Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 01 жовтня 2024, 02:00
171
0

Ігор МОСКВИЧОВ: «У півфіналі потрібно змусити бразильців помилятися»

Колишній гравець збірної вважає, що Україна на ЧС дасть бій Бразилії

| Оновлено 01 жовтня 2024, 02:00
171
0
Ігор МОСКВИЧОВ: «У півфіналі потрібно змусити бразильців помилятися»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній гравець національної збірної України, а нині головний тренер юніорської збірної України з футзалу Ігор Mосквичов в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився враженнями від перебігу подій на чемпіонаті світу в Узбекистані й зробив прогноз на півфінал Україна – Бразилія, який відбудеться 2 жовтня в Ташкенті:

– Все ж, прикро, що в чвертьфіналі суперником українців була Венесуела, а не Іспанія. Як на мене, Україна мала чудову нагоду вперше взяти гору над піренейцями.

– Це що підопічні Олександра Косенка такі сильні чи іспанці останнім часом здали?

– Знаєте, якщо бути точним, то перше й друге. На мій погляд, окрім стартового поєдинку – з Аргентиною, де за рівної гри латиноамериканці вразили неймовірною реалізацією, – в решті матчів українці продемонстрували гру дуже високого ґатунку. А іспанці за стилістикою гри вже давно не справляють враження непереможної збірної. Це й довели венесуельці.

– А в чвертьфіналі Україна – Венесуела Ви кого вважали фаворитом?

– Звичайно, нашу збірну, яка у всіх компонентах була сильнішою за латиноамериканців. Я в своїх очікуваннях не помилився. Обидві наші четвірки зіграли дуже якісно, не підвели й гравці, що виходили на заміну.

Відчувалося, що в українців – довга лава запасних, панує чудовий мікроклімат, все на довірі. Ось хоча б такий приклад: в стартовому поєдинку воротар Олександр Сухов був не безгрішний, але Олександр Косенко продовжував йому довіряти пост номер 1 й не прогадав. В чвертьфіналі наш кіпер був одним з кращих на майданчику, а який гол забив після сольного проходу.

– Якщо Ви передчували нашу перемогу над Венесуелою, то як завершиться протистояння з багаторазовими чемпіонами світу – бразильцями, котрим в квітні українці крупно програли на турнірі в Литві?

– Переконаний, що з тієї невдачі вже зроблені правильні висновки й про неї вже забули. Тоді в Литві наші часто помилялися при стандартах. Згоден, бразильці неперевершені в контролі м'яча, й роблять швидші передачі, незважаючи на те, що малорухливі. Отака в них техніка.
Наш головний «козир» – мобільність. Треба змусити бразильських ветеранів нервувати й помилятися. Я в курсі, що багато експертів фаворитом вважають багаторазових чемпіонів світу, проте я схиляюся до того, що основний час завершиться внічию. А далі вже кому посміхнеться Фортуна.

– Чи позначиться на діях українців відсутність дискваліфікованого Назара Шведа, під питанням й участь Михайла Зварича, який ще не відновився після пошкодження.

– Швед – це втрата, він був на видноті, знаходиться в бойовій спортивній формі. Але не замінимих не буває. Замість того ж Зварича з венесуельцями грав Андрій Мельник й діяв дуже надійно.

Зрештою, й серед бразильців є травмовані. Звісно, всі, хто в строю, горять бажанням продемонструвати свої найкращі якості. В 1996 році наша збірна на світовому форумі в Іспанії вже була четвертою. Зараз є чудова нагода написати нові сторінки до історії звитяг українського футзалу.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.