Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 30 вересня 2024, 00:00
121
0

Барком-Кажани програв четвертий матч поспіль у Плюс Лізі

З рахунком 1:3 український клуб поступився на умовно своєму майданчику польській «Богданці-ЛУК»

| Оновлено 30 вересня 2024, 00:00
121
0
Барком-Кажани програв четвертий матч поспіль у Плюс Лізі
plusliga.pl

У 3-му турі чемпіонату Польщі з волейболу у чоловічій Плюс Лізі волейболісти львівського «Баркома-Кажани» сьогодні у місті Тарнув приймали команду «Богданка ЛУК» із Любліна. Минулого сезону підопічні Угіса Крастіньша двічі перемагали цього суперника 3:2 та 3:1. Наразі ж у складі гостей з'явився знаменитий гравець збірної Польщі кубинського походження догравальник Вільфредо Леон. Тож цей клуб ставить перед собою дуже серйозні завдання у нинішньому турнірі.

Львів'яни не дуже вдало розпочали стартову партію, відпустивши опонентів на три очки 1:4, 3:6. І хоча невдовзі нашим гравцям вдалося вирівняти становище 8:8, але зовсім ненадовго. Знову поляки, ведені Леоном, пішли вперед 10:13, 14:17. Цого разу погоня не увінчалася успіхом і «Барком-Кажани» програв партію 18:25.

Перед початком другого сета Угіс Крастіньш зробив заміну одного з центральних блокуючих, випустивши замість Руне Фастеланда Андрія Рогожина. І ця заміна спрацювала. Український клуб почав просто чудово, повівши одразу 6:0, 7:1. Гості були явно спантеличені таким розвитком подій, хоч і намагалися ліквідувати відставання. Але марно. Відрив у рахунок лише продовжував зростати 16:8, 21:12. Зрозуміло, що цей сет залишиться за українцями 25:18.

Третя партія вийшла рівною. Суперники поперемінно виходили вперед, але не відпускали далеко один одного, у результаті часто на табло цифри були однаковими 7:7, 11:11, 14:14, 17:17. Так тривало до рахунку 23:23, після чого все вирішилось на двох подачах. Спочатку Ілля Ковальов направив м'яч в аут, а потім Ярослав Пампушко не зумів прийняти м'яч – 23:25.

У першій половині четвертого сету львів'яни постійно були в ролі наздоганяючих. І якщо в середини партії їм вдавалося зрівняти рахунок 11:11, то далі вже лідирували лише польські волейболісти. До кінця партії їхня перевага зросла до чотирьох очок 21:25. А переможне очко гостям приніс не хто інший, як Леон. До речі, він став найрезультативнішим у складі «Богданки-ЛУК», набравши 19 очок.

За «Барком-Кажани» у цій зустрічі грали: Руне Фастеланд (набрав 1 очко), Денніс Петровс (3), Ілля Ковальов (12), Владислав Щуров (5), Василь Тупчий (19), Мярт Таммеару (20), Ярослав Пампушко (ліберо) – стартовий. На заміну виходили: Лоренцо Попе (1), Тимур Цмокало (0), Андрій Рогожин (6)

Чемпіонат Польщі з волейболу. Плюс Ліга
3 тур. 29 вересня. Тарнув (Польща)
«Барком-Кажани» (Львів, Україна) – «Богданка ЛУК» (Люблін, Польща)

1:3 (18:25, 25:18, 23:25, 21:25)

На жаль, у львів'ян після чотирьох матчів нового сезону у Плюс Лізі у графі очки поки що стоїть сумний нуль. Матч четвертого туру «Барком-Кажани» вже провів проти «Ресовії», тому матиме невелику паузу в календарі. А у п'ятому турі 7 жовтня львів'яни зіграють у гостях проти клубу ГКС «Катовіце», в якому цього сезону виступає гравець національної збірної України Євген Кісілюк.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.