Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 01 жовтня 2024, 22:43
346
0

СУДАКОВ: «Зараз у Шахтаря такий період – трохи не щастить»

Хавбек взяв участь у прес-конференції перед матчем із «Аталантою»

| Оновлено 01 жовтня 2024, 22:43
346
0
СУДАКОВ: «Зараз у Шахтаря такий період – трохи не щастить»
ФК Шахтар. Георгій Судаков

Півзахисник «Шахтаря» Георгій Судаков узяв участь у прес-конференції перед матчем Лізі чемпіонів проти «Аталанти», який відбудеться 2 жовтня у німецькому Гельзенкірхені.

– «Аталанта» відома своїм агресивним стилем, грою один в один та високим пресингом. Як ви плануєте протидіяти цьому супернику і на чому «Шахтарю» варто зосередити увагу, щоб контролювати гру?

– Ми розуміємо, що «Аталанта» – дуже сильний суперник. Команда виграла Лігу Європи та на сьогодні є однією з найсильніших у Європі з дуже специфічним стилем гри – грає по всьому полю один в один, демонструє агресію, енергійність та чітку тактичну організацію. Проте ми також розуміємо, що для успіху необхідно показати свою найкращу гру. Це стосується як тактичної побудови, так і фізичної підготовки. Передовсім ми повинні проявити свої індивідуальні якості, оскільки кожне єдиноборство буде вирішальним. Проти такого опонента потрібно віддаватися на сто відсотків як із м’ячем, так і без нього, вигравати всю боротьбу. Саме на цьому і будуватиметься наша гра.

– Георгію, які висновки ви зробили після матчу з «Болоньєю», враховуючи, що вашим наступним суперником у Лізі чемпіонів є також італійська команда?

– «Болонья» та «Аталанта» дещо схожі. Напевно, у першу чергу потрібно відштовхуватися від своєї гри та діяти трохи агресивніше з м’ячем. Ми намагалися грати у свій футбол і проти «Болоньї», щось вдавалося, щось – ні. Не можна сказати, що це була наша найкраща гра. Очікування від нас, звісно, вищі, і ми також очікуємо від себе більшого. Сподіваюся, у матчі з «Аталантою» ми зможемо виявити себе і продемонструвати свій рівень.

– Ви гратимете на «Арені АуфШальке». Чи подобається вам цей стадіон і чи є відчуття домашньої атмосфери?

– Дякую, що взагалі прийняли та надали можливість грати матчі. Минулого року ми грали в Гамбурзі, була неймовірна атмосфера, і ми розуміємо, що в Німеччині багато переселенців та української підтримки. Звичайно, неможливо порівнювати це з іграми на «Донбас Арені», тим паче я там не грав, і взагалі неможливо порівняти з атмосферою в Україні. Проте з того, що маємо на цю мить, у нас неймовірні умови з тих, які могли надати, і можу тільки подякувати «Шальке», місту та стадіону за можливість грати тут.

– Наразі на адресу «Шахтаря» і футболістів лунає критика від деяких уболівальників через гру та результати команди. Як ви справляєтеся з цим тиском?

– На кожній теорії та після гри для нас найголовніший авторитет – це тренер і його штаб, до яких ми повинні дослухатися. Звісно, ми розуміємо, що вболівальники очікують від нас кращих результатів, але не можу сказати, що ми граємо погано. Зараз, можливо, просто такий період – трохи не щастить. Проте ми багато працюємо, і вірю, що саме завдяки наполегливій роботі цей фарт може прийти. Сподіваюся, найближчим часом ми зможемо порадувати наших уболівальників.

– Днями «Аталанта» грала з «Болоньєю», цей матч також завершився нічиєю, хоча статистично «Аталанта» переважала. Враховуючи, що ви нещодавно грали з «Болоньєю» і добре знаєте цю команду, як ви плануєте протистояти потужній атаці «Аталанти»?

– Я дивився перший тайм, і, якщо чесно, «Болонья» сподобалася мені більше. Можу сказати, що це дещо схожі суперники за майстерністю та рівнем гри. Напевно, «Аталанта» переважає «Болонью» агресивністю з м'ячем і швидкістю, до того ж це вже загалом іменитий суперник. Утім усе залежатиме тільки від нас, як ми виявимо себе в єдиноборствах і тактично.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шахтар провів тренування перед матчем Ліги чемпіонів із Аталантою
Футбол | 02 жовтня 2024, 01:10 0
ВІДЕО. Шахтар провів тренування перед матчем Ліги чемпіонів із Аталантою

Поєдинок ЛЧ відбудеться 2 жовтня о 19:45 на Фельтінс-Арені у Гельзенкірхені

Анчелотті звернувся до Луніна після травми Куртуа. Сказав важливі слова
Футбол | 01 жовтня 2024, 07:54 15
Анчелотті звернувся до Луніна після травми Куртуа. Сказав важливі слова

Український воротар готується зіграти перший матч у сезоні 2024/25

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.