Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 вересня 2024, 16:03
1227
3

Аутсайдери запалили. Оболонь переграла Інгулець у Києві

Без перемог у новому сезоні залишився тільки один колектив УПЛ

| Оновлено 29 вересня 2024, 16:03
1227
3
Аутсайдери запалили. Оболонь переграла Інгулець у Києві
УПЛ

Неділя в контексті восьмого туру української Прем’єр-ліги була доволі цікавим ігровим днем, оскільки статус протистоянь тут мав зростати від матчу до матчу, починаючи з битви аутсайдерів на столичній «Оболонь-Арені». Місцева «Оболонь» приймала петровський «Інгулець», і обидві ці команди розташовувались у самих підвалинах турнірної таблиці, звідки хотіли вибратись за будь-яку ціну.

Хтось може сказати, мовляв «на що там дивитись у цій грі?», але в ситуації, коли ані команді Сергія Шищенка, ані підопічним Василя Кобіна, наскільки б близько вони не підходили до заповітних перемог, ще жодного разу не вдавалось здобути три очки, вони були готові битись до останнього, бо далі календарі ставатимуть аж ніяк не легшими, тож вікно можливостей може й зачинитись.

Цей матч видався напруженим від першої й до останньої хвилини, як це й мало бути. Спочатку «Оболонь» помітно переважала суперників у атаці, але знову марнувала відмінні гольові нагоди зусиллями Блізніченка та Суханова. Потім, уже ближче до середини першого тайму, «Інгулець» почав відповідати, але спроби пробити від Сада та Козака успіху особливого не мали. І все це супроводжувалось постійною боротьбою, тож гра була доволі легкою для перегляду глядачами.

І, як на замовлення, перед самою перервою було навіть забито гол. Це зробив Суханов, коли пішов атакувати Паламарчука на лівому фланзі штрафного пресингом, а воротар вибив у нього м’яч і відскок полетів прямо в порожні ворота. Проте все це було дарма – рукою грав нападник «пивоварів», тож вони таки пробили цього дня позначку в понад 600 хвилин без забитих голів у матчах УПЛ поспіль. Таке собі досягнення.

Однак у другому таймі ця невтішна серія таки отримала своє завершення. На 58 хвилині «Оболонь» розкрила свою атаку з прострілом від Суханова з лівого флангу, який на ближній стійці ударом у дотик у дальній кут перевів Груша. Святкували всі присутні на «Оболонь-Арені», бо давно подібного приводу не давала місцева команда.

«Інгулець» після цього нікого не здивував – нічого в атаці від команди з Петрового майже до самого завершення матчу, а там і другий гол суперників не змусив на себе чекати. І він також був показовим, бо Богунов кинув грати в футбол у центрі поля, віддав м’яч суперникам, а ті миттєво провели контратаку, яку з правого флангу штрафного намагався завершити в дальній кут низом Тарануха, проте Паламарчук витягнув, але при цьому перевів м’яч на Блізніченка під порожні ворота.

Лише коли основний час матчу майже завершився, гості провели змістовну атаку, яка завершилась подачею Богунова з лівого флангу до воротарського на Козака, який замкнув головою з близької дистанції до воріт. Проте казкового порятунку тут не вийшло – «козаки» в атаці більше нічого не продемонстрували, а от суперники під час контратак могли й повернути собі перевагу в два м’ячі, але двічі виходили на побачення з воротарем з офсайду.

Наступними вихідними київська «Оболонь» навідається до одеського «Чорноморця», а петровський «Інгулець» поїде в гості до львівських «Карпат».

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Тарануха – 6,0, Осман – 6,0, Карась – б/о, Мороз – б/о, Курко – б/о.

«Інгулець» (заміни): Резепов – 6,0, Козиренко – 6,0, Богунов – 5,5, Мисик – б/о, Лісняк – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Оболонь» – «Інгулець» - 2:1

Голи: Груша, 58, Блізніченко, 85 – Козак, 90

Попередження: Черненко, 37, Курко, 90+3, Тарануха, 90+5 – Вілівальд, 18, Пушкарьов, 54, Мельничук, 72, Козак, 76

«Оболонь»: Федорівський – Стасюк (Осман, 66), Дубко, Приймак, Грисьо (Карась, 88) – Черненко, Вітенчук (Мороз, 88), Груша (Курко, 88) – Суханов (Тарануха, 62), Блізніченко, Мединський.

«Інгулець»: Паламарчук – Мельничук (Мисик, 82), Вілівальд, Шершень, Малиш – Козак, П’ятов (Лісняк, 87), Волохатий, Пушкарьов (Богунов, 70) – Кисленко (Резепов, 46), Сад (Козиренко, 70).

Арбітр: Михайло Райда (Закарпаття).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 11 (3) – 6 (3)
Кутові: 6 – 0
Офсайди: 3 – 2.

ОБОЛОНЬ - ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стародубцева переграла екс-росіянку і вийшла до 1/8 фіналу турніру в Пекіні
Теніс | 29 вересня 2024, 09:45 18
Стародубцева переграла екс-росіянку і вийшла до 1/8 фіналу турніру в Пекіні

Юлія у двох сетах впоралася з Еліною Аванесян у 3-му раунді основної сітки тисячника

ВІДЕО. Майже асист. Ла Ліга смакує неймовірний пас Циганкова п'ятою
Футбол | 29 вересня 2024, 15:39 1
ВІДЕО. Майже асист. Ла Ліга смакує неймовірний пас Циганкова п'ятою

Український вінгер «Жирони» вразив соціальні мережі чемпіонату Іспанії

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Войцеховский
С первой победой, киевляне.
Remark
Сьогодні був свинячий шашличок 👌
Southeast*-*
Так Вася и до НГ не дотянет.