навряд чи побачимо.

Франція

Збірна Франції ніколи не була фаворитом чемпіонатів світу. Вона взагалі вперше бере участь у фінальній частині цього турніру і одразу ж потрапила до четвірки найкращих. Але навряд чи французи мають намір зупинятися на цьому, тим більше, коли медалі зовсім близько.

На цьому чемпіонаті в Узбекистані на першому етапі команда Франції виступала у групі F, де по черзі перемогла Гватемалу 6:3 і Венесуелу 7:3, а потім поступилася Ірану 1:4. В матчі 1/8 фіналу французи виявилися сильнішими за Таїланд 5:2, після чого у чвертьфіналі завдали поразки Парагваю 2:1. У півфінальному поєдинку з Аргентиною збірна Франції приблизно так само, як і Україна, чинила серйозний опір фавориту і поступилася з тим самим рахунком 2:3, пропустивши вирішальний гол на 37-й хвилині.

Найбільше у складі збірної Франції забивав на цьому турнірі Абдессамад Мохаммед, у якого на рахунку 3 голи. Він же найчастіше бив по воротах суперників – 36 разів. А ще цей гравець має 6 результативних передач. Тож Мохаммеду українцям треба приділити особливу увагу.

Статистика матчів

У фінальних турнірах чемпіонатів світу та Європи збірні України та Франції раніше не зустрічалися. Але у квітні цього року на міжнародному турнірі у Литві ці команди зіграли внічию 4:4, причому українці вели у рахунку 4:1. До речі, на тому турнірі французи посіли перше місце, вигравши у Бразилії і випередивши її у підсумковій таблиці, а українці стали третіми. І ще одна інформація. У своїй футзальній історії збірна Франції має найбільшу поразку 0:12. І сталося це у матчі зі збірною України.

Прогноз на протистояння

Французи останнім часом приділяють багато уваги футзалу, тому їхня національна збірна явно прогресує. І те, що Франція опинилася у квартеті найсильніших, це лише підтверджує. І все ж таки на боці підопічних Олександра Косенка набагато більший досвід виступів у відповідальних турнірах. Дуже хотілося б вірити, що саме цей досвід плюс майстерність та характер допоможуть нашим гравцям здобути перемогу і здобути бронзові медалі. Ставимо на перемогу України з мінімальною перевагою.

Прогноз Sport.ua
УКРАЇНА
6 жовтня 2024 -
15:30
Франція
Перемога України 2.09 Зробити ставку
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Кому це нах**н треба?» Сабо знищив Динамо та Шахтар за гру в єврокубках
Футбол | 05 жовтня 2024, 09:02 7
«Кому це нах**н треба?» Сабо знищив Динамо та Шахтар за гру в єврокубках

Колишній головний тренер збірної України вважає це покоління гравців найслабшим в історії клубів

Ребров викликав у збірну України двох гравців замість Циганкова і Миколенка
Футбол | 04 жовтня 2024, 18:30 45
Ребров викликав у збірну України двох гравців замість Циганкова і Миколенка

Андрій Ярмоленко та Олександр Сваток переведені з резервного списку до основного

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.